Станишев готвел още рокади?

Червеният актив категоричен, че избирането на Миков за шеф на МВР не е пожарен, а правилният вариант
23 апр 2008 09:27,
22
Станишев готвел още рокади?
Снимка: БГНЕС

"Кандидатурата на Михаил Миков за министър на вътрешните работи не е пожарен вариант, а силно решение", каза пред бТВ Ивелин Николов, секретар на Изпълнителното бюро на БСП.

"Въпросът беше дали да се търси експерт, който познава добре системата и на професионално ниво да ръководи министерството, или да се търси силна политическа фигура, която с политическа воля да наложи промените и това надделя в окончателното решение", каза той.

Според него решението - ръководството на МВР да не се държи като оперативни работници, а да се държат като политици, които да управляват, е най-доброто, обясни Николов.

"Президентът въобще не е участвал в преговорния процес за промените в кабинета", каза още той по повод критиките на опозицията в тази посока.

Ивелин Николов очаква да има още рокади, вероятно във всички министерства, които ще станат известни в рамките на две седмици.

"Имаше идеи за създаване на нови министерства, преценихме, че година преди края на мандата създаване на ново министерство може да е добро като политически знак и приоритет, но то няма да може да започне да функционира", обясни Николов.

"По време на преговорите за смените в кабинета никой никого не е изнудвал и не е имало извиване на ръце", категоричен бе той.

БСП очаква коректност, взаимно доверие и солидна парламентарна подкрепа при гласуването в парламента на промените в правителството. Това пък каза пред БНТ червеният говорител Ангел Найденов.

Според него номинирането на Михаил Миков за наследник на Румен Петков не е признак на безизходица в БСП, а силен знак за политическата отговорност и за промените, които соцпартията е започнала в МВР и в българското общество.

Ангелов каза още, че днес трябва да бъдат внесени промените в Народното събрание ив четвъртък да се проведат дебатите по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Не вярвам че Станишев взима важните решения.Той е само марионетка.Беше избран поради възраста си.Червените са най-лукавите политици.На един техен плакат снимали на преденплан само младежи.Две от момичетата по късно разпознах на реклама на фирма залепена на автобус.Целта им да се харесат намладите явно услява.И колко пъти ше обещават промяна.Не може да лъжат безкрайно.Задавасе краят им.
20
0
 
0
 
! Отговори
родител преди 15 години
Вълчев време ти е за затвора
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей Станишев........докога ще чакаме да разкараш тоя Даниел Вълчев... И не разбра ли досега, че напук политика не се прави и държава не се управлява. А за образованието трябват образовани и компетентни хора.
18
0
 
0
 
! Отговори
LRD преди 15 години
то бива, бива простотия, ама чак толкова. Коментари от селските кръчми, сякаш няма хора с мозък в тази държава. Да не говорим за правописа - нещастие. Нещо смислено не може да се прочете, направо срам.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За какво го държат тоя, може да не е министър, но колко поразии прави. 71 годишен дъртак, който и метресата си държи в комисията, че я разнообразява с командировки, а и заплата и дал, без да има един ден трудов стаж преди това, мъчила някакво смешно археоложко образование 10 години. Поне пък си е изкопала доходоносна антика в лицето на проф.Шушул. Той толкова не му пука, че и диплома сега и изкарва на тая от ТУ, води се студентка в Стопански факултет и утре вече ще е с гръмка специалност "Стопанско управление", а тя на две магарета купа сено не може да раздели.Такива хора ни управляват и за това боксуваме. А най-добре да си кара пенсията и стига смукал парите ни, а и е срам и позор който няма смисъл да търпим.
16
0
 
0
 
! Отговори
Didi преди 15 години
Това министерство ще остане в историята с мутрите, корупцията и кражбите, а Даниел Вълчев, че разсипа българското образование дето още от Възраждането българите са го градили! Ако дойдат някой ден свестни управляваши нека им потърсят отговорност, все ще се намери място в някой затвор за тях!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вълчев го оставят да досъсите образованието. По-добър от него за това няма.
14
0
 
