Големите преговори родиха вицепремиер без портфейл

Зам.-министрите намаляват с 20-30%, съобщи Милен Велчев
18 апр 2008 14:58,
31
Големите преговори родиха вицепремиер без портфейл
Милен Велчев. Снимка: БГНЕС

Вицепремиер без портфейл ще координира дейностите по усвояването на средствата от ЕС.

За това са се договорили контактните групи от трите партии в управляващата коалиция, след като днес започнаха официално преговорите за промените в кабинета.

В момента вицепремиерите в кабинета са трима - по един от всяка една от партиите.

„С 20 до 30% ще бъде намален броят на заместник-министрите и заместник-областните управители“, съобщи зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Коалиционните партньори са се договорили всички представители на държавата в управителните тела на търговските дружества с държавно участие да не получават възнаграждения.

„Разговорите между контактните групи ще продължат по въпросите за оптимизирането на агенциите и вътрешните структурни звена на министерствата“, каза още Велчев.

По думите му, промените в правителството са в съответствие с актуализираните приоритети, обявени от министър-председателя, и са в рамките на мандата, който контактните групи са получили от лидерите на тройната коалиция след вчерашната им среща.

В контактната група на Коалиция за България участват Румен Петков, Ивелин Николов, Евгени Узунов и Кирил Добрев.

НДСВ се представлява от Милен Велчев, Камелия Касабова, Пламен Моллов и Марина Дикова.

За ДПС преговарят Лютви Местан, Касим Дал и Йордан Цонев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Гласоподавателя преди 15 години
Разбира се, че това трябва да е Миленчо Велчев! Кой по-добре от него ще усвои голямата част от еврофондовете. Тежко и на останалата малка част от плажната ивица. Ще бъдат построени още много хотели-небостъргачи, за които след време държавата, или евросъюза пак ще дават пари да се събарят. Ето ще уреди и внуците си.....
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
точно така,синът на Николай Добрев е откровен разбойник и на всичкото отгоре-изключително ограничен.Това е криворазбрана благодарност към подвизите на бащата,ако е имало такива.Но,от комунисти можеш да очакваш всичко.Срам и позор,за нас,българи!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За Р.Петков знаем, но ето малко инфо за подвизите на един друг от 4-мата от контактната група на Коалиция за България - "Синчето на "единственият честен комунист" Николай Добрев е новият областен председател на БСП в София. Името на младият господин досега беше известно само покрай ареста му през 2000г. Тогава, в продължение на по-малко от три месеца Кирил Добрев получава над $800,000 от сръбският гражданин Бранислав Зечевич, който се оказва замесен в канал за трафик на цигари ръководен от сина на Слободан Милошевич, Марко.Тогавашния министър на вътрешните работи Емануил Йорданов разпорежда "спешна служебна проверка" по случая, след което естествено няма никакви последствия."
27
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Nqma Portfiel nO Ima Kyfar Pulen s EVRO
26
0
 
