Петият, поредният или последният

С вот на недоверие, опозицията иска оставката на кабинета заради скандала в МВР; управляващите единни и "оздравени" от кризата
10 апр 2008 08:48,
16
Петият, поредният или последният
Снимка: БГНЕС

В Народното събрание днес са разискванията по вота на недоверие към кабинета "Станишев", поискан от опозицията.

Мотивите за него и събраните 60 подписа бяха внесени в деловодството на парламента на 4 април.

Петият поред вот на недоверие към правителството е заради "неговата обвързаност с организираната престъпност".

В мотивите се посочва, че правителството на премиера Сергей Станишев трябва да си отиде, защото "през неговото Министерство на вътрешните работи минава оста власт - престъпност".

С поведението си министър Румен Петков превръща не само премиера Сергей Станишев и неговото правителство, но и целия български народ в свой заложник, се отбелязва в искането.

Според вносителите на вота "неспособността на министъра на вътрешните работи в продължение на близо три години да се справи с организираната престъпност и корупцията ще доведе не само до временно, но и до окончателно спиране на парите от европейските фондове за всички български граждани".

В МВР се провежда кадрова политика, при която на възлови длъжности в службите на министерството се назначават лица за "прикриване, а не за разкриване на престъпленията", пише в мотивите.

Разразилата се криза в управлението е резултат от разкрити реални факти за срастване на организираната престъпност и ръководството на МВР, отбелязват вносителите.

"Категорично искам да заявя, че в своята дейност като министър на вътрешните работи съм се ръководил единствено от защитата на интересите на обществото и на държавата", коментира казусът "МВР" министър Румен Петков.

Неговото мнение е, че поисканият от опозицията вот на недоверие ще консолидира управлението.

- Първият вот на недоверие към управлението на тройната коалиция   беше "заради несправяне с бедствената ситуация в България след наводненията и със създадените трайни корупционни практики при усвояване на средствата". Вотът беше отхвърлен на 19 април 2006 г.

- Вторият вот на недоверие към кабинета аради "разпада в държавната политика в областта на здравеопазването" беше отхвърлен на 2 март 2007 г.

- Третият вот на недоверие към управляващите беше заради "разпада на държавната политика в областта на образованието" и съвпадна с учителската стачка. Той беше отхвърлен на 23 октомври м.г. 

- Четвъртият вот на недоверие към кабинета беше отхвърлен на 22 февруари т.г.   Мотивите за него бяха "корупция в управлението".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
дб преди 16 години
Да ама и ние си ги търпим тези изедници в парламента и то не за първи път. само да отворя една скоба,която донякъде обяснява това явление /коментарите за участник в реалити надвишават 500/ , а към политическата дейсвителнос - вие виждате...
14
1
 
0
 
! Отговори
???? преди 16 години
znaia ,che i toz vot e na viatura-niama da mine i znaete li zashto--ami niama bulgari dostoini v parlamenta tam vsichki po-niakakuv nachin sa obvurzani s MAFIATA ,abe koi smei da glasyva protiv ..nali shte e porednata jertva koito go stiska neka glasyva VURNETE SE BULGARI I ZASHTITETE VSE OSHTE BULGARSKOTO KOETO E OSTANALO ,CHE ZAGYBILI SE I TOVA GORKONI ,kato nacia
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кой какво е правил преди 10 ноември.Точно това е важното.хайде да не ми се показват на тв екрана и тук в днес.бг разни пребоядисани хора.Айде без такива номера.Вчера били тъмночервени.Усетили откъде духа вятъра и се пребоядисали.Сега морал ще ни четат.Морал на нас хиляди хора дето никога не сме се натискали да влизаме в БКП.И да правим кариера по лесния начин.Кой къде бил и какво правил се познавало по делата след тая дата.Ах,недей.Обърна логиката с краката нагоре.Той и Йосиф Джугашвили щеше тъй да стане най-големия демократ.Само да беше доживял промените и се пребоядиса.Ние целият народ точно от това си патим.Че в тия партии не се знай кой кой е. Откъде е дошъл и за какво се бори.Не знаем какъв е бил преди 1989г,какви ги е вършил и какви ще ги дъвче сега.Не можеш разбра кои са тия субекти в тия партии натикани и какво вършат там.Точно това е важното кой какво е правил преди 10 ноември.И да има малко срам и не се прави натакъв какъвто не е бил.А за съпругата на Костов се говореше,че била партиен секретар по месторабота. Доколкото си спомням тя го потвърди.Каза,че не съжалява за нищо от живота си.А Балкан Костов я продаде на Гад Зееви.Който напълно я довърши.А отгоре на всичко дори съди България в международен съд за милиони и спечели делото.За тая компания имаше авторитетни западни кандидати.Защо предпочетаха Зееви следва да се досетим.Говореше се навремето за някакви черни куфарчета с пари които тръгвали от митниците с посока някои партийни централи.Защо Костов не ги опровергаваше се чудя.На негов министър викаха Мистър 10 %.Всички си мълчаха като посрани,никой не опроверга слуховете публично.В крайна сметка да не ми се правят на големи демократи хора които са били в предишната система.И навреме са напуснали потъващия кораб.
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
***, колкото повече хора има "по форумите" и не само, толкова по-трудно ще им е да ни отстрелват поединично.Стига, по дяволите, сме чакали да дойде някой месия и да ни каже какво трябва да правим, за да цъфнем и вържем. И желателно е и след това и сам да го направи заради настака ли? Докато ние продължаваме да хленчим и вием с безсмислен поглед към луната. Егати!
11
1
 
