Румен реалити

"Не държа компромати за президента и премиера. Дните са дълги, годините летят, а аз своя избор съм направил. Благодаря Ви"
10 апр 2008 14:14,
64
Румен реалити
Снимка: БГНЕС

След близо петчасови дебати по петия вот на недоверие, "главният заподозрян" Румен Петков се изказа:

"Повече от три месеца МВР е подложено на натиск от свои бивши служители, но МВР ще се справи, защото има защитна сила".

И още: Дните са дълги, годините летят. Изминаха дълги дни за МВР и за мен. Дълги дни на клевети и помия. Бих се радвал, ако в обществото се създаде такава нетърпимост към клеветата и лъжата", каза той.

„Тази съпротивителна сила може да се преодолее с политическа воля”, категоричен бе министър Петков, затова промените, които предлагам са качествени и съдържателни", смята той. Какви са обаче? Друг път ще разберем!

МВР-шефът се похвали с успехите си. Само два - спиране на производството и печатане на фалшива валута и ефективната борба срещу наркопроизводството и трафика на дрога.

Проблемите - грешна кадрова политика, куц PR/българите не знаели какви постижения имало МВР през изминалите години/ и липсата на "дълбочинна" реформа.

Румен Петков заяви, че ще заведе дела за клевета срещу двама души – Михаил Михайлов от Плевен и Юрген Рот.

Михаил Михайлов е съдебен заседател в Плевенския съд от 1995 г. Офицер от резерва, бил е свидетел на източването на пари по аферата "Акрам".

Юрген Рот е германски разследващ журналист, автор на книгата "Кланът Германия", в която твърди, че София е имитирала борба с престъпността.

За какво ще ги съди? Друг път ще разберем!

Сега обаче разбрахме защо МВР е потънало. Защото предишните правителства създали комфорт на престъпниците.

И най-важоното: Трябва да кажа, че по никой начин твърдението, че президентът и премиерът могат да имат някакви притеснения в отношенията си с мен, не са верни.

"Аз своя избор съм направил. Благодаря Ви".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Арчибалд преди 16 години
Пак идват с кални обувки, слизат от влака с бохчите и се качват в асансжора. Лимпелите изчезнаха когато се разгърна бездарната напаст. Портокали на показния и парите обратно.
62
1
 
0
 
! Отговори
noname преди 16 години
Прочетох доста матеряли по темата "Румен Петков" и какво е мнението на тройната коалиция. Оправданието винаги е едно и също - това е от предишни правителства ?!?!?!Какво трябва да се случи зада понесат отговорност за действията си и политиката си, ако имат такава?А за оправданията за предишните правитества ми звучи като една стара притча:Един стар съветски лидер приемайки своя заместник в своя кабиенет му казал:- Поздравления за назначението и тн. , Искам да ти дам две писма,първото ще отвориш когато започнат да те атакуват и да ти искат оставката и нямаш друг изход. Другото при втора такава ситуация.Така и станало при първото искане на оставка, като краен изход отворил парвото писмо - вътре пишело прехвърли вината на мен. Така и станало.Дошло и второто искане за оставка и отворил и другото писмо там пешело :Сега е твои ред да напишеш две писма.Мисля че сегашните управляващи отдавна е трябвало да си напишат писмата :-)
61
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
85% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ! ТИЯ НЯМА ДА ОСТАВЯТ ВЛАСТТА, ОТНОВО ТРЯБВА ДА ИМА ОБСАДИ, БАРИКАДИ, ПАЛЕЖИ!
60
1
 
0
 
! Отговори
V.B преди 16 години
Andro,ot kade znae6,4e Rumen Petkov e mujko mom4e da ne si mu duhal, kato ti 4eta komentara mai4e e taka. Lainar.Ot bokluci kato tebe strada tazi darjava.
59
1
 
0
 
! Отговори
zoar преди 16 години
БСП е престъпна организация. Социалистът Румен Петков с поведение на гангстер ще разиграва още дълго обществото. Очевидно тези престъпници трябва да бъдат разобличавани непрекъснато, постоянно и ежедневно.Обръчите им от фирми и потоците на мръсни пари към БСП тепърва ще стават явни. За всеки един от тях другарчето им Борис Велчев има какво да каже! Престъпната червена номенклатура иска власт и власт. Изпитват истинска паника от разкриване на престъпленията им и отговорността която може да им бъде търсена.Готови са на всичко. А има хора които ги знаят.Тепърва сигурно обществото ще бъде заливано от помия за престъпленията на номенклатурата. Колкото бившите комунисти сега социалисти да искат да се скрият зад мита за Държавна сигурност, толкова ще лъсват престъпленията им з а които трябва да отговарят пред наказателния съд. Първият очевидно ще бъде Запалката ,която ни направи за резил пред Европа и света ! Ало другарю Станишев, Гоце - ловеца и останалите - опомнете се ! Не виждате ли ,какво става в държавата ? Не чувате ли,че долу в низините сред народа започва нещо да клокочи със старшна сила!
58
1
 
