Случаят Бончеви - тежък за държавата

Държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване случая с Бончеви
12 юли 2008 18:18,
116
Случаят Бончеви - тежък за държавата
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

Знам горе-долу кои служби работят по отвличанията и това, че така са се издънили, означава, че извършителите са били много добри професионалисти, каза кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на случая с Ангел и Камелия Бончеви.

Практиката показва, че във всяка престъпна група има и полицаи, подчерта Борисов. Тази група е опитна, много сериозна и с невероятна техническа грамотност.

По думите му държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване на случая. Ако не стане това, ще бъде поредният голям прецедент след неразкритото убийство на сестрите Белнейски, категоричен беше кметът.

Според него в момента всеки може да прави каквото си иска „в тази обстановка и с тези рокади в МВР“. Вместо службите на Петко Сертов /председател на ДАНС/ да си провеждат непрекъснати контакти с Гамизов и съветниците на премиера, всички тези хора трябваше да участват по разкриване на случая с президента на ФК „Литекс“ Ангел Бончев, каза още Бойко Борисов.

Малко преди Борисов, ген. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ попита риторично защо от МВР не казват, че е отвлечена жената на Бончев при провалена полицейска операция. Сега ще чакат да се оправи съпруга й, за да го пратят да плати за освобождението й, продължи депутатът.

Кой ще плати за страданията на тази жена, която не отиде на среща по собствена воля. Защо не потърсиха помощ от страни като Великобритания и САЩ, които имат опит в подобни престъпления, коментира с въпрос Атанасов.

Под носа на полицията отвлякоха жената. Знам нещата от извора, подчерта Атанасов. По повод на тези думи на депутата от ДСБ министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че опитите на опозицията да използват случая с Ангел Бончев за политически цели са вредни и цинични.

Независимо от това министърът уточни, че думите на Атанасов има и частично верни неща, но и лъжи. Миков беше категоричен, че няма да се изкуши в хода на казуса да коментира едни или други действия.

Отказа да коментира дали има полицейска акция, но допълни, че е невероятно нарушаване на правовия ред хора да бъдат отвличани. Той каза, че всяко престъпление срещу личността се приема от обществото болезнено и обеща, че от МВР ще да дадат отговор за случая Бончев, когато това е възможно.

Миков подчерта, че всички правоохранителни органи трябва да поемат отговорността си за всички случаи на престъпления срещу личността, вкл. и прокуратурата. Министърът беше категоричен, че на този етап няма да коментира и съобщава за различните версии по случая с Ангел Бончев.

Все пак Миков призна, че е коректно съобщението на пресцентъра на МВР, че президентът на ФК „Литекс“ е намерен случайно от полицейската патрулка.

Dnes.bg припомня, че днес сутринта директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, заяви, че са направени всички изследвания на президента на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. По неговите думи, има следи от "целенасочено насилие", упражнено върху Бончев. Здравният му статус е без отклонения, но Бончев е психически неадекватен.

На въпрос дали това не се дължи евентуално на вероятност да е бил дрогиран, генералът отговори, че не би искал да коментира. Бончев не е в състояние да говори, няма представа за време и място, допълни ген. Тонев.

Президентът на ФК “Литекс” Ангел Бончев, който бе в неизвестност близо два месеца, вече е на свобода, но съпругата му Камелия бе отвлечена. След полунощ на 10 юли патрул на полицията е намерила в района на столичния квартал “Княжево” мъж в безпомощно състояние.

Той е бил неконтактен и без каквито и да било документи за самоличност. Установено е, че това е Ангел Бончев, президент на ФК “Литекс”, в неизвестност от 22 май 2008 г.

Това е краткото съобщение на МВР по повод освобождаването на отвлечения президент на футболния отбор. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 01:00 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да им имам съощенията. Колко са анонсите. Опънаха драмати4ната новина 4е жената има тежко заболяване за което са нужни животоспасяващи лекарства. И се 4ака като на гюме 4е яки бандюги с мексиканско образование да хукнат из аптеките да копуват наред животоспасяващите лекарста. А там нашата полиция да ги гепне. Абсурдна технология за згащване. Абе Миков, изритай този изкукуригал последовател на Агата Кръстева, Щирлиц и Авакум Захов, който епровали акцията. Пълна дантела е този номер. ИЛи има още по-*** вариянт-да се арестува всеки който некопува животоспасяващи-ах хах ха ах хахаха, умиргам, умиргам.Но още по-свткави4на е технологията за опазаване на самият Бон4ев. Постоянно се твърди 4е бил стабилизирано неконтактен. Т.е. казава се на бандитите 4е нашият бон4ев е неизползваем, не се притеснявайте, отвле4ете още един футболен богаташ. И се мота из медиите, разбираш ли, името на Баткофъ. Оня от подухненското ТКЗС, краваро, оня дето прослави България с онези незабравими до болка 17 мига от есента, а на следващата година с онези 16 мига от пролетта, когато Уески първо бе изритан отт Шампионската а после бе ка4ен на 16тият вагон след първенецът, съответно.И докато за Бон4ев полицаите правят каквото могат срещу Баткофъ и командосите му не се е предприело нищо. Да предедаш в рамките на 24 4аса футболният Дякон-кой ще ти го търпи бе, Народе.Но да се върнем към проблемът със семейство Бон4еви. Първо пубртоидите от форумът да си затворят перодръжките и да престанът да забавляват с нещастието на когото и да е било. Пищите за кифлата от Масларката-а какво е преживял Бон4ев когато са го измъ4вали и рязали пръстите му,а? Крещите когато някой ви бодне с кърфицата в трътката а какво са преживяли роднините на Бон4ев отваряйки кървавите колети, а? Това ли е купонът бе , а?Но по- важно е пи4овете от МВРето да се сетят за кадрите и колегите си от родните или 4удестранните служби. Като заклю4ение само ще кажа 4е със сегашните дантелени мрежи едра риба неможе да се гепи. С въдици и със клекала, както е станало при предаването на парите също неможе да се постигне освобождаване на жената. Време е за промяна. Време е за друг на4ин на мислене. Нестандартен. Непонятен за бандюгите. Аз се хващам на бас 4е ако 4енгетата са ползвали мисленето на един 4и4ка от село или на професор по ядрена физика сега щяха да се награждават с ордени и медали.
114
0
 
