Чисти крака*

Дебатите по вота текат, незаинтересоваността на управляващите - също
10 апр 2008 10:59,
43
Чисти крака*
Снимка: Булфото

За пореден, пети път, защитният вал на управляващите мина с надута свирка покрай упреците на опозицията и защити правителството заради "срастването на държавата с престъпността".

Петият вот срещу кабинета "Станишев" е на път отново да загуби остротата си за проблемите в МВР, които близо месец разтърсват из основи държавността.

Мотивите, представени по вота на недоверие от опозицията, бяха подминати с усмивка от БСП, ДПС и НДСВ, защото е по-важно един министър да запази поста си, отколкото  да поеме отговорността.

Май по-важно е друго - ДПС да пусне пипалата си там, където досега не можеше - а именно в МВР.

"Не сме съгласни с водената досега политика - в МВР да не се назначават лица от други етнически групи", обяви от парламентарната трибуна депутатът на Сокола Касим Дал.

"Кристално ясно е, че затвореността на системата на МВР противоречи на реформите в България през всичките години на прехода", допълни той.

Какво всъщност поискаха от ДПС и защо точно сега - ден, след като лидерът им застана зад Станишев за Румен Петков.

Истините за МВР, СРС-тата, престъпността и държавността превърнаха целия български народ в заложник на интриги.

"Правителството на Сергей Станишев трябва да си отиде, защото през МВР минава оста власт-престъпност", каза опозиционерът и пръв приятел на кмета Лъчезар Иванов.

Май е време е за операция “Чисти крака”, извика се Пламен Панайотов, защото е късно за “Чисти ръце”, едната е заета да прибира парите от престъпната дейност, а другата да й разчиства поле за действие, смята той.

"Няма как за водите борба с мафията, защото мафията – това сте вие. Каква реформа ще предложите, г-н Станишев, след като не можете да махнете Румен Петков?", попита Иван Сотиров от СДС.

"Болни сме от мафия, станахме болния човек на Европа", каза на свой ред Иван Костов и продължи: Винаги, когато БСП дойде на власт, всичко се скапва.

Лидерът на ДСБ отиде и по далеч, като обяви, че партията му ще застане зад хората на улицата, "за да не допуснем демократичните институции да бъдат леговище на престъпността.

"Изхождайки от това разбиране, ние от Българска нова демокрация заедно с останалите десни парламентарни сили, в светлината на тежката криза в МВР, заплашваща устоите на държавността у нас, приехме за свое задължение да поискаме оставка на кабинета чрез вот на недоверие", посочи пък Атанас  Щерев.

По думите му правителството може да разчита на своето стабилно мнозинство, а опозициата - на общественото мнение, "а обществото иска ясно поемане на политическа отговорност и смяната на Румен Петков", допълни Щерев.

Очевидно опозицията - тези, които предизвикаха скандала и тези, които създадоха настоящото положение в МВР, имат интерес статуквото да се запази, да няма реформа, да се затвори темата МВР, контрираха от управляващите

Червената Мая Манолова обяви, че на всички е ясно - персоналните промени не са постижима цел за опозицията.
"Знаете, че мнозинството е стабилно, че пробив в гласуването по вота не е възможен, видяхте, че нямате възможност да изкарате хората на улицата и че нямате ресурс за външен натиск върху правителството и парламента, затова - "скандали до дупка" , посочи Манолова.

По думите й тече съревнование сред опозицията, още не обединена, но в битка кой да води "бащина дружина".

Вбесени от поведението на тройната коалиция и на председателстващият днешното заседание Любен Корнезов, депутатите от ОДС напуснаха пленарната зала.

Дебатите в парламента текат, незаинтересоваността на управляващите също.

Само Петков, навел небрежно глава, стои на трибунката, за премиера явно е скучно.