0
 
! Отговори
ddd преди 16 години
Днес се замислих, че даже демокрация не е имало- просто някакви вътрешни рокади, които ни блъскат има няма 20 години. Няма мирен преход има добре премислени планове и "герои" на новото време. Само да се замислим колко пъти чувахме думата "реформа" за кое ли не.Че то досега трябваше така да сме се реформирали...Ама всъщнос тези от БСП са свръх нагли същества - закакво този многократно злепоставен министър стои и се пъчи там...
57
1
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 16 години
ТОЯ *** РУМЕН ПЕТКОВ РАЗПОЛАГА СЪС ВИДЕОМАТЕРИАЛ ОТ ЕРГЕНСКОТО ПАРТИ МЕЖДУ СТАНИШЕВ И ВЕНГИН И С ТОВА ДЪРЖИ НЕЩАСТНИЯ *** В ШАХ, ПРЕЗИДЕТЪТ ПЪРВАНОВ ПЪК ГЛЕДАШЕ ДНЕС ПОДОБНО НА ТОДОР ЖИВКОВ ПО ВРЕМЕ НА СВАЛЯНЕТО МУ
56
1
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
СПРАТ ВСИЧКИ ПАРИ ПО ЕВРОФОНДОВЕТЕ!Червените олигарси са готови да загърбят цял един народ ,да го обрекат на мизерия и изолация, но ги е страх да" отстрелят" човека който осъществява връзките им с подземният свят!Мафията си има държава!Модерната евро рекомунизация замени тоталитарната пирамида с нова, която е с три нива на управление.Първото ниво са общините, които са обсебени от локални мафиоти, производни на местните БКП-кланове. Второто ниво са чисто икономическите структури с офшорна и друг вид неясна собственост, които са управлявани от назначени капиталисти, чиито юзди се дърпат от старата Държавна сигурност. Третото ниво са парламентарното мнозинство, Министерският съвет и на самия връх президентът Георги Първанов - Гоце с нова Държавна сигурност, завоалирано с новото ФБР. Този октопод вече излезе на светло и взе цялата икономическа, законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Пътят пред старата комунистическа олигархия е открит от червения цар. Синът на секретаря на ЦК на БКП зловещият Димитър Станишев е шеф на правителството, снахата на секретаря на ЦК на БКП Иван Пръмов Меглена Кунева, е единственият български еврокомисар, внукът на члена на Политбюро и дългогодишен идеолог на комунистическата партия Борис Велчев е главен прокурор. Екс финансовият министър и днешен зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Милен Велчев е брат на зетя на члена на Политбюро Стоян Марков. В левия сектор на Народното събрание пък седи осиновената внучка на Тодор Живков Евгения Живкова. Встрани от тях, но с целия си арсенал от кукловодски прийоми е т.нар. кръг Монтерей на вечния Любен Гоцев, който продължава да изпълнява поръчки на злзлокобната ДС. ...Г Пирински е председател на НС...Отношенията между официалната и паралелната власт са най-консенсусно пазената тайна в МВР!
55
1
 
0
 
! Отговори
Умен преди 16 години
Абе Андро, след кметуването на Румен Пикльов плевенчани не искат и да чуят за червено управление и вече три мандата избират десен кмет.Я се сети как ще гласуват българите догодина, след министерстването на Пикльов?Поне 40 години левите няма да помиришат власт. Поне докато това поколение бандити-комунисти не измре. Колкото до шадравана на Пикльов - хайде мола ти се да не ръсиш тъпотии, щото много плевенчани са го виждали не само опикан, но и ***. :)))))
54
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А който мисли че живеем в златно време и от чешмите тече мед и масло, да иде да го обясни на земеделците дето им спряха парите от Европа.
53
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето един достоен момък, който си живее в негов си свят. Престъпността била паднала - ми като не се пишат престъпленията в статистиката как няма да падне. И един интересен факт - в България все още няма статистика за безследно изчезналите, така че тук и изчезнали няма. Вярно е и че заплатите са ни огромни - 500 лв. (250 евро) ауу колко големи заплати - можем да си купим телевизор, само дето хубавият телевизор е от 1200 лв. нагоре. Апартаментите в София са по 70 000 евро скъпи другари, така че купувайте направо по два със огромната заплата от 500 лв. Като ви чета мненията имам чувството че още малко и ще помолите да ви намалят заплатата че не смогвате да я изхарчите. А що се отнася до Руменчо-лумпенчо - той е политик, а не полицай така че да разправяте че дърт апаратчик като него бил корава кука, означава че едно нещо никак не ви е ясно - действителността. Явно не само момъкът Р.П. живее в собствен свят. Да не говорим че досега по-голяма издънка от вътрешен министър не сме видели и е доста странно да се възхищаваш на човек дето стана за смях и на кокошките.
52
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
vijte go kak se hili, ei na tova mu kazvam ***...
51
1
 
