Летище Пловдив приема самолетите за София

На летище София се прави пълен оглед за осигуряване безопасност на полетите
3 юли 2008 11:55,
10
Летище Пловдив приема самолетите за София
Снимка: Булфото

Три полета са заявени до момента на международното летище в Пловдив, съобщи изпълнителният му директор Янко Янко.

Самолетът от Виена вече кацна с 23 пътници. Вторият от Москва се приземи в 11.00 ч. , а пощенският самолет от Дормунд се очаква да се приземи всеки момент .

Пловдивското летище има възможност да приеме 8 големи самолета. В момента там там се намират 3, при необходимост може да се поемат и повече, обясни Янков.

Пловдив е най-близкото до София летище, ако по решение на авиокомпаниите пътниците от София, които трябва да излетят днес, бъдат насочени към Пловдив, те също ще бъдат обслужени.

Авиокомпаниите, които са решили да пътуват до София, вероятно също ще бъдат обслужени в Пловдив. На летището не цари суматоха, работи се по предварителен график, установи репортерска проверка.

Същевременно софийското летище е закрито до 14.30, напомни директорът му Пламен Станчев.

Той не се ангажира с отговор на въпроса кога ще бъде отворено, но това ще стане, когато „сме сигурни, че няма да се случат последващи опасности".

Освен това трябва да направим оглед на цялото поле, за да няма нещо което да застрашава безопасността на полетите, каза пред Дарик радио Станчев.

Пътниците са изведени от сградата на летището, включително тези, които са били вече чекирани за полетите си. Пътуващите са на паркингите пред І и ІІ терминал.

Директорът обеща, че от летището ще им осигурят храна и напитки, независимо с коя компания пътуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
....Каза един "гражданин"......
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
София - град пълен със селяни . .
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По БНР казаха че пилотите били предпочели, видите ли, да кацат в Пловдив. Да не си помисли някой че са им забранили кацането в София - пътувало им се на хората значи, затова.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
alooooooooooooo, koi q pisa taq statiq? Янко Янко... Дормунд... a vie na leti6te Plovdiv sprete da priemate poleti, 4e 6te vi se vdigne cenata! tiq gorkite mom4eta ot *** iskat i vas da vi kupqt, ne spekuliraite!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 15 години
Така е най-евтиното,ама все пак става дума за ХОРА.Само мога да си представя какво им е минавало през главата поне в началото на деня,когато още не се знаеше ще има ли още взривове или не.Не ми се мисли.И друго,на кой би му било до работа при такова положение.Пълна безсмислица!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото са частни и там човек е най-ефтиното............
3
0
 
0
 
! Отговори
Anton преди 15 години
Nali vuprosa ne e v zdraveto na tezi hora,nito v nervite koito nai-veroqtno habqt .Vuprosa e da ima money za big boss.
2
0
 
0
 
! Отговори
александър преди 15 години
причината за това е една ...... робството над българския служител е на лице, не го ли забелязвате!!!!!!! ХОра спрете да бъдете роби........ както казваше един писател .... "роба един ден ше надигне глава и ще бъде 100 пъти по силен от господаря си!"
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимно... преди 15 години
А като пътниците на летището са евакуирани,би ли ми казал някой защо фирмите около Летище София продължават да работят с пълни темпове.И там работят хора!