Станишев: Не съм най-голямото ченге в България

Ще има сериозни промени в МВР, които ще се "извършат достатъчно бързо"
11 май 2008 17:10,
64
Станишев: Не съм най-голямото ченге в България
От вас чувам, че комплексът е собственост на Цветелина Бориславова, посочи премиерът. Снимка: БГНЕС

Не съм най-голямото ченге в България. Не смятам, че трябва да проучвам собствеността на всички хотели или фабрики в страната. Така премиерът Сергей Станишев отговори на журналистически въпрос защо тройната коалиция се е събрала в комплекс "Катарино", който е собственост на приятелката на неговия политически опонент Бойко Борисов.

От вас чувам, че комплексът е собственост на Цветелина Бориславова, посочи премиерът.

Ще има сериозни промени в МВР, които ще се извършат достатъчно бързо, каза още министър-председателят на пресконференция по време на разширеното заседание на управляващата коалиция в комплекса "Катарино".

В рамките на една седмица работна група трябва да финализира работата по основните положения и да се изготвят законодателните промени, които засягат структурата и функционирането на МВР.

Управляващата коалиция е обсъдила днес и макрорамката на бюджет 2009. Засега няма особено обезпокояващи тенденции във връзка със световната финансова криза, но ние сме открита икономика, отбеляза премиерът.

По думите му, бюджетът трябва да отчете тези възможни рискове. Според него, основната задача е да се поддържа финансовата стабилност и валутният борд, и да се гарантират доходите на всеки български гражданин. Един от инструментите ще бъде излишъкът, който ще се запази на ниво 3 на сто от БВП, като застраховка срещу рисковете, в това число и срещу инфлацията, заяви Станишев. Според него, инфлацията е феномен, който не може да не ни безпокои.

Премиерът припомни решенията от вчера по отношение на осъвременяването на пенсиите и преизчисляването им.

На заседанието е постигнато съгласие осигурителната тежест да бъде разпределена по формулата 8-10-12 /работник - работодател - държава/.

Решено е също така здравната вноска да бъде повишена от 6 на 8 процента. Общата тежест върху работещите няма да бъде увеличена, добави премиерът. По думите му, тази мярка ще даде повече ресурс в здравеопазването.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган реагира бурно на въпрос дали, след като партията му е радетел за пускане на здравни фондове в здравеопазването, нейният електорат, "който не притежава най-високите доходи в страната", ще има възможност да се осигурява допълнително.

ДПС имат поне над 10 000 души, които работят в Европа. В страната влизат между 1 и 2 млрд. евро, не знаем колко влизат, но това също е един от факторите на инфлационния процес вътре в страната. Престанете да приемате електората на ДПС като голи, боси и гладни. По редица показатели този електорат има доста по-високи доходи от средното за страната, защото бачкат, каза Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Стефи/ВАРНА преди 16 години
ЩЕ ПОМАГАМЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ,КАК.НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕЗИ ***,Я.ДАНО СЕ ВЪРНЕ КОСТОВ ТОЙ ЩЕ ГИ ОПРАВИ ВСИЧКИ *** В ПАРЛАМЕНТА.АЗ СЪМ С ВАС.ДАНО ПОВЕЧЕ ХОРА НИ ПОДКРЕПЯТ,НАЛИ Е ЗА НАШЕ ДОБРО.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mnogo maistorski mu izigraha nomera na Kostov!navsqkyde sa slojili 4engeta i nqma opravqne!i v Ataka ima i nova partiq da izleze i tam 6te slojat 4engeta da razvalqt vsi4ko progresivno da si pazqt blatoto i rahata!dokato nqma kryv nevijdam da ima promqna!
61
0
 
0
 
! Отговори
edi преди 16 години
И това е така защото, когато Костов беше на власт викахме срещу него. Дойде тъпия цар Симеончо с лозунга за новия морал и несимволично увеличаване на пенсиите и излъга надеждите на 2млн.българи. В същото време се почна и клеветническа атака от президента Гоце и тайните служби с/у Костов за лоша приватизация и рушвети. Но сега се вижда, че ако не бяха приватизирани губещите фирми сега няма да се радваме на икономически растеж от 6.5 год. Със днешна дата се вижда, че клеветническата кампания се връща като бумеранг срещу агент Гоце и неговата тройна коалиция.Спрени пари от еврофондовете, Р.Петков помага на мафията, царя ограбва бълг. имоти, Доган раздава пари на турски фирми и не на последно място висока инфлация и мизерни доходи. Ето защо да изберем пак Костов и той отново да ни управлява.
60
0
 