0
 
! Отговори
ANDRO TI SI KOMUNIST преди 16 години
ANDRO TI SI KOMUNISTICHESKI BALAK!!!
50
1
 
0
 
! Отговори
Зад стъклото преди 16 години
Със 127-левовата си заплата можеше да си купиш жилище за 80 месеца, а с 540-левовата си сега - за 361 месеца.Сравни и колко хляба можеше да си купиш, колко мляко.Току-виж си открил топлата вода...
49
1
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
НЕ МИ ГОВОРИ САМО ГЛУПОСТИ!Ми аз започнах с 127лв заплата като лекар, при черен курс 2лв през 80г=63.5$през 89 заплатата ми скочи на 300лв при черен курсза 1$ от 5лв =60$ ..Какво стана с покупателната ми възможност?Изминали са 9г!Нещо логиката ти куца!днес заплатата ми е 540лв=320#тогава с 60$ в кореком не можех да си купя телевизор, но днес с 320$ без проблем..Ми цените на жилищата!панелката струваше 12 -15 000лв=при курс от 0.80ст за 1$ за 60кв.м трябваше да имам 18 000$ а съм получавал 60$ ..Колко години трябваше да се работи, за да се купи?Колко години трябваше да се чака?Ми старите коли струваха по-скъпо от новите!15г чакаш в мототехника за ред!Къде бе социалната политика на червените мафиоти?
48
1
 
0
 
! Отговори
andro преди 16 години
Голям кеф ми прави когато чета тъпизмите на такива като дядо Йоцо. Какво ли не измислиха дребните душици за Румен Петков още когато бе кмет на Плевен. Още не може да се уточни къде и в кой шалдарван е пикал но най много се набляга на градския с фонтаните. Каня всички празноглавци начело с Волен Сидеров и Атанас Атанасов на показна демонстрация, как може да се пикае в шалдървана. Съветвам ги преди това да използват многобройните услуги предлагани в интернет, за уголемяване на пениса поне до размера на деветдесет сантиметра. Румен Петко е мъжко момче, много умна и контактна личност. Разбирам че е трън в петата на някой *** но какво да се прави, такъв е живота.
47
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 16 години
номер 45, прочети приказка за стълбата на Христо Смирненски и ще разбереш отговора. Трябва изцяло да се проемни политическата система а и най-вече е начина по който мисли обикновения българин и тогава може би ще успеем
46
1
 
0
 
! Отговори
men преди 16 години
По '89 покупателната способност на $ а и не само е била друга. Т.е. инфлацията е повишила заплатата ти, а реално сигурно е паднала дори. 200$ = 65(1+х%)^18(год)
45
1
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 16 години
Не може ли да се създаде една нова,единна, НАРОДНА партия,съставена от обикновени хора,а не от бивши генерали,бивши агенти на ДС,бивши мутри и т.н..... ЕДНА ПАРТИЯ ,КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАС-ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ !!!Партия от хора,които не биха се освенили да сложат ръка върху държавните пари,хора,които не биха дръзнали да създават връзки с мафията, хора,КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ОТ СЕГАШНАТА ***,която е окупирала властта и не я пуска !
44
1
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 16 години
Не знаем какво е това,с което Р.Петков ги държи толкова яко за врата,а и никога няма да узнаем...но явное нещо ГОЛЯМО,щом въпреки всички скандали досега твърдо застават зад него.Неговото оставане не е задължително условие,за да се проведата проклетите реформи в МВР(които така или иначе няма да помогнат за изкореняване на корупцията)/реформите могат да се проведат при всеки мининстър,не само при Петков...Но явно закрилникът на мафията е стиснал коалицийката сило за врата и мърдане няма....какъв резил само и какъв срам за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!Колко жалко,че некадърните ни и корумпирани(по рождение явно) политици ни правят за смях и съжаление пред цял свят!И дори и да бутнат сегашното правителство/кажете ми/за кого трябва да гласува българинът? За ГЕРБ-чийто лидер има минало свързано с мутрите и всички го знаят?За НДСВ-чийто министри си пият питието и играят карти на една яхта с един от най-големите престъпни босове по онова време?За БСП-чиито министри ходят по нерегламентирани срещи с мафиотите и въпреки всички скандли не си подават оставката,понеже са НАД морала?!....Ех,българино....каква ужасна политическа участ...а най-лошото е,че не сме заслужили това с нищо,ние сме точно толкова хора колкото всички европейци,американци и т.н....но ни е бедна държавата,и такава и ще си остане-на нашите корумпирани и крадливи колкото и да им дадеш-пак няма да им стигне и за още ще питат...Ами разбира се,че евр.съюз няма да ни даде пари за развитие по програмите-нашата политическа "ГОРДОСТ" ще полапа парите още преди те да са стигнали до банковите сметки,за които са били педназначени...