0
 
! Отговори
jako преди 16 години
Все по-сензационен обрат приемат преговорите между управляващите партии за промени във властта. Последният хит е, че премиерът Сергей Станишев бил готов да се оттегли от поста. Така щял да даде път на варианта за експертен кабинет, който вариант Брюксел щял да одобри тутакси. Освен това подобен ход щял да бъде изтълкуван много позитивно от българските избиратели и БСП да си вдигне рейтинга, който е доста спаднал в последно време. В подобна ситуация и при подобен неочакван ход не било толкова сигурно, че ГЕРБ ще спечели абсолютно мнозинство на предсрочни избори. Станишев щял да се измъкне с елегантен ход, като заеме мястото на Миглена Кунева като еврокомисар. Въпросът щял да се реши много лесно: правителството прави предложение до Брюксел, а оттам никога не биха отхвърлили подобен вариант, особено в сегашната ситуация. За такова развитие на нещата бил съгласен преди всичко лидерът на ДПС Ахмед Доган, който напоследък в тесен кръг бил изразил известно безпокойство по отношение на нерешителността на премиера. Особено недоволен бил за кандърмите по оставката на вътрешния министър Румен Петков. Протакането на кризата в МВР довело до криза в правителството, а оттам и в държавата, което изнервило Доган. Още при обсъждането положението на Петков в тройната коалиция той заявил, че колебливата позиция е довела до непоправими поражения върху управляващите. Както Frognews.bg вече писа, единствен лидерът на ДПС си позволил на срещата в резиденция Лозенец" да прекъсне дългото изложение на Румен Петков с думите да спре да се хвали с големи резултати, а да признае и някоя слабост.В същото време депутати от коалицията съобщиха, че Румен Петков притежавал компроматен снимков материал за премиера Станишев. Така те си обясянвали колебливата позиция на министър-председателя по отношение на Петков и оказаното му доверие да води преговорите за ремонт на кабинета, което се възприемало от повечето българи като пълен абсурд и подигравка с държавата.Президентът Първанов също не подкрепял младият лидер на БСП. Запознати с интригите по върховете на държавата твърдят, че Първанов искал да внуши, че единствен той е успял да изправи на крака партият в труден момент, а сега и с държавата. Затова някога бил предложил именно Сергей да го замести на Позитано" 20, за да може да изпъква на неговия фон.Остава да се разбере дали самият Станишев не замисля ход, с който да смае всички. Това обаче е малко вероятно, тъй като тихия фронт", който са му отворили партийните кръгове около Петков и Първанов е почти непреодолим. Не е ясно също дали Брюксел ще го подкрепи.В събота за Москва заминава малка група социалисти, които ще обсъдят положението с екипа на новоизбрания президент Медведев.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето и по-нова информация - "Васил Божков, Милен Велчев и Пещаците на Бял конЧетиримата отмарят заедно в луксозен френски курортЕкип "Всеки ден"Заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев, най-богатият българин Васил Божков и двамата собственици на винпром Пещера Атанас Петров и Антон Щерев, чиято компания бе посочена в справката, довела до арестуването на заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, са били забелязани в луксозния френски курорт Куршевил. Това научи Всеки ден от сигурни източници. Компанията е засечена в хотел Белият кон (Cheval blanc).Информацията на Всеки ден бе потвърдена и от депутата от ДСБ Атанас Атанасов. Разполагам с такава информация, но в момента я проверявам, коментира Атанасов пред Всеки ден. Вярно е, че от една седмица Милен Велчев го няма, допълни депутатът.В телефонен разговор Милен Велчев потвърди, че е на почивка в този район, но не е заедно с Божков и двамата собственици на винпром Пещера. Зам.-председателят на НДСВ допълни, че отмаря с приятели.......... "
24
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
номер 22. Българин не означава "извънземен". Защо да не правят общ бизнес чужденците с българи. Хипермаркетите в България Метро, Кауфланд, Билла и т.н да не би да ги управляват чужденци? Но са собственост на чужденци, нали така? По твоята логика такива хипермаркети не би трябвало да съществуват. Мразиш да мислиш. Освен това доверие се крепи с договори а не с устни договорки и естествено, че чужденците ще правят бизнес с някой когото познават а не със *** и пульо.Номер 23. И ти си от тия дето мразят да мислят. Точно ДСБ да говорят за собственост на хотели е малко смешно. Що не говорят за Костов а за Велчев? Иван Костов чрез приятеля си Славчо Христов е собственик на АД "Златни Пясъци", което освен хотели включва и цялата инфруструктура на курорта. Тоест всички наеми от търговски обекти в Златни Пясъци отиват в джоба на Славчо Христов и оттам при Костов. Как си делят парите-те си знаят, но е ясно че от сервитьор да станеш собственик на курорт не се става без да имаш политик зад себе си.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето част от статия от 2004-та г. за хотелите на Велчеви. Сега сигурно са повече... "Прокуратурата е започнала предварителна проверка какви хотели и акции в курорти притежава Георги Велчев, който е брат на финансовия министър Милен Велчев, съобщи Благой Димитров от Демократи за силна България, цитиран от вестник "Седем". Темида се е сезирала от участието на депутата в телевизионно предаване.В ефир Благой Димитров е задал въпрос откъде Георги, по-младият от двамата братя, разполага с такива солидни средства, че да строи и инвестира така усилено по Българското черноморие. Народният представител е преброил 14 хотела в четири различни наши курорта, в които предприемачът Велчев има пряко или опосредствено участие, съобщава още "Седем".Преди два месеца Димитров в интервю за varnapool окачестви строителството в курортите като пълно безобразие. Вината според него е в този, който е разрешил строежите. Той посочи за пример, че е публична тайна, че братя Велчеви /финансовият министър и неговият брат/ строят усилено в Златни пясъци, Слънчев бряг, Равда и къмпинг "Оазис"."Без да искам да кажа нищо лошо, но това са много сериозни инвестиции. Тези млади момчета, колкото и да са кадърни, дори и да са реализирали някакви пари с много сериозен бизнес, те не трябва да пречат на туризма. Един от най-сериозните проблеми е със строежа на Велчеви. А министърът е човек от изпълнителната власт. Голяма част от контролните органи, след като говорим за отговорност, са в ръцете на Милен Велчев. Кой да ги спре тези строежи? Вина има сигурно и министерството на регионалното развитие, съответните компетентни органи, отговарящи за узаконяването. Защото аз мисля, че има и незаконни строежи", обясни тогава Димитров.Вестник "Седем" писа през април, че най-старото известно хотелско притежание на харвардския възпитаник е "Велико Търново" в курорта Златни пясъци, приватизиран от фирмата му "Веримарк" - Кипър. На неговото място започва изграждането на "Краун плаза 1" и "Краун плаза 2".През 2002 година "Краун хотелс" ООД на Георги Велчев получава два хотела - "Ехо" и "Мургаш", от колежа по туризъм във Варна, срещу уговорката бързо да построи нова сграда на училището, припомня "Седем". Колежът обаче все така си няма дом, но за сметка на това на мястото на двата хотела извисява снага нов хотел, наречен "Хелиос 3". "
22
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Breh...ama taja shema kvartalniqt li ti q kaza...?! Chujdestranen investitor da poveri pari upravlenieto na investiciq - na Bulgarin ?!...eh mechti...smeh,smeh,smeh... Uvajaemi 13-ti, kogato postvash komentar pod takuv nomer i takuv nick...edin vid trqbva da ne stavash za smiah... ;)))
21
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Нека се замислим на един *** въпрос?Какво ли обединява тези партии, които трябва да са диаметрално противоположни?Комунисти + царисти + ДПС=?комунистти и царисти????царисти и ДПС-ари ???ДПС-ари и комунисти????
20
0
 