0
 
! Отговори
пешка преди 15 години
Какъв морал търсите в политиката.Станишев играе джобен тенис.Големите лъвове чинат сеира му и си плетат кошнисата.Които и да дойде все тая.Ганьовска държава.
13
0
 
0
 
! Отговори
Дебелия преди 15 години
Стига бе нали си платих да ме оставите да си лапкам , на кого ще казвате Дебелия , ако ми врътнете кранчето ще отслабна и обещавам да накрада още парички за изборите и на всички ще дам , ще се пробвам и при ГЕРб , да видя дали ще остана да лапкам и при тях
12
0
 
0
 
! Отговори
nikoj преди 15 години
Ако Вълчев беше мъж на място ,с морал, да си е подал оставката още по време на седенката.
11
0
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 15 години
Прав си!Така е!
10
0
 
0
 
! Отговори
anti преди 15 години
Страхотни управници имаме. Един искаше 800 дни за да се оправим, друг ни съветваше, че пътят за Европа минава през Истанбул ,трети обича седенките, четвърти яде и пие с мафиоти и така нататък .Станишката пък иска да управлява цяла вечност. ДА, АМА НЕ.
9
0
 
0
 
! Отговори
Dobri преди 15 години
от трън та на глог. Гарван гарвано око не вади.Напълно само изтървали края.Ама не виждам някои които да управлява тази държава вече18г.Всички се упражняват на гърба на народа.Вече не веервам на никого.Ние просто сме електорат .Не го ли лажем друг ще го лаже.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А онова Данииел Вълчев докога ще бъде министър?
7
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Зето на Буш щел да прави още рокади?Нека прави,нека се учи детето,само,че после ще го отсвирят самите червени бабички нека и това да се знае.Викат некой требе нови хора е от къде?Това са хората други нема.От 9-ти 44 г. до сега червените това можаха а я виж Русия-Путин.Голем фарфалак.Вади ги направо и хич не му пука.Ама тоя вестник го оженел направо го отвяха по степите да пее Волга,Волга....!Нема лабаво.Разправят,че имал 4о милиарда/пишем го с думи щото незном колко нули има/,па ния бедна работа.Сега всичко е на и чекаме еврофондовете да ги обереме.Ония западняците какво си мислят,че сме слаба ракия?На следващите избори за по-малко от четворка кюфтета и две бири не гласувам.Все пак требе да питам братчедите у Факултето колко ще е мизата!Чекай,че много се отплеснах от темата.Е нека Сергий знае,чего подкрепяме от ЗАД.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кой знае как са го натиснали момчето "да не пипа".на моменти ми е жал за него- вижда се че знае и разбира, ама като го натиснат че "и този/тази е от нашите"...а тези глупости, че една институция няма да може да заработи за една година- направо ме вбесиха! няма да може да заработи като са ти скапани екипите.подмениха експертните екипи с некадърници от село с партийни книжки.институциите се задръстиха от регулаторни и съгласувателни режими, а обществото, на което трябва са служат, съвсем се ошашави от некомпетентност, обърканост и задъжлителната проява на високомерна простащина.я да сложат хора, които си познават материята и са се доказали, че знаят как да работят- и да видиме....за месеци и то "в движение" ще се усети разликата
5
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Естествено - когато има проблем политизираме полицията на максимум.
4
0
 
0
 
! Отговори
.вълчев преди 15 години
Сергей стига си ме стряскал с тези промени ,че от страх нощем получавам кошмари . Сънувам че съм сред море от възторжени учители ,ученици ,родители и всички налитат на бой .Съветват ме близките ми да отида на лекар, ама ако ти така продължаваш да ме плашиш ,наистина ще трябва да го направя.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
време е да си ходи,за кога тез рокади,сигорно се готви за още един мандат,ама накрая да не стане шах с пешката.Сега и ваканция ще има много са се уморили тез марзиливци.Правят си каквото си изскат,ЕС като му писне, и ще ни даде една отпуска за 5 години и тогава затвора ще им малко,чакаме доклада от ЕС и шоуто ще започне на ново.....
2
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
Поне четете заглавията на това, което публикувате.