* - информацията е актуална към 12.30 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
иванов, прочетох, че митинга е в 17.30
41
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тоя под мен толкова се е разпенил, че чак лиги хвърчат от монитора.Не се пени толкова бе, тъпе!! И тея като си отидат, пак същите ще дойдат.Те са си все едни и същи бе глупчо! Боядисали са се в различни цветове за да заблуждават инфантилни душици като тебе.
40
1
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 16 години
МРЪСНИ ДОЛНИ КРАДЛИВИ АРОГАНТНИ И НАГЛИ ***-КАПИТАЛЯГИ - УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ - А СТАДОТО СИ ТРАЕ И БЛЕЕ - МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ - И ТО ГЛАВНО ПО ФОРУМИТЕ - ДНЕС ИЗЛЯЗОХМЕ САМО 300 ДУШИ НА МИТИНГА, КОЕТО Е ПОВЕЧЕ ОТ СТРАМНО
39
1
 
0
 
! Отговори
балкандо преди 16 години
защо в белите държави в такъв случай се подават отставки - за да не може други политически сили да изнудват чрез скандалите. Оттеглянето на Петков щеше да предизвика избор на нов министър, а не отстъпки по принципите на които се изгражда МВР. При това можеше оттеглянето да се представи като високо морална постъпка и да се спечели обществено мнение. В дъното на атаките срещу МВР има интереси на ДПС и НДСВ - според мен е очевидно предвид политическото поведение на тези две "партии".
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МРЪСЕН
37
1
 
0
 
! Отговори
Хосе преди 16 години
Остана сега мафията ДПС да сложи ръка на МВР и мисля да си стягам куфарите...няма да живея в поредната турска държава, управлявана от мафиоти и некомпетентни "кадри" от тази явно етническа партия....България за Българите е някакъв мит...България е за всички други но не и за Българите...
36
1
 
0
 
! Отговори
случаен преди 16 години
за тези с мръсни ръце и сърца май иде Небесната операция Студени крака :)
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
hora, poslannici na 4yjdi durjavi razkajete navsqkude kakvo stava tyk...daje v italiq sigyrno i v kolymbiq...nqma 6ef na mafiqta-ministur
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
To tova e celta-nedovolnite da emigrirat,da napalniat tuka s mohamedani ot cyal sviat...Pravilnoto e masovo vastanie...da gi izbesim ***!!!Ne nie da si tragvame,a tiah da vkarame kadeto triabva
33
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
bsp niama da spre da pravi kakvoto si iska dokato ne q svallim ot vlast
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nqmam tarpenie maham se ot bg i nqma da se varna nikoga ne bix iskal decata mi da jiveqt tyk
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
04.04.2008. ПОСЛЕДНОТО ИНТЕРВЮ НА ГЕОРГИ СТОЕВ: БОЙКО Е ЗАВИСИМ ОТ РУМЕН ПЕТКОВГеорги Стоев, който захранваше с информация романите на Христо Калчев за ъндърграунда, е пряк свидетел на създаването на СИК и ВИС. Наричат го писателят на мафията, защото е посветен в заверите на наемните убийци, жертвите и организаторите на поръчковите разстрели у нас, разпределението на наркопазара и безкрайните войни в подземния свят.Жоро Стоев разказва за механизмите, по които хора от неговия бранш сътрудничат на МВР и съжалява, че полицията не иска да го чуе.- Вярно ли е, че си сътрудничил на МВР?- Не само че съм сътрудничил, но заради мен са уволнили и подкупен служител от отдел Убийства. Казва се Жоро. Презимето му няма да го разкривам. Той беше къртица (изнасяше информация) в МВР. Аз го разкрих на службите и самият шеф на отдела Ивайло Спиридонов го отстрани. Знам как се изнася информация. Видях лично как този човек срещу дребни пари изнесе информация зад гърба на шефовете си. Нямаше и месец след сътрудничеството ми и те го уволниха. Помагал съм много. Сътрудничил съм им за много неща, за известни наркоубийства също. Едно от тях беше това на Бобъра популярен наркопласьор. Доколкото съм могъл, съм се опитвал да им помагам. Много отдавна изпитах на гърба си голямото разцепление в МВР. И кризата там е в това, че никой не вярва на министъра. Моят случай е показателен. Трябваше да свидетелствам срещу Младен Михалев-Маджо, а моята информация трябваше да се крие от министър Румен Петков?!- В предварителния ни разговор обаче каза, че когато са арестували Маргините, си повярвал в министър Петков?- Точно така. Арестуването им ме подтикна да се доверя донякъде на МВР. Румен Петков действа с твърд замах. Естествено, като човек от тези среди, добре знаех, че той е на страната на Маджо. Писаха, че при това свидетелстване аз съм бил осуетен. Осуетен не е точната дума. Имахме уговорка, имахме човек, който наужким е нает от мен и трябваше да стреля по Георги Пехливанов. Заловиха го с автомат, с муниции, с всичко. Той каза моето име и това, че аз съм го наел. Този човек трябваше да го използваме. Той трябваше да обвини мен, а аз да направя сделка с прокуратурата, че всъщност поръчката идва от Маргините. Това е истинската история. Дойде прокурор Чавдар Ангелов. Аз трябваше да изляза чист от тази история, защото аз съм само проводник, а Маджо да влезе като поръчител. Всичко това трябваше да се укрие от Румен Петков и от Борис Велчев. Шефът на отдел Убийства нямаше доверие на Борис Велчев и на Румен Петков. Затова намериха прокурор, който, като пристигне Маджо в България, да се заеме със случая. Маджо беше в чужбина. Следяха го в компютъра денонощно - кога влиза през граница, кога излиза. Щом влезе Маджо, като свидетел по делото на бай Миле, трябваше да не се докладва на Борис Велчев, а направо да го арестуват.Извикаха ме през деня и ми казаха, че през нощта е влязъл. Преди няколко дни пък се бях виждал с прокурора Чавдар Ангелов. С него и с един сл
30
1
 
