Петков дал, Станишев приел

Склони да си тръгне, след като седмици наред страната се тресеше от скандали, в които главно действащо лице беше „Запалката”
13 апр 2008 15:06,
99
Петков дал, Станишев приел
Румен Петков минути, след като обяви, че си тръгва. Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев е приел оставката на министър Румен Петков.

Това е станало по време на среща между двамата по-рано днес.

Този следобед на специална пресконференция в МВР, Румен Петков съобщи, че подава оставка.

Петков обяви, че се оттегля, за да има повече държава и държавност.

Той каза, че поема и своята отговорност за случилото се по негово време в министерството.

Сред основанията за взетото решение Румен Петков посочи нуждата от стабилност във и около вътрешното министерство.

Той допълни, че е хвърлил цялата си енергия и воля, за да създаде добри условия за работа на състава и по никой начин не може да бъде причина да се нагнетява напрежение в министерството.

"Не мога да подмина добрите резултати през последната година", заяви Петков и изброи разбиването на няколко престъпни групи, осигуряването на сигурност по външните граници на страната и ограничаването на корупцията по висшите етажи на властта.

„Това мое решение не е израз на слабост и не е поддаване на натиск, в чиято основа са клеветата, клюката и интригата“, допълни Петков.   

„Това е израз и стремеж за повече държава и държавност, за укрепване на държавността и нейните институции“, аргументира се той.    

По думите му, обществото се нуждае от убедителен знак, който да даде възможност не просто да се генерира политика, а тя да има чуваемост.

„Моята оставка ще даде повод за различни спекулации в определени кръгове от хора, а решението ми ще предизвика бурна и неприкрита радост“, добави отиващият си министър.   

По думите му, като министър на вътрешните работи, той носи отговорност за определени кадрови решения в министерството, с които е подвел държавното ръководство.

„Като министър на вътрешните работи съм хвърлил цялата си енергия и воля, за да създам добри условия за работа“, каза още Петков. 

Минути преди изявлението на вътрешния министър премиерът Сергей Станишев каза, че ще приеме оставката на Румен Петков, която определи като "закономерна, логична и достойна".

„Оставката ще бъде приета в контекста на цялостен ремонт на кабинета“, коментира Станишев.

„Трябва ни силен кабинет, силна и ясна парламентарна подкрепа“, добави той.      

„Въпросът не е за квоти и колко министри и заместник-министри ще има в кабинета. Въпросът е да имаме ясно ангажирана социална политика и това е моето условие към парламентарните партньори“, смята още Станишев.   

„Още преди две седмици на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, Румен Петков заяви, че поема политическата отговорност за разклатеното доверие в МВР.    Оставката е съвсем закономерна, достойна, логична постъпка, защото се създаде много тежка среда към МВР“, добави министър-председателят.

„Министър Петков излезе с много ясни идеи за необходимост от реформи в МВР и те ще бъдат реализирани, за да се възстанови доверието след широка обществена дискусия“, каза Станишев.

„Самият Петков отчете грешките си, които до голяма степен са наследени от предишни управления, също и недостатъчно задълбочената реформа“, защити  отиващият си министър премиерът.   

Запитан дали на поста министър на МВР ще бъде назначен Михаил Миков, той коментира, че тази идея е оригинална, но не смята да се възползва от нея.

През последните седмици МВР-шефът бе подложен на силен натиск да се оттегли от поста след серия скандали и разкрития за връзки на висши полицаи с организираната престъпност.

Заради скандалът опозицията внесе вот на недоверие към правителството. Това бе петият подред вот на недоверие към кабината, който бе отхвърлен от управляващото мнозинство.

Знаково обаче остана гласуването на единия от коалиционните партньори НДСВ, чийто депутати гласуваха „въздържал се”.