0
 
! Отговори
Дейна преди 15 години
Разбира се ,че очаквах реплика от тая страна и дълго чаках .Не ми се прави на умник,моята злоба-да има наистина такава, е лично към теб.Защо не си прочетеш ти коментара и да видиш какво си писал,защого не само че не помниш ,ами и не препрочете.Това за нета -ти го спомена,бооооооооже,откъде ми било дошло на ума....Не си падам по такива самозванци като теб ,затова реагирах така.При мен няма страх пиле,писала съм си името,откъде ли пък ти дойде на ума....И никого не съм заплашвала !!!Ако ти си Държавата-то аз съм мисис АМЕРИКА !!!Аз също прочетох всичко това,не мога да кажа ,че ми е приятно,но както и преди споменах-полицията ни не става .Жива бях-видях !!!
113
0
 
0
 
! Отговори
richy rich преди 15 години
do --109. - 12:34 -От: АнонименНека ги отвличат, да им режат пръстите, да ги осакатяват и убиват! ...Радвам се, когато богатите страдат !!!Така им се пада на всички богаташи в България!ti si smotam KOMPLEXAR, ZATOWA KLIUMAI GLADEN I BEDEN.nali znae6..koito jelae zlo drugimo..
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бих искал да изкажа моите най-искрени благодарности на похитителите, които и да са те !!! Е крайно време беше да се започне ! Само така момчета, действайте все така професионално!!! Народа е с вас!!! Бих си позволил и дори да подскажа още възможни обекти - примерно какво ще кажете за мистър 10 % DJ Божков....
111
0
 
0
 
! Отговори
do 109 преди 15 години
principno si prav, nqma kakvo da ni e jal ,i ne ni e jal.pone ne i na men.Obache ne mi se iska na nqkogo da mu rejat prustite,bilo to i chovek kato Bonchev,ne mi se iska da otvlichat hora,i policiqta da e bezsilna i da ne moje da reagira adekvatno,plasha se, zashtoto shtom ne mojaha da namerqt i spasqt hora kato tqh, koito sa zakrilqni ot samata vlast i policiq ,hora koito ne si znaqt parite,to togava kakvo ostava za nas,obiknovenite hora.da ne dava Gospod da se sluchva ,ama taka sulyo i Pulyo 6te trygne da otvlicha hora za mn, po drebni sumi, zashtoto vijda che nqma da imza nakazanie za tova....
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПОЗОР ЗА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ!
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, не изпитвайте жал към такива като Бончеви, защото те не изпитват жал към вас никога и не ви признават за хора дори! Нека ги отвличат, да им режат пръстите, да ги осакатяват и убиват! Малко им е на тези, които натрупаха милиони и милиарди с кражби, далавери и заобикаляне на законите! Радвам се, когато богатите страдат !!!Така им се пада на всички богаташи в България!
108
0
 
0
 
! Отговори
pepetlika преди 15 години
Ето това е един много ярък пример, че полицията и държавата = МАФИЯ!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
UnderDark преди 15 години
В поста ти имаше злоба,много злоба.Разбирам те.А сега защо не прочетеш коментара ми още веднъж.И пак.И дано да разбереш ,че само ти говориш за страх.Аз давам предложение.Нека всеки застане зад коментара си.Защото ми омръзна да чета глупости и закани. А това за забогатяването от нет от къде ти дойде?А разлика между име и заглавие правиш ли?Защо трябва да се ругаем един друг.Това ми беше идеята и в предишния коментар.Много голяма част от коментарите са псувни и закани към някого.ЖАЛКО.
106
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Заглавието тоя път си е на място - това си е наистина удар срещу държавата и то тежък ... Просто държавата са мутрите и когато се посегне срещу някой от тях се включват всички сили - полиция , спец, част , телевизии , радиа , вестници , че даже и интернет ... Виж ако убият и заколят обикновен българин - това си е чисто и просот криминално деяние и даже и да хванат престъпника го пускат ако не веднага , то в най-лошия случай след няколко месеца или година ...Тая държава е най-големия адвокат на мутрите и подобните им с бели якички ... Боли *** целия Х. за такива като Бончев .. А вие - недай си боже да се случи с депутат - ще видите цирк пред който тоя ще ви се строи като обикновена сапунка ... А до #91 ... напротив - всички БЪЛГАРСКИ бизнесмени са мошеници и нечестно абогатели - забележи - не казвам незаконно , защото съм сигурен , че пред закона са повече от чисти ... В България законите се правят в полза на определен кръг от хора и във вреда на народа ... Това е ! ДАНС може да си разследва колкото иска , но Бончев ще е по-светец от папата в тоя случаи .. Което не го оневинява !!!
105
0
 