0
 
! Отговори
Ucgenik преди 16 години
Това, че след 10 ноември 1989 г. престъпността на добре облечените бизнесмени влиза в обувките на покровителствания от комунистическата власт двупосочен контрабанден трафик на оръжия в посока изток и на наркотици в посока запад, е вече всекиму известно. Както е известно и че от зората на демокрацията до ден днешен властта, независимо от политическия й цвят, винаги е държала защитен чадър над т. нар. сива икономика, защото се е обогатявала от нея. Както партийно, тъй и персонално. Тъй че тайни за българския народ в това отношение вече няма. Доказаха го и оставките на двамата Руменовци - гражданското общество вече предявява претенции за правата си. А това е повод да се почерпим, нали?
19
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
А от какво ще живеят? Само от подкупи ли вече? Нямат никаква милост от тройната коалиция.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Ако имаш стотици милиони евро от какъв зор ще ги харчиш за хотели? Няма ли да си ги харчиш на някой остров с някоя прекрасна жена докато си жив а после и внуците ти?"Първо трябва да се изперат, пък после на острова.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ne znam na zlatnite no otivai davidi6 kakvo ima na ugnoto 4ernomorie ine nabegdai BALGARITE4e ne zalugavat ni6to za6toto vel4ev i carja sa zaedno i razgrabvat BG. ti si prosto edin glupav 4itatel
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Отявлен национален предател ще реди кабинета - хахаха
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СМИСЛЕНО да се чуе в този форум!Писна ми от папагали без мозък!
14
0
 
0
 
! Отговори
.вълчев преди 16 години
Аз министър Вълчев нали ви казах че оставам, а вие промени та промени. Сега такава седенка ще ви спретна та свят ще ви се завие. Бай ВИ ВЪЛЧЕВ и ОПОЗИЦИЯ АМА ДЕ ДЕ .Маскари с маскари.
13
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
някои хора мразят да мислят. Ако имаш стотици милиони евро от какъв зор ще ги харчиш за хотели? Няма ли да си ги харчиш на някой остров с някоя прекрасна жена докато си жив а после и внуците ти? Така наречените "хотели на Велчев" са собственост на чужди фирми, като в управлението им взема участие брата на Велчев. Управител обаче не означава собственик. Ето това селяните не могат да разберат и повтарят по хиляда пъти едни и същи глупости. Все едно като си вземеш на апартамент на изплащане чрез кредит и веднага да твърдиш, че си собственик. Схемата на построяване на повечето големи нови хотели в България е следната. Инвеститор-чужда компания. Чужденците дават парите срещу договор. В договора пише-българина който сключва договора с тях става собственик след примерно 15-20 години, ако въобще има такава клауза. През тия 15-20 години цялата печалба от хотела отива за инвеститора а българина управлява собствеността. А след 20 години този хотел ще трябва най-вероятно да се събаря и да се прави нов, защото например хотелите построени по Живково време вече не са актуални и остарели. Ако Велчеви имат някакъв грях, то е примерно ако са помогнали за издаване на разрешение за строеж на хотели на места където не бива да се строи, чрез позициите си във властта. Дори да е така за това трябва да се търси отговорност от архитектите, които са издали разрешенията за строеж.
12
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Ей омръзнало ми е от *** разбрали недоразбрали М Велчев може да има всичко друго но хотел на Златните не .Чудно ми е само защо е тръгнал да оправя страната за хора който които не заслужават нищо добро
11
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 16 години
Оставете Миленчо намира. Проблема на Миленчо сега не е ремотна на кабинета, а как ще намери пари да си плати водата в хотелите на морет.