По време на дебатите за вота на недоверие премиерът обяви, че започват структурни и персонални промени в правителството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Marta преди 16 години
Браво на Босия това е истината за съжаление. България не може да се оправи докато комунисти управляват. Много са гъсти с мафията и вероятно Главния мафиотски бос е сред управляващите. Няма какво да се заблуждаваме няма нито един осъден само им текат някакви дела изглежда прокуратурата освен, че е и корумпирана, но и ги е страх я как смело си стрелят в центъра на София, убиват си когото си искат смее ли някой да ги осъди. Много е силна мафията в България и наистина държавата в момента е нейна.Не знам дали поне внуците ми имат късмет да се пооправи нещо в тази държава. Догодина трябва да се внимава за кого се гласува наистина избора не е голям, но все пак трябва да се внимава и да се гласува на всяка цена.
97
0
 
0
 
! Отговори
KASAPO преди 16 години
НеФеБарчо,ама ти наистина си кат оназ пуберталка дето плакала ф туилетнътъ че й дали гласпапир а тя била чувала че онуй неще се брише с хартиче.Да ти имаш мнение, видяхме го по време на стачката. ха на там -ха насам. един път ти беше срещу стачниците, един път с правителството-което е все едно и също. затуй, кръцко-туй те новото име, ако слушкаш шъ ти давъмие и фамилисическо име да си личиш из далеко ква кръцка си. та по-големо червено-син болшевикар от теб тук в този форум няма.Измислияш си разни имена, пишеш все едно 10 души имате едно и също болшевишко мнение, забивате кола със синята Теменужничка и плюете семки на площада.Оди се ИзДасалаескай на мъжкият байонет и се опачи на дофтурите, че пак са ти преляли червн мозък ф кратуната и присадили синя кожа на ханша.Кръцко ли си, пръцко ли си или се едно лигаво мамино синче дето немоиш един лефъ да избачкаш без да те клатят на гарата сливенските майсторти дорде им праиш тромпети
96
0
 
0
 
! Отговори
ot 90 до 92 преди 16 години
Щом са съкратени 35 000д. от МВР още през 1997г., значи това е доказателство, че Костов е започнал да реформира системата първи, без да чака да минат 3 години и да спира разработки. Долколкото знам от моя братовчед, който работи в МВР съкратените са били предимно полицаи, които само са пиели и биели хора.Но по-голямата част от тези 22 000д. а не 35000д. са работили на бюро, назначени от Берово и Виденово време, които по цял ден са си клатили краката, без да вършата полезна работа. Другите съкратени, както споменах са били пияници и прости хора, които не знаят за какво са били в МВР. Точно по Костово време полицаите станаха мили и възпитани, защото той започна да приема само млади и културни хора.За подслушването- щом нас са ни послушвали и ние тях сме подслушвали. Такава е практиката по цял свят. Но ако имаше такива случаи НАТО въобще нямаше да ни покани да се присъединим към тях.Това е поредната недоказана клевета спрямо Костов. ЕС ни спира парите, защото вижда, че Догановите хора не знаят как да работят със средствата от фондовете и ги раздават само на техни хора. Ааа ти значи искаш вашите хора да крадат всичко, а ЕС и опозицията да си траят.Да вземеш да научиш демократичните правила, те са много различни от комунистическите.
95
0
 
0
 
! Отговори
razumen преди 16 години
"Ми то това е целта - да бъдем злепоставени пред Европа,за да ни изгонят от ЕС!"Ми то умното си е умно!?! В ЕС има ред, защото се следи за законност, има и контрол!!! А тука на някой вече взе да им стиска около врата и решиха да ни злепоставят и ако може "дай боже" да ни отстранят от ЕС. Ха сега познайте кои са те ....... и кой стои зат тях и ги побутва?!? На кой не му изнася? ... за всеки случай това не е Румен Петков ... Имаше желание но макар и силен политик се оказа твърде слаб пред политическата мафия... а къде бяхме всички ние та не го подкрепихме публично в борбата срещу корупцията в повереното му Министерство - бивше. Прости им Румене те незнаят какво вършат ... или напротив!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
От една разтурена държава през 1997г. само за 2 години той промени нещата и Европа и останалия свят се сетиха за България и ни поканиха да се присъединим към европейското семейство чрез НАТО и след това ЕС.Ако желаете да си спомните първите атаки по Костов в поръчковите медии бяха след първите пари от НАТО и ЕС за подготовка за присъединяването на страната ни към тези структури.БКП/БСП ,ДС и предателите ,които ги обслужват с изненада видяха,че той спасява държавата ,а не се проваля както тях.С най-обикновени специалисти,с много работа и патриотизъм свършиха това,което всички други управляващи не могат да свършат вече 60 години.Когато видяха доверието на външния свят към тази нова ,изградена от Иван Костов държава и огромния поток пари ,който се подготвяше да се влее в България,всички те - БСП,ДС, мутри,бандити,предатели,скочиха като един срещу него.Това беше с цел тези очаквани пари да минат през техните ръце и да ги засмучат както и стана.Затова сега Европа ни притиска и иска от нас или да станем отново нормална държава или да хващаме Босфора.За там тикате даржавата ни на всички избори,без тези през 1997г. когато си бяхте глътнали езеците от страх.Сега трябва да преглътнете злобата си ,заблудите си и да подкрепите Иван Костов в името на собственото си бъдеще и това на децета си.В противен случай след още 8 години няма да има грамотни хора в страната да ви пускат и поддържат Интернет за да можете да се свързвате с близките си по света.
93
0
 