0
 
! Отговори
мравка преди 15 години
Било тежък удар за държавата. Ами то държава има ли?Язък за хубавата ни родина . Вие господа управляващи сте мекерета и гадове. Всичко положително създадено през бай Тошо унищожихте. Позор .
104
0
 
0
 
! Отговори
MИШО преди 15 години
ХА, ха,ха тежък бил случаят Бончеви,та за полицаите и разследващите органи има ли лек случай?Сестрите Белнейски,драмата с влака Кардам и още много,много неразкрити случаи,нямам думи за това което се извършва ж България срещу българите геноцид от кудето и да го погледнеш и няма на кого да се оплаче човек,освен така из форумите да си излива гнева.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така им се пада на Бончеви, даже им е малко! Пожелавам същото, че и по-страшно да се случи на всички богаташки фамилии в България!
102
0
 
0
 
! Отговори
Дейна преди 15 години
Защо си мислите ,че някой го е страх да си покаже физиономията барабар с коментара ??? И ако от нет се забогатяваше-до сега да съм станала милиардерка . Ти ли говориш за никове,а на теб кой ти дава право да се представяш за ,,Държавата,,защо не си изписа името поне...Ти ли си държавата ??? Къв си ти -ти си един пореден пъзлю !!! Не се подигравай така пиле !!! Всички ние сме държавата ,защото сме тук ,а не избягали ,останали да удържат фронта ,на ръба на мизерията !Нека да ви кажа и какво ще стане със случая Бончеви-НИЩО .Знам колко време се разкриваше убийството на таксиметровия шофьор във Сливен,добре че след няколко ракийки хлапето се издъни.Тия криминалисти,дето ги гледаме по филмите ,едва ли ги има тук,прекалено са гладни и корумпирани.Та така пиле,не ти си държавата ,а всички ние,дали бедни,дали богати...
101
0
 
0
 
! Отговори
mitko преди 15 години
СЕСТРИТЕ БЕЛНЕЙСКИ,ЛИ?!? ГОСПОДИ,ДА СЕ СЕЩАТЕ НЯКЪДЕ МВР ДА СЕ Е ПРЕДСТАВИЛО ДОБРЕ?!? ОСВЕН В СЪБИРАНЕ НА РУШВЕТИ ПО УЛИЦИТЕ ОТ КАТАДЖИЙТЕ?!?
100
0
 
0
 
! Отговори
UnderDark преди 15 години
С държавата всичко е ясно.Това отдавна вече е необратим процес и никакви патриотични и оптимистични приказки не могат да помогнат /щот ние само на думи сме силни - имам предвид и няколкото "блестящи" стратега и "патриота" от форумите на dnes.bg.Както вървят нещата скоро тук ще останат да се надлъгват няколко *** и група платени PR-агента които ще си променят от време на време никовете за да правят навалица . КОЛКОТО И ДА Е ЖАЛКО ВСЕ ПО МАЛКО СЕ СРЕЩАТ НОРМАЛНИ КОМЕНТАРИ.ОГЛЕДАЙТЕ СЕ -ТОВА Е ИНТЕРНЕТ.ПЕРФЕКТНОТО МЯСТО ЗА ИЗМАМА И МАНИПУЛИРАНЕ. И един съвет към администраторите на сайта - не е ли време да въведете видео коментарите за да виждаме кой какви ги говори.Всеки персонално да отговаря за думите си.
99
0
 
0
 
! Отговори
Penev преди 15 години
Predi okolo mesez edin wisokopostawen aparat4ik na DPS namekna 4e ,ako te bili w MWR, nqmalo da se slu4i skandala s Rumen PetkoW.Kakwo trqbwa da stane o6te za da razberat uprawnicite,4e ru6at Bylgariq!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne moga da razbera kak taka nekakva gena(saprugata na Bonchev) otiva da go otkupi s 200000 euro!Tova sa ugasno mnogo pari...!Dobre de,otkade gi imat tezi pari?Mai v tazi skapana dargava ne trebva da imash mnogo pari!!
97
0
 
0
 
! Отговори
боко преди 15 години
Май си почнал бизнес само на приказки. Ако имаше бизнес нямаше да си постоянно пред PC
96
0
 
0
 
! Отговори
до Г.С.Раковски преди 15 години
Ти си псхично болен един истински демократ никога няма да мисли така. Май си повече комунист скъпи и това си личи много добре.