БДЖ невинно за огнения ад във влака София – Кардам

Транспортният министър оневини компанията, но набеди обслужващия персонал на влака
18 юни 2008 17:18,
31
БДЖ невинно за огнения ад във влака София – Кардам
Снимка: БГНЕС

БДЖ не носи отговорност за трагедията с влака София – Кардам. Това е заявил транспортният министър Петър Мутафчиев пред Васил Вичев, баща на Даниел Вичев, един от деветимата загинали в пожара  на 28 срещу 29 февруари, съобщи Дарик радио.

Персонална, а не техническа е причината за трагедията според вътрешното разследване на министерствота на транспорта, заявил Мутафчиев.

"В понеделник, късният следобед, ми се обади неговото пресаташе и ме помоли да присъствам на среща, на която ме кани министърът. Опита се да ме убеди, че причината не е в институцията БДЖ.

Тяхното собствено вътрешно разследване показало, че причината за трагедията не е в техническата неизправност на влака, а се свежда до персонална вина в част от обслужващия персонал на влака.

Той ни каза, че това са кондукторът, началникът на влака, шахнерът. Работата се свежда до най-ниското служебно стълбище”, каза Васил Вичев.

Наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев казал пред Вичев, че разследването по случая ще приключи в края на месеца с още няколко допълнителни експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
бззз преди 15 години
По стара партийна традиция виновни са портиера и шафнера!А номенклатурата ГОРЕ е света вода ненапита!
29
0
 
0
 
! Отговори
Krasen преди 15 години
За тези думи Мутафчиев трябва да си подаде оставката.Интересно ако негов близък беше във влака как щеше да говори!
28
0
 
0
 
! Отговори
marystaneva преди 15 години
Пряката вина може и да е на шафнера, но отговорността си е на БДЖ. Всеки работодател е отговорен за служителите си.
27
0
 
0
 
! Отговори
лукчо преди 15 години
Абсолютно си прав!Повече няма какво да се добави!
26
0
 
0
 
! Отговори
Никакъв преди 15 години
А можеби аз съм виновен или ние ,вие ,те ? Всички сме виновни ,че ги търпим още тия хрантутници в парламента !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
az az преди 15 години
Zashto bdz e v upaduk,zaradi putnicite,koi gi ubira i koi gi krade ... putnicite.Zashto BDZ da e vinovno za vsi4ko,??? Voziat se razni tupi seliani koito si gotviat ,paliat i si praviat kakvoto si poiskat i posle ochakvaite dvama konduktori da se spraviat s ciala gildia ***.Vseki moje da si pishe kakvoto si poiska,vseki si ima mnenie,no moliavi ne prenebregvaite istinata,zashtoto sum sigoren che goliam procent ot vas koito patuvat v vlak prenebregvat merkite za bezopastnost s pushene na cigari i kakvo li ne oshte. konduktorite i shafnerite ne sa zveroukrotiteli i ne sa pojarnikari,koito iska za razbere za zaduljeniata na konduktorite moje da si kupia cial kup literatura i da prochete.
24
0
 
0
 
! Отговори
Ico преди 15 години
kakto vinagi vsi4ko se prikriva i lajat majat qko dokrai tazi darja ne e darjava
23
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
Типично - накрая си го отнасят тези които са най-ниско в йерархията...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Както винаги виновни няма, или са виновни загиналите.А в случая ще има 2-3 изкупителни жертви, от "най-ниското служебно стълбище".Забележителен напредък!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ръководството да не се прави на ощипана мома. Превозвачът издал билета и извършил превоза отговаря на 100% за живота и здравето на пътниците. А персоналът обслужващ влака са наети от БДЖ и работят за нея. Ако персоналът им не е обучен това пак е за сметка на БДЖ. А БДЖ да съди после персонала си, а не да си измиват ръцете. Също така БДЖ носи отговорност абсолютно за всички нанесени мотериални и нематериални щете последвали от катастрофата. Ако е по небрежност, контрол или други подобни пак си отговарят на 100%.
20
0
 
0
 
! Отговори
жепейско дете преди 15 години
А като не са виновни за случая защо не е имало пожаро гасители в влака???вярно е че вагоните са доста стари,но какво сме виновни ние пътниците???дядо ми,баща ми и майка ми са бивши служители на БДЖ и знам за какво става на въпрос,жалко само зазагиналите...БОГ ДА ГИ ПРОСТИ.П.С. тогава кой според министъра е виновен за случката ако не е тайна?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм виновен! За чий редингот ми беше да им изграждам железниците!
18
0
 
0
 
! Отговори
mathur преди 15 години
Естествено ,че не са виновни кой ви кара да пътувате с тези МИЗЕРНИ влакове.Сами си давате парите за да ви трепят.
17
0
 
0
 
! Отговори
Борьо преди 15 години
Срамота!!! Това е все едно обвиняемия сам да се разселдва... няма логика и е нагло. Винаги вината за големи издънки я понасят дребните риби и даже понякога е невинни хора. БДЖ -погледнете се! Тънете в мизерия, цялата ви база и техника е една жалка пародия. И всекидневно хора са в опасност или дискомфорт заради вас. Но няма кой да ви санкционира нали? Аз лично нежелая БДЖ в тоя си вид, по-добре да го няма. Че хора.. влака от серияла "доктор Куийн - лечителката" е по-приветлив от тея на БДЖ. Всеки българин спокойно може да се срамува от железниците.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Черното е бяло, бялото е черно, БДЖ не са виновни. Във всяка нормална страна близките ще съдят БДЖ до второ пришествие. Само в Станишевстан може да се каже, че БДЖ не е виновно. Нито в западна, нито в източна страна това е възможно. Разбрахте ли бе, !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"причината за трагедията не е в техническата неизправност на влака" - Е нали беше точно това? Късо съединение? И защо да не е виновно БДЖ? Тези хора да не са левитирали? Возили са се на проклетия влак! А влака на кого е собсвеност? На БДЖ... Там умряха хора по дяволите , поемете си отговорността ! Един х*й не става от вас !
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като ги знаете от БГНЕС, че списват неграмотно, що не хвърляте по едно око на копнатото оттам?Значи...Валтер Шахнер е бил във влака и един от виновниците за пожара е той? Така ли е заключило разследването?
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Taq dyrjava ne se razpada, ami napravo se razlaga pred ochite ni.
12
0
 
0
 
! Отговори
Стокс преди 15 години
Кондукторът, началникът на влака, шахнерът са служители на БДЖ -следователно кой е виновн-БДЖ.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този министър ще се чуди след време какво да обяснява, когато съдът се произнесе! и въобще кой и той, че да си вре носа в работата на прокурори и съдии и да дава заключения преди те да се произнесат! в момента този министър трябва да бъде съден и отстранен от пост заради опита си да влияе върху съдебното производство и последвалия го процес! лелееее как се ядосаххххх