0
 
! Отговори
доганчо преди 16 години
Станишев: Не съм най-голямото ченге в България....е но си най- големия КАВАЛ!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Da be,pone da sajelqwaha za evtinoto kino,no i tezi DVD-ta obqrkaha rabotata :))))
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами щом носталгията на едно цяло поколение е това че са яли салам ро 2 лева,какви ценности да им налагаш,това вече си животински синдром да се наядеш и да се наспиш..Но пък сега и това като го няма още по зле изглеждат нещата,но ако можем да ги накараме да проумеят,че това не става с молба а с борба май така ще си останат нещата ..И при това не ни трябва януари 97-*** ,а просто да си пуснем правилната бюлетина !!!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да почнем да се учим - това е хубаво да стане, обаче ме съмнява.Тук са прекалено много простите хора и ченгетата, които ги яхат и крадат. Може да има промяна, когато от много лапане започнат да се самоизяждат.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе ще се научим ние да разпознаваме сериозните политици и държавници,наистина само ДСБ със Костов останаха неподкупни от мафията,така че ще помагаме за другите избори
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Познавам Иван Костов още като асистент в МЕИ ..техническия университет,като преподовател по политическа икономия..За сведения на разни неграмотници това не е научен социализъм ,а наука за управление на държавата ..Та още тогава този човек беше готов и се готвеше да управлява държава и грешка на *** беше ч е не успяха да го привлекат в техните редици и както се видя сега е основния им проблем и още по голям ще стане като се върне във власта,ама затова и ние трябва да помогнем,иначе само да си пишем тук,а дане ходим на избори и да накарами поне десетина човека да отидат ще ни управляват разни президенчета с нечисто минало и деца на национални пристъпници,които нито имат подготовка нито акъл за тази работа и фиск идеята на техните бащи и другари които искаха доброволно да ни прибавят към една империя....
54
0
 
0
 
! Отговори
СТЕФИ преди 16 години
КАТО ЦАРЕ СИ ЖИВЕЕХМЕ ПО ВРЕМЕТО НА ИВАН КОСТОВ.СПОМНЕТЕ СИ НЕ БЕШЕ ЛИ ТАКА?А СЕГА ТЕЗИ КАТО СТАНИШЕВ И ДОГАН,ТА ТЕ ДОРИ НЕ СА БЪЛГАРИ КАКВО ДА ИМ ПУКА ЗА НАС...........
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
НЕ Е ЧЕНГЕ ДА,НО Е ............
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не си най-голямото ченге,но си най-голямото в България.Гадина си ти Станишев,голяма гадина...............
51
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Efendi otnovo si otvariash ustata ne na mqsto..ti po-dobre si pogledni enicharite tuk kakvi zolumi pravqt... BTW q gi stegni malko, na fitness tova-onova... che savsem sa se razpluli...i... Ti EU-to ostavi na nas...po-dobre gledaj na iztok... i MERKEL shte posuvetva Ankara v tozi duh....vervaj mi... ;))) Kolkoto do gospojichkite ot mujki rod v pagoni...ima chudesna rima na FATMAK v tvoja stil... ;)))
50
0
 
0
 
! Отговори
Axion Estin преди 16 години
Po sveta, pederastichni tipove kato Stanishev, koito ne mogat da sazdadat semeistvo i ne sa otgledali i edno dete , trudno se izdigat do podobni dlajnosti.......
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 44 - браво, много хубав виц. Лошото е че участниците в него са истински и са на власт в момента...
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не е най-голямото ченге, но безпорно е ной-големия гнусен ...
47
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 16 години
Требе си Костов.
46
0
 
0
 
! Отговори
Ayyyyyyy преди 16 години
Ужас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кошмар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
Станишев е най-умерения и стабилен политик в момента заедно с нашия президент.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Възкръснал Тато, ей тъй за малко, да види кво е, как е. Ръгнал по жълтите павета, гледа - бившият му бодигард сваля билборда с Азисовия ***. Кво става бе, мойто момче? А, Тато, тук нещо кмет станах, разчиствам. Хубаво, хубаво. А кой е президент, бе, Бойко? А, тоя, придворният ви историк на БКП-то, агент Гоце, Гошко Първанов. Бравос, а кой ви е премиер? На Димитър Станишев, бившия член на твойто ЦК синът му, Серго. Добре, добре, а кой ви е шеф на парламента? Ми на оня македониста, Заяков, дето караше българите в Пиринско да се правят на македонци синът, Гошко. Ха така, а кой ви е главен прокурор? На твоя бивш авер, Борис Велчев, внук му. И Тато се захилил: Хахахаха ми то аз не съм умрел бе....