Властта пак отърва кожата, Станишев нападна НДСВ

Народното събрание отхвърли вота на недоверие към правителството, внесен от опозицията
11 апр 2008 15:45,
113
Властта пак отърва кожата, Станишев нападна НДСВ
НС отхвърли вота на недоверие към правителството. Снимка: Dnes.bg

И петият вот на недоверие за обвързаността на правителството с организираната престъпност не мина и кабинетът на Сергей Станишев отново оцеля.

С 82 гласа "за", 117 "против" и 35 "въздържал се", парламентът отхвърли вота на недоверие, внесен от опозицията.

Коалиция за България, ДПС и двама независими народни представители гласуваха против вота на недоверие, подкрепиха го всички депутати от опозицията, а парламентарната група на НДСВ гласува "въздържал се".

Проекторешението за вот на недоверие към правителството беше отхвърлено и след прегласуване, поискано от независимия депутат Лъчезар Иванов.

В залата бе и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който много рядко посещава заседанията на българското Народно събрание.

Опозицията вкупом напусна парламентарната зала.

Минути, след като спечели и петия вот на недоверие премиерът Сергей Станишев атакува от трибуната на НС предишното правителство за липсата на реформи в Министерството на вътрешните работи.

Станишев каза буквално: „И предишното правителство не намери кураж да извърши реформи в Министерството на вътрешните работи. Тогава бе назначен и бившият охранител Бойко Борисов за главен секретар на МВР. Всички знаем какво означава охранителният бизнес по време на прехода у нас.“

Станишев припомни казаното вчера от вътрешния министър Петков, че по време на кабинета на премиера Иван Костов (1997-2001 година) ведомството е било използвано за политически цели и разправа с опонентите.

Министерството е използвано и срещу наши стратегически партньори, подчерта Станишев имайки предвид отново времето, когато управляваше правителството на ОДС, ръководено от Иван Костов.

"ДПС е предсказуем партньор и там са истински биткаджии", каза още Станишев.

По отношение на НДСВ, които се въздържаха днес, премиерът каза: „Постигнахме много и ще продължа да работя, въпреки двусмисленото гласуване днес.“

Dnes.bg припомня, че първият вот на недоверието към правителството беше на 19 април 2006 г. заради несправяне с наводненията. Вторият вот беше на 22 февруари 2007 г. за тежките проблеми в българското здравеопазване, от което 92% от българските граждани са недоволни. Третият вот на недоверие беше в резултат на най-продължителната стачка в историята на България - учителската, внесен на 16 октомври 2007 г. Четвъртият вот на недоверие бе за корупцията и се проведе на 22 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
0
 
! Отговори
ДНН преди 16 години
Защо когато сте недоволни от едните ( червените ), веднага почвате да хвалите другите ( сините ) и обратното. Може би защото повечето българи са като прасета? Ядат каквото им подадеш! Ей ти синьо и червено избери си. Единствения начин да се отървем от тези *** е с много бой и по двете страни. Да има единно българско движение с нови лидери, които имат добра съвест и мнозинството ръководни кадри от СДС и БСП, леви и десни и там подобни да ходят по затворите или по моргите.
111
1
 
0
 
! Отговори
leonid преди 16 години
kostov e 4oveka koito moge da opravi nestata
110
1
 
0
 
! Отговори
MJJ-Fan преди 16 години
Защо тези некадърници в парламента избират дали те да свалят правителството . Що не направят избори хората да изберат дали да махнат правителството с да или не . Тоя вот на недоревие като се повтаря така няма успехи по - добре да питат хората дали са съгласни да ги махнат тея некадърници от парламента . Сигорен съм , че ако хората гласуват дали да махнат некадърните политици от парламента те ще се съгласят и хората ще могат да гласуват за да има справедливост и да изберат умни хора да оправляват БГ а не тези *** дето стоят от много години в пармалента им е време да си ходят пак не искат.
109
1
 
0
 
! Отговори
pedro преди 16 години
Не им се връззвай, колега. Нарочно ни провокират за да разберат до колко ни е писнало. Дали могат още да дерибействат или малко да се поспрат. Я тая "патриотка"/според мен си е най-обикновенна ***/ да обясни една работа: КОГА комунистите са биле на власт и държавата е била наред???? Още с идването си на власт избиха цялата интелигенция. Първо ни газиха 45 години. После завладяха държавата икономически. Сега ни изчеждат, защото ще трябва да си купят и следващите избори.Нищо ново под небето. И такива като "патриотката" - също........
108
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
stqgaite se zadava se inflaciq
107
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Скъпа "патриотке",идиотке,в този форум невлизат червени бабички!Манипулациите ти нямат почва за развитие именно тук.Затова лягай да спинкаш!Утре стани рано!Опечи кебапчета!Събери бабичките от махалата и ги почерпи за здравето на другаря Станишев.Сипи им и по една малка пещерска(може и с фалшив бандерол)!
106
1
 
0
 
! Отговори
Патриотка преди 16 години
Интересно? Пишете без да четете. Това не е добре. Пак ви пращам на 98. То е простичко. Трябва да станете повече. Пак повтарям с тези водачи не ви виждам.
105
1
 
0
 
! Отговори
haha преди 16 години
Трябва да се направи един митинг да се изколят Станишев, Доган и компания. Тогава ще се оправим така правят и по света!!!
104
1
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 16 години
6te opravqt rabotata
103
1
 
