УАУ Кайли

Най-зрелищното шоу на поп-звезда, което българската публика е виждала
19 май 2008 11:59,
79
УАУ Кайли
Червената рокля на Кайли ни накара да искаме да целуваме краката й като послушни роби. Снимки: SME

Едва ли някой е очаквал лошо шоу от Кайли. Това, което тя направи на стадиона вчера обаче, далеч надмина очакванията ни.

Ето предварителните цифри:  14 танцьора, 4 акробата, китарист, басист, тройна брас секция, кийбордист, барабанист и две беквокалистки, костюми на Жан-Пол Готие, хореография на Майкъл Руни, шоуто включва 6 части, в които Кайли сменя 7 костюма.

Математическата формула обаче снощи беше вкарана в действие, за да сътвори магия...

Шоуто на Кайли ни показа как го правят най-големите в шоу бизнеса – спектакълът беше най-зрелищното поп-представяне у нас – от върха на прическите, до най-малкото движение и звук – всичко беше съвършено.  

Музикалните изпълнения бяха на изключително високо ниво (на живо Кайли звучи точно толкова добре, колкото и на запис).

Звукът на доста от тях даде да се разбере, че част от албума "X" неслучайно е записван в Ибиса. Много твърд бас и корави бийтове се редуваха с фънк, латино и електро вариации, допълнени от специфичния вокал на Кайли.

Шоуто включваше песни предимно от последните два албума на изпълнителката – 'X' и ‘Body Language’. Те не бяха променени до неузнаваемост, но чухме почти акапелна баладна версия на "I Believe in You", акустична версия на "All I See" и алтернативна версия на "Slow".

Кайли ни плени с изключителната си харизма – шоуто продължи около 2 часа, в които тя не си почина за повече от минута. През цялото време на сцената само с един поглед можеше да накара целия стадион да крещи до посиняване.

Освен пеенето, тя имаше сложни хореографски, почти актробатически задачи, с които ни накара да затаим дъх.

Умението за чудовищна концентрация, изключителният й усет за шоу, съчетан с  най-вероятно безкрайните репетиции се оказаха онзи фактор, който отличава добрите изпълнители от истинските поп-звезди.

Само с едно махване на ръката, с едно поклащане и обръщане на глава, тя завършваше движението на цялата група зад себе си.

Най-силните песни в шоуто, според мен, бяха споменатата Slow, която беше онази точка, която изцяло обърна първоначалното благоговение в истерично поклонение, синглите от албума "Х" - "2 Hearts","Wow" и "In My Arms", кавърът на Copacabana (заради филмовата атмосфера, чудесната хореография и историята в нея, която след трагичния си край, в последния припев беше изтанцувана наобратно до любовта, от която всичко започва).

Невероятно шоу Кайли направи и на "On a Night Like This" и "Your Disco Needs You". Не е нужно да изброявам всички песни, защото по принцип слаба нямаше.

Освен това по-голямата част от публиката ги знаеше дума по дума и се дереше с всички сила на всяка от тях (ние от екипа на Инвестор викахме най-силно и затова сега в стаята е тихо...).

И преди да съм припаднала от това възнасяне, ето още малко информация какво представляваше концертът...

Костюмите:

Като всяка легендарна поп-икона и Кайли стана вдъхновение на Готие. Типичните украси по гърдите (спомни си сутиена на Мадона) и пищните корсети с бляскава декорация бяха допълнени с класически тоалети в зависимост от темата на дадената част.

Танцьорите също бяха облечени във впечатляващи тоалети, като типичните за клиповете на Кайли каски, предпазители, или някакъв вид маски на главата, присъстваха в няколко песни.

Шоуто.

Започна с Xlectro Static (Speakerphone, Can't Get You Out Of My Head, Ruffle My Feathers и In Your Eyes), където видяхме лилавия костюм, допълнен с футуристичен електро-звук в песните.

Cheer Squad (“Heart Beat Rock”, “Wow” и “Shocked”) пък ни представи мажоретската версия, на която секси-американски футболисти се размятаха между дългокраки танцьорки, докато ни накарат да викаме от удоволствие и да започнем да скандираме името на Кайли.

