Ройтерс: Съдебната система помага на българските бандити

Убийствата през последните години са дело на престъпни групировки, които отчасти са създадени от тайните служби на СССР
7 апр 2008 19:13,
28
Ройтерс: Съдебната система помага на българските бандити
Георги Стоев бе прострелян в главата в София, отбелязва Ройтерс. Снимка: БГНЕС

Авторът на книги за мафията в България Георги Стоев бе прострелян в главата в София, съобщи Ройтерс. Дипломати съобщават, че убийствата през последните години са дело на мощни престъпни групировки, които отчасти са създадени от тайните служби на бившия СССР и контролират големи дялове от икономиката с помощта на склонната към корупция съдебна система.

Ройтерс отбелязва, че от 2001 година насам са извършени повече от 150 приписвани на мафията убийства.

Въпреки започналата кампания срещу престъпността и корупцията, България не е осъдила нито един високопоставен представител на властта. ЕС, към който България се присъедини миналата година, предупреди София, че може да загуби милиони евро под формата на помощи от съюза, ако не покаже съществени резултати в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, пише агенция Ройтерс.

АФП съобщава, че това е втората стрелба в България в рамките на 24 часа, след като генералният директор на Атоменергоремонт Борислав Георгиев бе убит с два куршума в главата в апартамента си.

Агенцията отбелязва, че България е критикувана от Брюксел, тъй като не е успяла да намали влиянието на корупцията и организираната престъпност, а десетки бизнесмени, членове на мафията и престъпници са били убити през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
constantin82 преди 16 години
v darjavata ni trqbva da se znae 4e pove4eto institucii si pravqt kakvoto si poiskat.az sam za instituciq nad instituciite-nesaobrazqva6ta se s policiq sad prokuratura i vaprosniq regulator da bade pod4inen i kontroliran ot samiq prezident.tq damoje da se razpravq s ministri sadii vis6i policai prokurori i tn i tn -vqrvam 4e togava BALGARIQ 6te prebade
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
hora ne si pla6taite danucitene pla6taite smetki
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И кво ще направим? Не виждаш ли системата, та тя е прогнила от всякъде.. Трябва само да ритнем вратата и бараката ще се срути.. Не виждате ли ,че полицията е свързана с мутрите? Митничарите движат каналите за безмитен внос, няма Катаджия да не е прибирал подкуп, Един съдия не е осъдил мутра.. Прокуратура ,следствие, образование, здравеопазване, соц.домове, данъчни и т.н. всичко е проядено от корупция.. Трябва да се смени целия държавен и чиновнически апарат, цялата система , всичко.. А това са хора над 1 милион на брой.. Кво си мислите ,че 100 човека са самокорумпираните? Всичко що работи за държавата ,без чистачките е нечистоплътно и със съзнание да не работи а да прекара работещия и да спъва, колкото може повече честния бизнес и лансират само мръсния бизнес.
24
0
 
0
 
! Отговори
XXX преди 16 години
Всичко в тази страна зависи от държавата, а държавата- това сме всички ние живущи в нея!!! Жалко че не можем да съборим една шепа хора, които си правят каквото си поискат!! Тези твари ще ни тъпчат докато им позволяваме!!! Мутри ли , политици ли това са прослойката на обществото, мръсното и гнусно нещо, което е като ракова клетка и разяжда вси4ко!!! Българите не сме лоши хора, но всеки се озлоби заради тези гнусни същества !! Не може Генчо *** да влиза в някое заведение с 10 човека охрана и да мачка нормалните хора които се забавляват нормално!!! Не може политиците да се возят в лимузини и цялото джижение да спира за тях , щото били огладняли и бързат за ресторанта!! Само ще кажа, че на мен ми е мъчно че всичко го знаем това и нищо не правим!! Нека да ги смачкаме, стъпчем и линчуваме, а не да мишкуваме аз предлагам бунт и събаряне на правителството!! Да видим тогава дали поговорката "Сговорна дружина планина повдига" ще има ефект!! :))))
23
0
 
0
 
! Отговори
Hristo преди 16 години
samo hubvai hora si zaminavat, gadovete caruvat!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Едно ще ви кажа.. Всички виждаме ,че съда работи за престъпниците. Виждаме ,чи полицията също , Виждаме ,че прокуратура и следствие са ръка за ръка с мафията. Виждаме ,че целия държавен апарат ,администрация ,министри и депутати ВКЛЮЧИТЕЛНО и опозицията са хора пак на мафията.. Това го виждаме и ние гражданите ,виждат го и в Европа и Америка и какво? Въобще на системата не и пука ,те дори вече не се прикриват. За кого действително да гласуваме.. Как можем да повярваме на нов човек? А как този човек може да прочисти системата? Това е почти невъзможно.. Това значи ,че трябват нови закони, подмяна на административния щат във всички министерства.. Щото няма къде да бръкнеш и да не е изгнило- нито в КАТ, МВР,Пътища,Митници,Данъчни,Здравеопазване,Образова ние, соц.домове и т.н. трябва всичко това да се събори и да се изгради на ново с нови хора и да са под постоянен контрол.
21
0
 