0
 
! Отговори
razumen преди 16 години
От днес вече официално стана ясно, че който политик посмее да посегне на "организираната престъпност" си отива, особенно ако разбута кошера на МВР със средният и висш управленски ешалон от обвързани преди всичко партиино и то със СДС и неговите производни и след това с техните "финансисти"... Съжалявам единствено за Румен Петков, че беше похабен напразно без всеобща и всенародна подкрепа срещу мафията и нейните покровители. От тук нататък невиждам кой ще се яви като камикадзе за да продължи нататък, горко ни Българио...
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Случайно видях полемиката за Костов.. И искам да ти кажа ,че Костов е човека на когото изобщо не му пука за България. Искам да ти кажа ,че всички беди в момента ,които се стоварват на страната ни като предпазни клаузи и отказът да ни се дават пари от Европа е заради Костов.. И това го потвърдиха от Европейската партия ,че по сигнали на Костов за корупция по високите етажи!!! Незнам дали ти е известен факта ,че Корупцията по върховете бе нарожена точно от Костов- министър 34% бе прякора му тогава а на Божков бе 10%.. Освен това Костов бе единствения политик ,който каза ,че сестрите ни в Либия са виновни!!! Не искам да споделям някой неща въпреки ,че част от тях вече излязоха наяве въпреки ,че са минали 7 години от тогава.. Но факта ,че Костов уволни 35 хиляди полицаи!! И ги подмени със свои подставени хора като Атанасов.. Имайте предвид ,че това е почти цялата полиция.. Защо? Само СИК и ВИС знаят.. Безмитните магазини, безмитните бензиностанции ,митниците, контрабантните канали на дрогата.. Самоковеца, Доктора и т.н. плащаха луди пари на Костов , въобще няма да споменавам приватизацията и влаковете ,които влизаха по време на Югоембаргото в Сърбия с по 25 вагона и милиони тонове гориво, но в Българските митници такива влакове не са излизали от страната!! После се оказа ,че Костов е забранил да се описват тези вагони!! За да не се разбере от САЩ ,че Българския министър претседател прави луди пари от контрабанда на стоки и горива през ембарговата зона... И т.н. просто мога да изброявам до утре.. Филчев Гейт- Костов подслушвал съдии и прокурори .. Дома на Филчев бъкаше от бръмбъри поставени от Атанасов.. Ми Татарчев? Ами Президента Петър Стоянов и фразата -Кажи си бе Иване? Иван мълчи.. Или за компроматната папка с данни от разузнаването на Бонев или МИМИ- Емануил Йорданов и двамата вътрешни министри на Костов бяха следени от Атанасов и компроматтите бяха използвани за шантаж по време на предизборната кампания за президент срещу Бонев от Петър Стоянов... папката е дадена от Костов на Атанасов и от там на президента.
91
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 16 години
Ето това е топлата връзка между настоящото управление на БЪлгария и бъдещето. Бойко е поредния проект на мутрите и старите *** задъръжане на властта. Но, който и да управлява БЪлгария в следващия парламент, нещата няма да се променят. Схемите за източване на фондове, пране на пари, крадене на бюджетен излишък, точене на ДДС, трафик на дрога, оръжие, - всичко ще си остане по стария начин
90
0
 
0
 
! Отговори
nikol преди 16 години
До 89- Костов не само оправи икономиката, но развали рахатлъка на мързеливите, които по цял ден си клатеха краката по бюрата и взимаха луди пари. От такива мързеливци, които само крадяха соц.предриятията се стигна до ситуаията с тяхното приватизиране. Да не забравяме, че от 1990 до 1997г. всички соц.предриятия имаха възможността да се преориентират на новите икономически условия.Но всички те бяха управлявани от комунисти, които започнаха да ги източват и когато КОстов дойде на власт трябваше да ги приватизира на безценица, защото бяха вече фалирали.
89
0
 
