Единственият конкурент на Юхновски за шеф на БАН се оттегли

Изборът бе между досегашния председател и неговия заместник – акад. Никола Съботинов
11 фев 2008 10:10,
11
Единственият конкурент на Юхновски за шеф на БАН се оттегли
Снимка: Булфото

Вторият номиниран за председател на БАН акад.Никола Съботинов се оттегли от участие в избора за председател на академията.

Това стана на заседанието на общото събрание на БАН.  

Съботинов пожела успех на досегашния председател на БАН акад.Иван Юхновски, който говори в момента пред общото събрание за постигнатото от академията по време на третия му мандат. 

Залата на централната сграда на Академията на площад “Народно събрание” е препълнена, а местата за наблюдатели са заети от десетки представители на гражданското движение за защита на науката и образованието, както и много представители на медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Йордан Вълчев преди 16 години
Не мисля че тия са ОК, ама тва с кирилицата във Вистата е нещо което тр'***'ше да е станало преди 10 години. Вече от година я ползвам и мисля, че е много по удобна. Надявам се да се разпросатрани, а не всички да ги мързи, все пак това сме българите с малко Б да се оплакваме и да не спазваме закона. Поне сега М-софт няма как да бъгат и да не кирилизират продуктите си.
9
1
 
0
 
! Отговори
Бойко Фен преди 16 години
Бойко е много секси, освен че е мусулест е и ужасно висок, поне 195. Страхотен мъж, а не мазната еврейска мутра Дмитриевич, който не се разбра активен или пасивен е.Случи се така да пътувам в един самолет с Бойко от Виена до София. Да бяхте видяли австрийските стюардески, горките, румени бузки как припкаха да му се усмихват. Той че е малко първобитен - нормално е, такива са българските мъже. Но поне е две неща:1. истински българин2. истински мъж.Тези, които ни управляват в момента не могат да се похвалят с което.
8
1
 
0
 
! Отговори
н.с. от КДС преди 16 години
Трябва да се забрани на пенсионерите да заемат ръководни държавни постове и да разработват "изобретателски" недоразумения с народни пари. БАН е всеизвестен старчески дом, нещо като научно-административен хоспис, за титуловани съветски , тоест наши , възпитаници. Не се гневете, че из коридорите му продължавал да се вихри полъха на мухъл, урина и гнили ябълки, атенюиран от периодичното уважаване с освежаването чрез алкохолни пари.
7
1
 
0
 
! Отговори
Проф. Т. Христов преди 16 години
В Института по водни проблеми към БАН, благодарение на личната подкрепа на акад Юхновски, бе преизбран за Директор на института за четвърти път ст.н.с. ст Оханес Сантурджянвъпреки че с одит на Агенцията за държавен и финансов контрол (2003г) и одит на Централно управление на БАН, 2007 г е установено, че той е допуснал съществени нарушения на Законите на страната и други нормативни документи,въпреки, че във връзка с избора през 2007 г Председателя и УС на БАН отново са известени с писмо от трима професори от които двама бивши директори на ИВП за многобройните нарушения на проф. Сантурджян, на законите и Устава на БАН и нецелесъобразността за неговия избор,въпреки, че проф. Сантурджян е навършил пенсионна възраст 65 г. още при избора му за трети мандат и е на щатна работа в БАН в нарушение на Закона за БАН,въпреки, че подкрепата на Научния съвет и Общото собрание на учените в института е постигнато чрез манипулиране на учените по всевъзможни начини въпреки, че за длъжността директор на ИВП и при двата мандата са кандидатствали и други кандидати с всички изисквани за длъжността звания и научни степени, професионална характеристика, етика, морал и възраст.Защо Централното ръководство в лицето на Председателя на академията и членовете на УС като цяло, след като са им били известни всички тези нарушения на законите и недобросъвестно отношение към работата от страна на действащия директор избират отново него. Защо така и те стават съпричастни в нарушаване на законите на страната, направени от проф. Сантурджян?Отговорът е еднозначен: проф. Сантурджян ще бъде безпрекословно лоялен към тях като член на ОС на учените на БАН. И това, драги читатели, ще видите в резултатите от днешното гласуване за избирането на акад. Юхновски за четвърти мандат.Така се затваря порочният кръг: избор на директори - избор на Председател на академията и управително тяло на БАН затваряне на очите пред законовите нарушения от страна на директорите и отново избор на същите директори и т.н. и т.н. и няма край и няма край... Това не е демокрация, защото демокрацията преди всичко изисква безпрекословно спазване на Законите на страната, дори и в случаите, когато това е в ущърб на овластените ръководители. И няма закони с препоръчителен характер. Или може, или не може.Ст.н.с. ст. д-р инж. Тодор ХристовДиректор на ИВП 1993-1995 г.Зам. Директор на ИВП 1989-1993Научен секретар на ИВП 1983-1989
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От тия алчни старчоци ,няма да има оправия в този държава.Правителството реши ,че тези в пенсиоона въздраст могат да работят още,като една година им се зачита за три.Да ама, това е решение за тези по държавните служби,а не за тези от частните фирми защото те няма да дочакат пенсия,камоли да могат да работят.Пък после :ЗАЩО МЛАДИТЕ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ?Защото управляващите се страхуват от младото поколение.Ей това е.Всички са едни маскари!!!!!!Защото управляващите се страхуват от младото поколение.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нищо лично.Професионално питане към г-н Юхновски:Как е простатата а,пуска ли ,пуска ли?Еееее така е .И на други се случва,не е само при Вас.Независимо от всичко дръжте здраво председателското място,поне още три-четири мандата.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ей някой хора ще останат вечно на тази земя.Те са незаменими.Алчността им е замъглила мозъците.
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тази старческа говорилня или да се реформира тотално или да се закрие. Юхновски превърна БАН в абсолютно посмешище и хранилка за отдавна дементирали мозъци
2
1
 
0
 
! Отговори
Петър преди 16 години
... Юхновски, който говори в момента пред общото събрание за постигнатото от академията по време на третия му мандат...Това ще да е било една дълга и мълчалива сесия, на която събралите се са изпозаспали: едни от старост, други от скукаЗнаете ли че някое от тия светила е измислило новата кирилица на Windows Vista, където на 30% от буквите са им разменени местата... това също е било споменато като постижение на българската наука!
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Колко ли от научните ветерани ще се напикаят по време на дебатите?А досегашният-бъдещ председател ще устиска ли?