Пълна промяна за Сергей

Станишев: Скандалът в МВР разклати доверието към правителството. Смяната на министри обаче не решава проблема
22 апр 2008 13:57,
46
Пълна промяна за Сергей
Снимка: БГНЕС

Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заяви пред Висшия съвет на партията, че скандалът в МВР е разклатил доверието в правителството.

Според него е много важно каква ще бъде ситуацията и какви ще са промените в МВР.

По думите му реформата в МВР трябва да се реализира така, че ведомството да изпълнява основната си функция - "котката да лови мишката".

Два са били подходите за избирането на човек, който да поеме поста на досегашния министър Румен Петков. От една страна - този човек трябвало да бъде професионалист, който дори да познава вътрешното състояние на МВР. От друга страна - човек, който има политическо доверие. Такъв човек, според Станишев, бил председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков - "авторитетен и почтен политик, един от най-активните в Коалиция за България, който има ясна воля за необходимите реформи".

"Не можахме да използваме политически силния старт на коалицията. Не успяхме да наложим нашия дневен ред на обществото, реалните проблеми, които вълнуват гражданите – икономическото развитие, нивото на доходите, социалната справедливост", каза Сергей Станишев.

"За съжаление, позволихме на опозицията да наложат теми, които бяха свързани само със ситуацията в МВР и със скандала, който се разрази. Това разклати доверието не само в министерството, но и в правителството и в коалицията", каза още той.

Станишев призна, че управляващите са минали през трудни вотове, който са поставили въпроса за консолидацията на управляващата коалиция.

По думите му в тази ситуация политически правилно е да се извършат сериозни и персонални и структурни промени в изпълнителната власт.

"Смяната само на министри обаче не решава проблемите. Трябва да се търсят инструменти на държавно ниво", каза още премиерът.

Станишев се закани, че промените в изпълнителната власт ще продължат.

"Промените ще са по посока значително съкращаване броя на зам.-министрите и зам.-областните управители. Управленските приоритети могат да се реализират и с по-малко хора", допълни той.

По рано днес след заседание на Политическия съвет на управляващата коалиция стана ясни промените в кабинета:

Михаил Миков - министър на вътрешните работи;

Меглена Плугчиева - вицепремиер без портфейл;

Николай Цонев - министър на отбраната;

Валери Цветанов - министър на земеделието;

Евгений Желев - министър на здравеопазването.

Така предложените персонални рокади ще бъдат гласувани от Народното събрание в четвъртък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
вигенин преди 15 години
нивото на доходи,социална справедливост....дреме му на халката. В тая *** България на където и да се обърнеш само мутри ,корумпирани магистрати,данъчни които само се чудят в коя поредна ДДС схема да се набутат и крадливи политици.Отваваряйте Белене Сергейчо.Много фураж за прасета има.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този форум да не е сборище на костовите сектанти.Вашият вожд ще го кръстим " черногледец грабър".
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има достойни хора, които да управляват, но техните имена никой още не знае! Но е въпрос на време тази държава да започне възходът си към върховете, и никой от днес управляващите и известни на нас политици няма да бъде сред хората които ще я поведат... само още малко търпение...
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тук плюят Костов разни ***,които когато той управляваше са ходили прави под масата и хабер си нямат от него.Царските лакеи и комунистите, подкрепени от мутрите/защото той не ги оставяше да се разхаждат спокойно/ му скапаха имиджа, защото се страхуваха от него.Де да беше Костов на власт, сега нямаше да гледаме европейците от задния двор.Българинът не е научен да цени доброто, а сега се свива пред този червей Станишев и смята, че в тази държава няма по-достойни.Има и един от тях е Костов.
41
0
 
