Каракачанов подлага Доган на спецдиета

Лидерът на ВМРО предлага на партиите пакт за недопускане на ДПС в управлението на страната
19 май 2008 13:07,
65
Каракачанов подлага Доган на спецдиета
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи българските политически партии да сключат пакт за недопускане на ДПС в управлението на страната през следващия мандат на Народното събрание.

По думите му, една "политическа диета от 8 до 12 години ще бъде добре за партията, която е преяла с власт".

Предложението на депутат от ДПС за изграждане на паметник на срама бе окачествено от Красимир Каракачанов като нахалство от страна на ДПС.

Партията трябвало да се извини на народа, че в последните два мандата "граби страшно и упражнява властта като башибозук", допълни той.

"България е поставена пред риска да загуби парите от еврофондовете, заради лошо управление, а етническата партия иска повече депутати. Аз не знам турците в България да са се увеличили. Вероятно Доган е приготвил сериозен финансов ресурс, за да пазарува гласовете предимно на циганите у нас”, каза още Красимир Каракачанов.

Само преди два дни, по време на традиционния годишен събор в местността Демир баба представителите на Движението за права и свободи поискаха още власт и вицепрезидентски пост.

“Някои казват - стига му на ДПС толкова власт. Няма такова нещо! На следващите избори ще вземем още повече власт”, обяви депутатът Ремзи Осман.

"Време е ДПС да влезе и в президентската институция. Защо постът вицепрезидент например да не е на движението", каза още той и призова ДПС да разшири участието си в управлението. 

Днес пък премиерът Сергей Станишев обяви, че не го притеснява факта, че управлява с мандат на ДПС.

Той бе категоричен, че ДПС е българска партия и от нея никога не са му поставяли условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.