Скандал, доставят ни рециклирано ядрено гориво (Видео)

Български ядрен физик пусна запис в You Tube, където обяснява за корупционни сделки
13 юли 2008 15:05, Петя Славова
87
Скандал, доставят ни рециклирано ядрено гориво (Видео)
Какъв ли ще е отговорът на Борис Велчев? Снимка: БГНЕС

Национално движение „Екогласност“ е изпратило сигнал до главния прокурор Борис Велчев, в който предлага да се направи проверка на обстоятелства около доставката на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, става ясно от съобщение на еколозите.

„Екогласност“ мотивира искането си, като се позовава на сигнал на работещия в централата ядрен физик Георги Котев, който каза:

 



 

 

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
la rochel преди 15 години
Bravo be, banda nevezhi danukoplatci,ot koito si vzimate zaplatite! Spriamo edin lekar puk naprimer vie ste oshte po-nevezhi.Ili da si napravite chastni instituti?Aide pokazhete se, ne se kriite i vie obiasnete umnici, ne politicite
85
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
Прекалено много се вживявате и си въобразявате. За случай като Чернобил не може да се говори въобще. Котев съществува и едва ли има човек в Централата, който не е чувал за него, но колкото е известен с акъла си, толкова и със желанието си за внимание. По въпроса защо никой от Козлодуй не е влязъл и написал нещо - Надали на някой му се седи да обяснява на банда невежи в тази сфера как се внася горивото, под каква форма, през какви проверки минава, как се изразходва, какъв лиценз има фирмата вносител и пр. На всеки служител с натрупан стаж в тая Централа му е пределно ясно, че компромиси с това не могат да се правятл Никой не се вайка и не казва "Евала, Котев, довре че беше ти". Не мислете винаги най-лошото и не вярвайте на всяка клюка, водеща до скандал. Спете спокойно!
84
0
 
0
 
! Отговори
84 преди 15 години
Да, има такъв човек но на мен непонятно ми е как човек може да си заложи ГЛАВАТА В ТОРБАТА защото 100% ще бъде кръцната.ХОРА по някой път е добре да се претиснявате но започвате да изпадате в истерия.Неправете от мухата слон
83
0
 
0
 
! Отговори
Gana преди 15 години
Как пък никой от АЕЦ "Козлодуй" не влезе във форума?! Да каже:"Да, има такъв човек, наподобява образа на екрана, може /не може/ да му се вярва". Това се чудя. Спят ли козлодуйци или ги е страх?
82
0
 
0
 
! Отговори
Баба Яга преди 15 години
Ако тук няма измама , искам да ми обесните от каде са парите на сичките мутро политици !? Тея крадът и с Г*ЗЪ си !!!! Крадат *** крадат от всякаде... по всички възможни начини....Това сега било "манупулация" , отвличане на вниманието..!? от кое бе !? от тва че застроиха цялото черноморие..!? че напълкаха София със згради , и няма място за улици !? Обеснете господа разбиратели !?
81
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 15 години
В историята има странни не съответствия: - @дир.бг - адрес на електронна поща в България. Защо? - липса на имена на фирми и точни технически показатели - четене от екрана навеждащо на мисълта за режисирано ...
80
0
 
0
 
! Отговори
костов преди 15 години
ето от каде са парите за хотелите яхтите и цялата мръсутия във тази курумпирана даржава./става вапрос за милиони можеби и милярди евро/алоо президента колко заработи от тази далавера и останалите гувнари./смучат даржавата отвсякаде ей какъв народ
79
0
 
0
 
! Отговори
костов преди 15 години
ето от каде са парите за хотелите яхтите и чялата мръсутия във тази курумпирана даржава./става вапрос за милиони можеби и милярди евро/алоо президента колко заработи от тази далавера и останалите гувнари./смучат даржавата отвсякаде ей какъв народ
78
0
 
0
 
! Отговори
L преди 15 години
na taq snimka boris vel4ev e mnoo ubav be ... cu cu cu vse edno e izpil kilo i kan4e doma6arka :Pina4e evala na pi4a za smelosta
77
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
Георги Котев е един достоен гражданин, само това мога да кажа. Жалко,че малко хора са като него...
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И тебе никои не те спира да пиеш йод, не виждам защо някой трябва да ти го дава - има го във всяка аптека ... освен ако не са го изкупили вече другите ненормалници.
75
0
 