0
 
! Отговори
oho boho преди 16 години
toq koto go gledam napravo mi se povra6ta,6e go v rqzaniq
29
1
 
0
 
! Отговори
ДАОЛА преди 16 години
ПОЛИТИК - СРАМНА ДУМА В БЪЛГАРИЯ !!!!!!
28
1
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Из Тълковен речник на българския език издание октомври 2007 г. :Управници егоистични същества, поставящи се над всичко и над всички, които :1. Смятат , че всичко започва от тях /вероятно и сътворението на света /.2. Колкото повече плюят и обругават собствения си НАРОД, толкова повече облаги получават.3. Наричат учителите, които обучават децата ни ***, ***, *** и т.н. /справка форумите в Интернет/.4. Работното време на депутати и министри е многократно по-малко от това на другите професии.5. Платените им отпуски са около 3-4 пъти повече от тези на другите професии.6. Противно на логиката депутати и министри получават букети за благодарност в началото на връчването на мандата , а не в края му.7. Учат на теория българина на морал и саможертва, а на практика жертват народа в името на ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ / справка : Р.Петков, Р.Овч`.,Б.Борисов,Кюлевци, Вълчев, С.Сакскуборготски, Доган.../.8. Вечно недоволни от заплащането си , министри и депутати търкат кълки в Парламент,мерцедеси и поршета.... Правят си разходки до Брюксел, Париж...а държавата им заплаща времето през което се чекнат по пет звездни хотели, яхти, хай клубове, боулинг зали... . Поемат се и разноските за пътни на техните метреси...9. Получават допълнителни доходи от участие в бордове, комисионни от приватизационни сделки, които укриват и не декларират в годишни данъчни декларации.10. Членове на техните семейства участват в един куп бордове. Така всеки месец те си докарват поне по 25 учителски или докторски заплати. 11. На учителите, дръзнали да ги призовават да започват да работят , / защото половин месец стачка бе на път да провали учебната година/, отговарят Абе я закарай това в Белене бе.Да ходи там да подскачаСправка форумите в Интернет.N 8. - 13:45 анонимен-.в Даваме 850млн... 12. Управниците тръбят наляво и на дясно, че работели за благота на Народа, а в действителност гледат собственият си джоб и се натискат да останат на кацата с мед! Всички хора дръзнали да оспорят техните привилегии биват наричани продажници, ***, *** на опозицията и т.н.
27
1
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
10 godini zabrana na komunistichketa partia, izgonvane na DPS ot parlamenta (po princip nqmat parvo da sa tam tui kato v konstituciata si e napisano mnogo tochno.. koito ne q znae da q proveri - spored konstituciata DSP e protivukonstituciona organizacia i nqma pravo da vzema nikakva opravna vunkcia v nito edna opravlqvashta struktura ili zveno na durjavata! no koi da chete :) ) ...uvolnqvane na vsichki ot parlamenta po vuzrastni ot 35 godini ...ei tova e shenmata za opravia v BG!!! ama nikoi nqma da q napravi ...nikoi !!!
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Чисти крака но с мръсни души!
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
...пети вот...шести вот...седми вот...
24
1
 
0
 
! Отговори
mi преди 16 години
е... това обяснява всичко, явно управляващите все пак са прочели поне един текст в живота си и е "приятно" да установим, че са си взели поука
23
1
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 16 години
хахахахахаха, не, не, това вече не мога да го повярвам, сега вече ме убихте !!!