0
 
! Отговори
илиев преди 16 години
Българинът си пати от злоба и завист. Какво искате повече от Костов бе хора.Да не е фалирала държавата по негово време та ревете.Само за 6 месеца Костов напълни хазната и даде 13 пенсия, даде налкон на България към ЕС и НАТО. Ккаво искате още. Ако беше Гоце на власт с Р.Петков немаше и покана да получим за ЕС.Затова българската злоба и завист ще ни затрие, както е станало навремето с турското нашествие. Вместо да избираме,хората, които са направили много за България ние само ги ругаем. В крайна сметка като не искате Костов на ви брадвата Петков и Гоце.Но до изборите има време така, че може спокойно да помислим кой ккаво е направил за страната и да направим разумния избор.А според мен той се казва Иван Костов.
88
0
 
0
 
! Отговори
Гласоподавателя преди 16 години
Всички са един дол дренки, крадци, използвачи, мафиоти, корумпирани типове. Изобщо гадове, на които ама хич не им пука за народа си. То и затова вече елита на нацията е в чужбина, а тука останахме тези, които или се надяват на чудо, а чудеса не стават, или ни е страх да заминем в чужбина, или сме превилегировани от политическата класа, разбирай тяхна ***.Какво повече да кажа, мисля,че бях изчерпателен...А и един малък процент българи, които имат по-малък, или по-голям някакъв почтен бизнес или занаят,та все още свързват двата края.
87
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Ето го многоликото лице на платеното ченге, манипулиращо общественото пространство...БСП+ДС=ГЕРБ=МАФИЯKASAPO =Веско..,За разлика от вас имам идеали, не съм кредитен милионер, не съм участвал в разграбването на страната...нямам контакти с мутри и мафия, не съм *** на днешният тип политици...ИМАМ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ЗА ПРОЦЕСИТЕ СТАНАЛИ В БЪЛГАРИЯДНЕС ГОЛЯМИЯТ ПРОБЛЕМ Е ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ЗЕМЯ!ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ДОГОВОРИТЕ КОИТО СЕ ПРЕДЛАГАТ ОТ АРЕНДАТОРИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ПРАКТИЧЕСКИ ТЕ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯТА ВИ И НИТО ВИЕ ,НИТО ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ МОГАТ ЕДИН ДЕН ДА СИ Я ВЪРНАТ ОБРАТНО!СПОМНЕТЕ СИ КАКВО СТАНА С БОНОВИТЕ КНИЖКИ И КАК БЕ ПРИВАТИЗИРАНА СТРАНАТА!ДНЕС ТОЗИ ПРОЦЕС СЕ ИЗВЪРШВА СЪС ЗЕМЯТА!ДА БЪДЕМ БДИТЕЛНИ!БСП +ДС=ГЕРБ=МАФИЯ
86
0
 
0
 
! Отговори
Гуш преди 16 години
В сранение с мафиотите от БСП и ГЕРБ Костов е като дете от забавачница.Колкото и да си напъват малките мозъчета, комуно-гурберите не могат да изходят нищо повече от Балкан и че бил крадец. Ми айде като е крадец го арестувайте де. Цялата власт е във вас - полиция, прокурори, съдии. Що не докажете поне една от лъжите си?Щото са пълни глупости и вие добре го знаете.Не съм костовист и едва ли бих гласувал за него, но със сигурност няма да гласувам и за ГЕРБ и БСП.Най-вероятно ще съм за СДС все пак.Абе да гласува който за когото си иска, само да не допускаме повече мутри и бандити да ни управляват. Аман от Маджо, Галеви, Маргините и Пашата. Аман от пионките им Румен Петков и Бойко Борисов.Време е нормални хора да управляват тази страна.
85
0
 