Xposed ("Like a Drug","Slow","The One" и "2 Hearts") беше най-твърдата версия. Червеният диктаторски костюм на Кайли и хореографията на "Slow", в която танцьорите лазят около нея като послушни кучета ни накара и ние да искаме да й целуваме краката, за да не ни накаже... с мълчание.

"Black versus White" беше черно бялата феерия, която започна с кавър на “On a Night Like This”, изпълнен като валс между колоните на някой дворец във Виена, които бяха прожектирани зад танцьорите в класически костюми на мултимедията.

Големите фусти обаче бяха захвърлени и по блестящи гащички в следващите парчета – “Your Disco Needs You”, “Step Back In Time”, “Love at First Sight” и “In My Arms” балетът ни върна към времената на броката над миглите и въртеливите движения на дупето.

Черно-белият жокейски костюм на Кайли пък беше сексапилната черешка върху стилната торта.

Последва спокойната част Starry Nights с баладите “Flower” и “I Believe in You”.

След нея настроението тръгна към звездите с “Copacabana” и “Spinning Around” и публиката направо избухна в следващата, финална част на “Love at First Sight” и “I Should Be So Lucky”(изпълнявана само в Букурещ и София).

Изобщо – по-добре нямаше накъде. След това шоу има много малко нагоре в шоубизнеса. Дано ни се случи..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
angel преди 15 години
isus
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Концертът на Кис беше гениален. Всъщност колко хедбенгъри, присъствали на великото събитие се усетиха, че Кис бяха в състав 1/2 като не е сигурно дали не отсъстваше по-добрата, готина и интересна половина? Я недей храни много, че не е трудно на теб някой да ти сипе малко за ядене. Концертът на Кис е шоу от световна величина само за някой, който се насира от радост пред шейсет и седем годишни великани в период на полуразпад, чиято единствена цел е да си продават продукта доколкото могат. не казвам, че Кайли е цвете, с нея не си говорим често, но просто не отваряй дума за бедните-богати Кис. Аре, сгъвай
76
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Хора, наистина ми се повръща от тази помия и това плюене, от този негативизъм, с който сме изпълнени! Бях на концерта. Беше невероятен! Кайли направи наистина страхотно шоу, публиката наистина пощуря от кеф, толкова голямо удоволствие ли ви доставя да разваляте нещо хубаво?
75
0
 
0
 
! Отговори
loko_sf_forever преди 15 години
Kakwoto i da e bilo, ne moje da se srawni s koncertite na Madonna. Tamyn si wzeh biletcheta za nowoto turne prez October :))))))Derzaite, Investor :)))
74
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 15 години
Блестящи гащички, въртеливи движения на дупето .Ало журналистката ,ти да не би да си нещо....
73
0
 
0
 
! Отговори
Coverdale преди 15 години
Много ме кефи коментарът ти!:))) Особено заглавието.:))
72
0
 
0
 
! Отговори
Coverdale преди 15 години
Едно "И" и една запетая.:))Може ли да ми пишете оценка, за да имам представа колко съм в час с граматиката?М?:))
71
0
 
0
 
! Отговори
миротворец преди 15 години
Недейте така. Влезте в ПОИМЕННО КОЛЕГА и ще разберете ,че авторката е най ерудираната в областа на изкуството. Моля ,проявете разбиране.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги ме е удивлявала, овчата радост в комбинация с телешки възторг и волската тъпота на журналистите като цяло. Госпожице или госпожа, не знам социални ви статус - защо аджеба не отразявате с подобен възторг или айде поне внимание и други събития от концертния живот в България, а само тези, за които (освен ако (най-вероятно) ви се плаща), са поп-*** култура? Тази година е изпълнена с рок и метъл концерти, но колко от въпросните събития са отразени от вашия е-подлистник? Хората, които работим зад компютър денем и търсим информация от различен тип, в българското интернет пространство, може да сме отказали телевизията точно поради подобни причини - да речем, липса на субективизъм и строго робуване на тъпанарското стадо и статукво? Концерта на KISS например, беше шоу от световна величина, но не виждам и ред споменат тук. Като сте се наели да информирате, на база лични преживявания и впечатления - ами стартирайте си блог, оставете някой с по-широки музикални интереси и разбирания, да пише материали :) Тъжна картинка сте ми.
69
0
 