0
 
! Отговори
vendeta преди 16 години
Предлагам на всички, които са за бунт и гражданско неподчинение на 1 май когато увеличат билета за градския транспорт на левче да излезем на протест. Това предложение трябва да се пусне и по останалите форуми и блогове. За тези които нямат възможност да присъстват на протеста, но ползват автобуси, трамвай и т.н в София да бойкотират и да не дупчат билети, изобщо да не си купуват карти и билети. И помнете затъркаляли се малкото камъче по склона става няма кои да го спре и става лавина!!! Нека това послание стигне до колкото може повече хора с гражданско съмосъзнание, а не с робски манталитет! Мотото на протеста ще бъде: ``Убий комунист, спаси дете``:)
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Гласувайте...гласувайте...гласувайте...ЗА КОГО,БЕ!?!
19
0
 
0
 
! Отговори
Дивият Западен Капит преди 16 години
За 24 часа, простреляни трима човека.Единият по обяд в 12 часа на Плиска.Какво повече да Ви кажа ?
18
0
 
0
 
! Отговори
На запад не мислят в преди 16 години
А и на снимката полицаите ми прилича на санитари.Идват ограждат мястото.Слагат лента.Оглеждат трупа, покриват го с нещо.Резултат - Образувано лседствие срещу "Неизвестен извършител".Готино!
17
0
 
0
 
! Отговори
trinitron преди 16 години
Ако си мислиш че на запад и в сащ правителствата им не са мафия си у много голема грешка!
16
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
15, каква демокрация.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
demokraciqta ne se otrazi dobre na Bulgariq
14
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
10, какво предлагаш да бъде направено. Мафията-държава държи пушките и не виждам това да се промени в обозримото бъдеще.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
tiq pa v Evropa kvo razbirat ot politika i demokraciq...dri6liovci te 6e y4at tyr4ina dogan, drygarq car, pluh4eto sergei i perni6kata tikva kak se ypravlqva durjava...aide de...Жена се самоуби, скочи от 8 етаж в столицата........Маслинката наследил Доктора........Маркиньос, Машадо и Вагнер закопчани за хулиганство.......Спипаха непълнолетни с краден автомобил.....условна присъда на фигуриста Максим Стависки...........nqkoi spomena li oba4e dnes 4e iskat da bulgarskiq ezik da ne bude zaduljitelen??!!??!!??!!....Близнаков: Армията ни изостава с 30 години...tova puk e v sledstvie na yspe6nata reforma v armiqta......ТИР премаза кола и уби четирима.......Кола блъсна 20-годишно момиче в центъра на София..........tupite 4engeta vmesto da stoqt na sqnka ili zavet da izleznat i da zastanat do nqkoq pe6ehodna ***..osven tazi pred Yniversiteta....i nqkoi da se seti da zase4e kolko sec. sveti zelenata svetlina za pe6ehodcite, 6toto horata ne sa sprintiori.........Застреляха мъж в софийския квартал "Люлин"..................Boje kakvi hybavi ***......posle neka nqkoi kaje 4e ima problem s ypravlenieto......(ne yspqh da subera vsii4ko prekrasno, no mislq 4e i tozi citat e dostatu4en) a na smotanite draskai ot dnes bg pojelavam da pi6at za ne6to seriozno a ne nedoebanite drisli da mi razkazvat koq kak se napila i tem podobni.....ma to i tozi sait kato durjavata
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да ама като дойдат избори вместо да лежите идете и гласувайте, защото червените бабички и *** със сигурност ще идат
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БГ-мафия-та това са нашите управляващи!!!-има ли някои , които не го е разбрал???????
10
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
Zabeliazvam che povecheto komentari samo konsatirat che to si e taka -nie kvo da napraim.Dokato ne se dignem da gi mahnem vsichkite shte ima da si ni poebvat taka i da ni se hiliat na komentarite.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това новина ли е?
8
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
7, да се присъединя към възклицанието ти. В БГ мафията е държавата, колко ли още ще им трябва на медиите да го "открият".