0
 
! Отговори
Nekoi si преди 16 години
Необичан от никой - дори и от своите началници,мразен от мвсеки, българския полицай бачка тази работа за едната чест и слава, а може би и заради някаква детска мечта....(говоря за хората неопорочени все още...).Няма пари да върже месеца редовия полицай,потънал в заеми-обречен да връща цял живот кредити, а нашия мил спонсор(бившия МВР шеф) решил да даде излишъка от бюджета на Б. Томов за *** му мотоциклети. Е, питам аз, щом като има излишък и знае дереджето за безпаричието в министерството и му идва първо наум да става спонсор на мотоспорта каква работа има математика там?!? Лошото на цялата работа е, че не е само това, хубавото е, че си тръгна.
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Докато беше на власт Иван Костов се самозабрави, въобрази си че има монопол върху демокрацията едва ли не и че всичко му е позволено, и ще държи властта 50 години може би. Да не говорим за мафиотските кръгове около него, които се оядоха от типа на Славчо Христов и компания. Та приятелчетата на Костов, не разчитайте на прекалено късата памет на народа.
83
0
 
0
 
! Отговори
KASAPO преди 16 години
НеФеБарчо,Аз съм виждал и чувал човек да има две лица, ама ти кръцко (ти си кръцко) имаш цели четири тела, наречени от теб самия:НФБараст, ДАСКАЛЕраст , КУНЧЕраст И ГЕШЕдал, аиде и четвъртото боди да ГЕШАРастно, както е анодлска целата половина от душата ти. а за другата половина тънки мъжки достойстава от Сливен казават че по душа си Едеарст а по *** Редератс. Педиш и редиш *** за бъркотии по индикия.по интересното обаче е защо , разбираш ли, ти имаш на една душа , таа Едерастката и онази Редерастката цели четъри виртуални бодита. Боди е торс, нещо като скелет с кожа и празен склап, -мозък, мозък не са ти монтирали след операцията.Да имаш една душа и четири тела единственно означава че ти е необходима кръгова отбрана. затуй са ти нужни и НФБераста и Даскалераста и Гешератса и Кунчораста, за да моете като заемете кръговата отбрана да се закопчеете здраво в мъжки байонет, Мъжки байонет НеФеБечо са праиш кога е теа , светата изгъзица згл'обите манастирското шушукане. Пениса на Даскалеско у твоето анусче, у аналчето на Даскалкиса се забайотинрало молифчето на Гешараста, и така ти шъ викаш Ууууу Уууууу на стачката, Уууууууууууу викаше ти НеФеБерасте срещу хората които искаха оставката на 5коф.По средата обче си турил баирак, наречен Синята Теменужничка. За да мяза на женските ти отклонения одисх всеки божиден да те гледат на скенеро дане би от заострениат ти хемероид не се е пръкнало зайчето, демек клиторакис-даскалкисТа си исмисляш по 5-6 имена в месеца, пишеш от различни твои гледни точки за си все иден и същи червено-сини болшевишки библии. Библията на грабежа, омразата и простотията.С акано по пениса лесно моеш да се накичиш. да ти е сладко ти болшевишка мутро.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Костов ми харесва единствено когато е в опозиция - тогава той казва точно това което трябва, но не искам да идва на власт! Тогава става по голям хайдук и от тези които ни управляват сега. Ще вземе да продаде за жълти стотинки на еврейски мошеници и малкото което е останало (както направи с БГА Балкан)...
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ot mavara Kostov po-golem kradec nema
80
0
 
0
 
! Отговори
МИРО преди 16 години
Нема какво да спорим помежду си, като дойдат изборите отиваме и гласуваме за Ванката Костов.Човекът се е доказал през тези 20 год. откакто е на политическата сцена.Ето Берлускони за трети път ще става премиер на Италия, след лошо управление на тамошните социалисти.Що се касае до Р.Петков трябва незабавно да бъде даден на прокурор, а след това и на съд.За какви реформи говорят нашите колеги-социалисти от форума.Три години Петков спа ли та не ги направи, какво "дрема" и "чека" да дойдат немците ли. Едва след като го спипаха с мафиотите той реши да прави реформи. А най-важното според мен, е че и агент Гоце(Първанов) също каза, че само Петков звездата може да ги направи тези реформи. И това, ако се казва държавническо мислене здраве му кажи.Агент Гоце подкрепя мафиотското клепало Петков.Това означава само едно, че и Гоце е замесен с Маргина и Галеви. Цял свят ни казва, че Петков се е сраснал с мафията, а само Гоце като *** комунист ни убеждава, че това било кампания на чуждите медии.По същия начин говореше навремето и Виденов.Това е приятели за да живеем нормално гласувайте за Ваньо Костов от ДСБ.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Трябваше ЕС да вдигне ръце от него, та да си тръгне...А сега тук ореваха за него. Ех, къде си Караславов, да ги подкрепиш!