0
 
! Отговори
observer преди 15 години
Този клан-недоклан от нашите момчета, украински ***, да не е решил да си сменя пола, та говори за пълна промяна? Племето Авраамово и Мойсеево доста бързо забрави на какво дължи самото си физическо оцеляване. Би трябвало те такива мутанти като Сергейчо всеки божи ден да ходят до някоя руска църква и да палят тонове свещички в памет на онези *** руски мужици, които им спасиха гнидавата чифутска кожа през втората война. Щото добре ги бяхме напънали да ги пакетираме вкупом по посока на отвъдното- за среща с любимия им и очакващ ги бог. Нейсе, сами сме си виновни че не ги изклахме до крак докато ни бяха в ръцете, та сега трябва да търпим те такива като Сергейчо и компания да ни ходят по нервите. Нека да ни е обичка на ухото когато решим отново да си разчистваме сметките с евреите....До молекула трябва да ги ***!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво можеш да извадиш от кофа с ***?А от торба червени ***?
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
РЕСТИТУТКИИИИ иска ви се пак Костов да ви върне още имоти ама няма да стане.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При Костов поне още нямаше чалга по националната телевизия, а само по кабеларките. Сега е навсякъде. Новото време ни го заби отзад , докара само лоши неща от запада и засили чалгата, а добрите защо не ги докара?
37
0
 
0
 
! Отговори
до 25 преди 15 години
И на тебе ли Костов ти е крив че си се родил и че си с полиран мозък? Колкото и да не ви харесва, жалкото е, че няма друг като него. И аз бих искал да има 2-3 *** поне от неговата класа, за да имам по-голям избор, но уви.....
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А втория от рекламата на ***.bg прилича на мен (този който печели гласовете). Може ли да питам от къде сте ми свили снимките? Защо не съм получил мангизи поне? Не е достойно да се използват чужди снимки, още повече от голям портал като този, без ИЗРИЧНОТО СЪГЛАСИЕ.
35
0
 
0
 
! Отговори
blago преди 15 години
Не знам дали Костов е ***, но знам, че навремето извърши страшно много работа.Може и да е крал, но поне е свършил полезна работа.Тогава нямаше мутри, които да си разиграват коня, нямаше хиперинфлация и си жевеехме готино.Вдигна студентските стипендии от 20 на 90лв. при празна хазна, колкото беше една заплата.И до днес стипендията си е толкова, въпреки, че хазната е пълна.На нас пенсионерите ни даде 20% вдовишка добавка, не увеличаваше тока всяка година, както правят сега. На българина обаче му е много къса паметта и затова все гласува за прости и некъдърни хора като Р>Петков и хлапето Станишев.
34
0
 
0
 
! Отговори
Anti преди 15 години
Миков е много чувствителен към корупционните подмолни емоционални течения около БСП. Той навлиза надълбоко в чувствата на мафиотите , пристрастен е и като милиционер ще бъде зависим.Миков е пасивен, предпочита партньорите му от сенчестия бизнес да се държат като висшестоящи, не е наясно със себе си, назначават го за ТОП милиционер, а по природа обича да се държи и пред хлапетата бандюги като подчинен. Миков е прекалено емоционален и трудно контролира чувствата си.Склонен е към преувеличаване,от това рефорими в МВР следва да не настанат.Миков ще дозакопае като Румен Петков - пияницата МВР и ще завърши драматично кариерата си. Амин, ДАЙ БОЖЕ !
33
0
 