0
 
! Отговори
MK преди 16 години
Напълно съм съгласен с мнението на КНК. Това е един от малкото смислени коментари, които могат да се видят в dnes.bg
10
1
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Ти май си от ченгетата дето създават,разпространяват и помнят слуховете си за да докажат ,че всички са маскари.Освен това помниш само тази част от слуховете,която ти изнася.Що не добавиш и БГА "БАЛКАН" дето струваше 13 милиона долара,пък имаше борчове за 18 милиона и само Жан и твоите червени момчета могат да кажат къде са парите от тия борчове.Колкото до това кой къде е бил и какво е правил преди 10 ноември1989г.се познава по делата след тази дата.Нещо много ти малеят тия 93 милиарда долара /виж отчет на БНБ през1998г./или 200 милиона от Саддам,"Тракия" или БТК.Много ти е удобно да сравняваш евентуални грешки на Иван Костов с умишлените далавери на твоите юнаци.Помниш ли ,че Луканов и Жан напълниха следствието ,прокуратурата,МВР и съда с ченгета и затова борбата с престъпността в България е толкова "успешна",като в същото време докараха "вода от 9 дерета" за да изкарат Иван Костов и хората окло него виновни,но не успяха.Помни какво помниш!
9
1
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 16 години
Ами защото са от един дол дренки,затова!И щото са ОПОЗИЦИЯ,с вота показват че ПРАВЯТ НЕЩО!!!Да не са луди!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Иван Костов дето е преподавал политическа икономия на студентите си.Тя е преразказ на "Капиталът"на Карл Маркс.Да не забравяме че съпругата му е била партиен член,тоест на БКП. Имаше някаква фондация за деца.Имаше слухове,че приела дарения от Майкъл Чорни или друг "герой"на нашето време.Много се шикалкави край тоя слух.Не се отрече категорично,не се и потвърди официално.Нямаше парламентарна комисия да разследва. какъв беше скандалът със Сапио така и не разбрах. Господин Костов господ здраве да му дава не обича да говори за тия неща.
7
1
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Защо забравяте какво ни ноправиха организаторите на прехода?Само до 1996г. източиха над 93 милиарда долара пари от държавата и спестяванията на хората.През 1997г. допуснаха до властта Иван Костов като си мислеха,че около него има достатъчно предатели и доносници и те ще му попречат да направи нещо добро за държавата и народа.Въпреки всички "ченгеджийски" номера,той обаче не само че не се провали,а спаси и държавата,като докара нещата до там,че поканиха България да влезе във всички "световни клубове"- НАТО,ЕС,МФФ,СБ и т.н.Започнаха да се изсипват милиарди долари и евра в страната , защото България завоюва доверие.Предателите на България /ченгета,комунисти,мутри/ чрез собствените си медии ви промиха мозъците,че всички са крадци,включително спасителите на страната след 1997г.Докато вярвате на тях,а не на тези,които доказаха че могат да работят за България,все ще сте на това дередже.Защо не помните кой ви взе парите от банките,кой фалира предприятията като ги източи,кой ви вкара във Шенген, въобще кой ви направи живота черен,а помните какво ви говорят и пишат крадците и биячите.Може би толкова добре са ви крали ,били и обиждали,че не можете без тях.
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо опозицията не напусне парламента и тоя въпрос ще се реши веднъж завинаги?Какво ги спира?За кво седят още в залата?Кой ще ми обясни?
5
1
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 16 години
Панаири , панаири и много циркове със стари жонгльори, които нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.Няма спасение за нас обикновените хора.повече от 50 години няма да има съществени промени. ДС се е окопала здраво във всички партии, във всички здружения , медии и преса. Показателно е убийството на Георги Стоев. С това убийство властта показа , че няма изход за обикновенните хора, нещо повече ако се бунтуваш и говориш за проблемите , те чака куршум. Хора ,Вашите мнения по форумите се предават там където има "специалист"на ДС.Ако след време ви арестуват за нещо , за което хабер си нямате спомнете си за вашите мнения по форумите!В тези служби са първокласни убийци !Младите да бягат от тази страна , без да се обръщат назад, в противен случай са обречени на нищета , рекет , изнудване и робство може и на "мокра поръчка"!Дерзайте! Няма партия и водач , които да изведе страната от това блато!
4
1
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Вотовете за недоверие имат за цел да покажат ,че в държавата има и хора с друго мислене и друг морал в политиката и живота.Това ,че дебилски се изтърчахте да гласувате пак за тях преди 3 години,кактопреди 7 години ,си е ваш проблем.За съжаление от това страдат и други дето мислят нормално.
3
1
 
0
 
! Отговори
Оня с коня преди 16 години
Нямаме си политици за съжаление. Кой ще ги смени??? Ваньо Костов или мутрата Бойко???Май спасението да си внесем политици от Европа
2
1
 
0
 
! Отговори
rokeriata преди 16 години
Евала пич!!!Малко са такива като тебе!!!Само искам да кажа,че и тоя вот няма да издържи щото няма да съберат нужните гласове...,а по повод заспалия народ-само се плюе по форумите и пред телевизора и никой нищо не прави.Да де ама така не става!!!!!!Не се ли излезе на улицата както беше 97ма,тия няма да пуснат властта!Е вярно,сигурно пак ще дойдат същите ама поне да опитаме!
1
1
 
0
 
! Отговори
tnt преди 16 години
Играем си на вотове...Маймуни!!!