0
 
! Отговори
Desi преди 16 години
Не знаеш ти какво е патриот, затова плещиш така, патриота си обича народа и милее за него, а ти си гъзолизец на правителството и негов лакей.Заради такива като тебе 500 години турско робство и още 50 съветско, а сега отново пак същото- турчин с комунист и за капак- цар.Що не вземеш да се гръмнеш като си такава голяма патриотка!Голям майтап ще бъде!Като си патриотка, не те ли е срам от имиджа на България?Кой изпапка паричките от фондовете, кой слага политически чадър над мутрите?Пак твоите хора!
102
1
 
0
 
! Отговори
Следовател преди 16 години
Другари, открих го!!! "Патриотка" е самият Станишев!!! Кисне у тях по никое време, мята по едно око на новините, води бележки и цапа форума!
101
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А знаеш ли какво казва Тери Пратчет за хората които пишат с пет удивителни?
100
1
 
0
 
! Отговори
Обама бил черен преди 16 години
никой не е гласувал за това правителство и управление,защото никой не е гласувал за коалиция,А коалиция значи подменен вот,защото всяка партия казва,че не може да спазва предизборните обещания заради коалиционният партньор.
99
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Все пак нека не забравяме че това правителство все още не е изкарало пълен мандат, така че е малко рано да се радваш - със сигурност ще има още проблеми покрай наказателните клаузи, които се задават от ЕС. Да не говорим и че след 10-ти ноември няма правителство на комунистите, което да е издрапало цял мандат - единствените, които успяха са десните правителства (не че много ги харесвам). Задачката на тройната коалициика беше да довърши започнатото от Костов (и него не го харесвам) и да излъже Европа че сме готови за членство - успяхме, излъгахме ги, така че вече могат да си ходят. Друг е въпросът че за мен е доста странно как някой може да се кефи на правителство, което изнасилва страната му, изсича горите му и унищожава реките му. Странно е "патриотке" че дори НДСВ има вече угризения, а те са все пак в управляващата коалиция. Явно ти си от хората които искат Рила да стане ЖК Рила, Пирин да стане ЖК Пирин и ако може и дивите животни да ***, че само пречат. Абе друго си е пустинята - я глей кво стаа в Дубай, хората туризъм правят.
98
1
 
0
 
! Отговори
Патриотка преди 16 години
Както казах по долу, тежко е, поплачете си!!!!! Колкото до ФАКТИТЕ, то е простичко. Незнам защо не сте го проумели до сега. Имаш повече гласоподаватели /привърженици/ от народа, имаш съответно повече депутати, имаш съответно мнозинство и имаш правителство, което управлява до като има мандат. Когато му дойде времето се правят нови избори и пак така. С такава НААКАНА опозиция, смятам доста дълго да сме на власт. СЪЖАЛЯВАМ ПОПЛАЧЕТЕ СИ, ОЖАЛЕТЕ СЕ!!!!!!
97
1
 
0
 
! Отговори
дед преди 16 години
Четем статията и коментарите по нея,страшен разнобой.Некой викат браво.Е добре браво на Станишев дето се омотъл като петелв калчища.Браво на *** турски апаши.Браво и на Хасан и нетовите къдаде отърваха далаверите.Браво и на министеро деуто се оля пика по басейните.Браво и на червените каде се искат власта па като я имат незнаят какво да правят с нея щото се избират най-големио *** да ги ръковод Браво!
96
1
 
0
 
! Отговори
патриот преди 16 години
Абе ти патриотке с фелацио ли си вадиш парите! Толкова глупост да напишеш !!!
95
1
 
0
 
! Отговори
ranarsa преди 16 години
След написаното в 84 просто останах без думи.
94
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Казвал съм го и друг път - дали днес, утре или след година коалицията ще си иде. Народът е търпелив, ще изчака колкото трябва. Крадете докато можете, но внимавайте, не се знае от кого съдбата ще потърси сметка след време. Някои ще се отърват, но някои ще платят - дали в затвора, или от куршумче, няма значение. Народът ще ви надживее драги политици, а вас никой няма да ви помни защото нито сте Левски, нито Стамболийски - в историята място за *** няма. Яжте, тлъстейте па дано си докарате някой порок на сърцето. Един политик по-малко - една глътка въздух повече за хората, една гора повече неотсечена, една полянка повече неунищожена. Драги политици, ще ви надживеем само на инат ако се наложи и ще пикаем на гроба ви. Може и да сте голяма работа днес, но никой не е по-голям от народа.
93
1
 
0
 
! Отговори
question mark преди 16 години
Нека да си поговорим с факти:Нахалния Петков - не си подава оставката при:- явна невъзможност да се справи с възложените му задачи (замесването на зам. началника на ГДБОП в далавери и поощряване на сивата икономика), множеството не разкрити поръчкови убийства (само за последните 3 дни - те са 3).- неспособността му да направи конкретен анализ на ситуацията в МВР и лицемерието и наглостта, която показва.За разлика от него във Финландия (страна намираща се Скандинавския полуостров, членка на ЕС) министърът на външните работи си подава оставката, заради.... изпратени смс-и с картинки на "кабаретна" танцьорка.Путьото Станишев, ако не беше такова мекотело, до сега трябваше отдавна да е поискал оставката на г-н Петков. Но тъй като му липсват много неща, между които и кураж не смее.Ако ти наистина си патриотка въобще нямаше да подкрепяш това правителство. Толкова много вреди носи на народа, че надали някой дори от гледна точка на времето би му простил. Почакай да видиш докладът който ни готвят от ЕС и колко още парички ще ни резнат от помощите.