0
 
! Отговори
До Петя от 68 преди 15 години
В коментара има две грешки. Открий ги ,ако можеш.
68
0
 
0
 
! Отговори
генка преди 15 години
Надявам се, че се прави разлика между искреност ,грамотност ,стилова уместност на изказа. Все пак ,на някого се плаща за да бъде в час по българкки език.
67
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
звучи тъпо.Не идва отвътре, а който го казва личи от космоса ,че го прави театрално. Звуците на възторг,болка и други типични са в синхрон от езиковата и фонетична настройка на всеки един народ. В Япония на звука на влака казват чин-чин и ние ли вместо пуф-паф да започнем да казваме чин-чин???Същото е и с бау-бау или мяу-мяу , Офф, Ихх и тн...Глупаво е и смехотворно!
66
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Имайки предвид,че Кайли се пребори съвсем скоро с една от най коварните болести...и направи такова шоу...заслужава уважение!!! Ако пък нещо не изнася някому...ходете пишете на други места в някой "Anti-Kylie" форум, където да излеете неясната по произход злоба..Тук едно момиче е изляло толкова искрено емоциите си след наистина грандиозното шоу...но вие не пропуснахте да я нападате с някакви толкова посредствени реплики от рода на "коя си ти, че..." еди какво си...Надявам се Елена да е над тези неща!
65
0
 
0
 
! Отговори
Балан преди 15 години
Кой ги пише тези материали .Какви са тези изказвания от рода на Имахме желание и ние да и целуваме краката .Ами целувайте и каквото искате, ама внимавайте с дозата.
64
0
 
0
 
! Отговори
Coverdale преди 15 години
Точно така, David! Rock forever! Никакви бози!:)))))
63
0
 
0
 
! Отговори
Kris преди 15 години
Kaili e izkluchitelna pevica i jena!
62
0
 
0
 
! Отговори
П. преди 15 години
ДО ***, Моля ви махнете звука от рекламите ви, защото така се излагам в работата ми. Ако целта ви е, да ме накарате да не отварям сайта ви - на път сте да успеете!
61
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Абе хора..осъзнайте се...защо така обръщате горкия форум във плювалник!?...!? Като знаем всички колко рядко се случват събития от такава класа...защо просто не се радвате...а се чудите срещу кой да злобеете...дали ще е Кайли..или Елена, която просто има възможност публично да сподели емоциите си..няма значение..Хорската простотия е на дневен ред..ВИНАГИ!!!...Никога няма да станем европейци...защото ето такива като вас ни дърпат в тинята...Истинските ценители биха се радвали просто на възможността да слушат музика на световно ниво...(а това е факт)...на ЖИВО!!! Нямам думи...какви критици сте вие...
60
0
 
0
 
! Отговори
Бачо Киро преди 15 години
"Ето предварителните цифри: 14 танцьора, 4 акробата..."Уважаема Госпожице,Моля Ви,научете българския правопис - журналистка се водите,все пак!...Не използвайте формата за две лица или два предмета,окончаваща на "а",когато имате по-голямо число,в случая не "14 танцьорА, 4 акробатА", а "14 танцьорИ, 4 акробатИ".Хайде със здраве и залягайте над българската граматика!Ваш Бачо Киро
59
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Каили ми обърна представите за шоу. Предполагах че ще бъде грандиозно и помпозно, но тя надмина очакванията ми. Блестящо, уникално, красиво, впечатляващо и какво ли още не, но колкото и суперлативи да ръся, които не е ходил може само да съжалява. И преди и бях фен , но вече съм направо обсебен - Тя знае как се прави шоу и в първият възможен момент бих го посетил пак. доволен бях и че видях много български поп и рок изпълнители в публиката - да им е за поука ! Дано прихванат нещо.