0
 
! Отговори
РРР преди 15 години
Пълна промяна - Ха!!! Първо си помислих, че е станал мъж др. Дмитриевич... Как съм се объркал...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв Костов бе, тоя *** още ли не е в затвора - даже и местенце му пазят - "Затворът в Пловдив по-зле и от концлагер "
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Михаил Миков, лидер на парламентарната група на БСП, е юрист, участвал в изготвянето на повечето от проектите на закони, отнасящи се до съдебната система, правоохранителните органи и националната сигурност.Меглена Плугчиева е четвърта година посланик на България в Германия. Завършила е Лесотехническия университет. Тя бе зам.-министър на земеделието в правителството Сакскобургготски и отговаряше за горите. Водеше и преговорите с Европейската комисия по предприсъединителна глава "Земеделие". Преди да стане царски министър Плугчиева бе депутат от БСП и член на Висшия съвет на партията. Има отлични връзки в Брюксел ив Берлин.Новият министър на отбраната Николай Цонев е първоначално съветски възпитаник, близък на предишния военен министър Николай Свинаров.Цонев обаче остана верен на НДСВ и не последва Свинаров в БНД. В момента е изпълнителен директор на ИА "Социални дейности на МО", дирекцията, която стопанисва многобройните почивни домове на министерството. Цонев завършва Командно-щабен профил във Висшата академия по противовъздушна отбрана в Киев през 1978 година и до 1992 година е офицер в Българската армия. След това получава и висше образование в УНСС, специалност ''Счетоводство и контрол, а през 2005 година специалност Философия в СУ ''Свети Климент Охридски''. През 2004 г. Цонев се обучава в Институт по общественост и политика Холандия.В МО Цонев влиза по време на мандата на Николай Свинаров. От 1999 година до 2000 година е директор на дирекция "Управление на доставките". В периода 2001-2002 година е съветник на Свинаров, след което става директор на агенция "Социални дейности на МО".Справка в ''Дакси'' показа, че Николай Цонев към момента е в управлението на Сдружение ''Клуб Олимпиец 2002", '' БАНК-НОТ'', Сдружение "Национална спортна асоциация на Министерство на отбраната'', Застрахователно акционерно дружество ''Армеец'' и Сдружение ''Военен спортен клуб Св. Георги Победоносец'', пише Медиапул.Николай Цонев се води във фирмените информационни системи като съсобственик на фирма Булпапер'' - производство на домакински, санитарно-хигиенни и тоалетни изделия от хартия и картон, "Пакпейпър'' - производство на канцеларски изделия от хартия и картон, ''Чехия Консулт'' - други дейности в областта на бизнесуслугите, некласифицирани другаде, ''Нилана'' - производство на хляб, хлебни изделия и пресни сладкарски изделия. Фирма Нилана, според публикации в пресата, снабдява с хляб по-голямата част от армията. Съдружници на Цонев са Николай Тапаров и Йордан Воденичарски, също бивши офицери от армията.Министърът на земеделието и продоволствието Валери Цветанов е старши научен сътрудник в Института по почвознание и агроекология Никола Пушкаров. Член на ДПС. Говори се, че е близък до лидера на ДПС Ахмед Доган, с когото има и общи бизнес интереси, казва Медиапул.Министърът на здравеопазване Евгений Желев е бивш кмет на Стара Загора, който загуби последните избори от кандидата н
30
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 15 години
Ти нормален ли си момче ??? Костов , абе вие много сте заблудени направо нямам думи. Махнал 9 министри , махна ги много ясно като не му играеха по свирката и не искаха да са корумпирани като него , много ясно че ще го махнат. А тази хипер инфлация за която всички говорете, още ли не сте разбрали , че всичко беше една постановка. Криенето на житото (2м преди това България изнасяше жито за целия балкански полуостров) , самия валутен борд можеше да го направи още Виденов (между другото той е единствения политик , борил се за националните интереси и това му отряза главата , единствения който влиезе с изтъркано кожено яке и излезе с него) обаче го спряха умишлено .... както и да е не ми се впуска в подробности , народе дано да прогледнеш някой ден !!! БСП !
29
0
 
0
 
! Отговори
:} преди 15 години
За Желев може да се говори много ..но истината е ,че направи адски много за Стара Загора ..Сега като съм в София правя съпоставка с Бойко ..Нищо общо..На Борисов само приказките му са много..Лично за Желев съм доволна ;]
28
0
 
0
 
! Отговори
ofof преди 15 години
тая гъсеница -михайл миков мвр шев....оле оле при пръв случай ще му потекат лигите от страх,то не е като да плямпаш неврели некипели по медиите ....ама избра си ги бате румчо така че да им дърпа конците видински .да не мислите че гейчо дирижиряа парада ,той е проформа министърче с жълто около устите главния *** е отново р.петков..... *** гадна....толкоз ги търпяхме ,какво ли не видяхме---куйович,мейович,уйович че колко му е още 1 година драги българи ...... то господ си знае работата...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
събрал ги е от кол и въже,каквито бяха старите такива са и новите.нищо не е напраил само деиност отчита,няма да минат и 2 месеца и ще има скандал с някои от тях.цирка сега започва със тях само малко време да мине ,да навлязат в работата.
26
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Малкото дървено човече на име СерГей СтаниШев най-после си свали розовите очила, но за съжаление остава просто една кукла на конци.