0
 
! Отговори
bravo преди 15 години
bravo za smelostta, g-n Kotev!
74
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Отклоненията в горивния процес бяха потвърдени в петък от изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов и от председателя на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев пред БНР. Плащаме стотици милиона на година за ядрено гориво, а получаваме ядрено гориво което произвежда с 8% по-малко електричество. Разликата е десетки милиона. Дори само това, което вече е потвърдени е достатъчно да се заведе дело за корупция.
73
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Физикът се опитва да ви каже, че плащаме за бензин А98, а ни докарват и използваме А92. Така май е по-ясно, ако се обясни в бензино-октанови термини. Колкото до радиацията - много по-големи дози получавате от радона и дъщерните му продукти, детекторите в противопожарните датчици над главите ви и храната, отколкото от всички атомни централи по света. Много по-опасни и нездравословни са други неща, а не радиацията. Защо си мислите, че след като в кремвиршите няма месо, а ***, не може да има и опасни ***? Има ли смисъл да се пазиш от радиацията и да станеш параноик, а да си вредиш много повече говорейки с часове по ГСМ-а? Какъв е смисълът да спреш АЕЦ, а да се тровиш много повече от ТЕЦ?
72
0
 
0
 
! Отговори
пина преди 15 години
Какво като чете - ами написал си го е човека, на прима виста нали се сещате колко дълго щеше да е това,което иска да каже човека.А ние да продължаваме да си трайкаме.Защо ли в някои висши държавни структури, като напр,Висш Съдебен Съвет им дават да пият йод????А........просто така !!!! Нека продължаваме по същия начин както до сега.Така се прави уважаеми сънародници - показахме им на нашите управници, че всичко можем да понесем.
71
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 15 години
в БГ не се прави така...трябва първо да стане белята после...се правят анализи, кръгли маси, форуми и тн...естествено виновни не се намират...:)
70
0
 
0
 
! Отговори
ovcho преди 15 години
Как да Ви се доверим. Въпреки Вашата предполагаема добронамероност, показателна остава вашата незапознатост - "А всяко рециклирано нещо излиза доста по скъпо от новото - особено с неща като радиактивни материали!" - това е невярно.
69
0
 
0
 
! Отговори
ovcho преди 15 години
Явно Вие разбирате тези понятия. Похвално е и не мога да не уважавам уменията Ви и Вас като техен носител. Но ние, като стадото изграждащо пълнежът на тази нация, говорим не от позицията на разбиращи и компетентни, а от позицията на хора, които съзнават безхаберността на всички отговорни лица и органи и не без основание сме хора изпаднали в страх, страх поради безсилието си и липсата на упора в този материален свят. Човешко е да се страхуваме за живота и здравето на нас, децата ни и приятелите ни. Най-малкото имаме правото да търсим сметка за злоупотребите с пари изкарани от нас, нашите бащи и близки с цената на бедността ни и трудът на изнурените ни ръце, който ни се налага да вършим независимо от нашата ядрена некомпетентност. А и нима е абсурдно желанието ни да дишаме чист въздух и да живеем нормален живот, без страх от нещо толкова плашещо като радиация и прочие. Имаме право да се съпротивим срещу това, което ни погубва, а лъжите и слуховте - прикриване на мръсни ризи под бунище от страх и паника - са част от това. Не е ли показателен самият факт, че на мен - редови беден гражданин на тази умираща държава - ми се налага да се срещам с тези сожни понятия, които не са в моята област на компетентност. Налага ми се да търся смисъла и истината зад научни факти, защото няма кой да застане на моя страна от компетентните. Всичко е опряло на малкото сили на собствените ни плещи - сами се здравеопазваме, сами се пазим от радиация, сами се пазим от престъпност, а отгоре ни се дава само още и още тежаст ... Как да мълчим, след като нямаме сили да се изправим и действаме, още имаме сили поне да циврим и да си кътаме главата като щрауси. Не сме за подигравки и обиди, а за оплакване сме.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не е поредният опит на Гамизов и компания за поредната медиумна медийна изява, нещата стоят така: рециклирането на урана е нещо, което в Русия едва ли го практикуват при толкова други възможности! А всяко рециклирано нещо излиза доста по скъпо от новото - особено с неща като радиактивни материали! По скоро бих повярвал, че материала изначално си е некачествен и са го пробутали за да се отърват от него! така или иначе след изтичане на горивната кампания братушките пак ще си го приберат!
67
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Iska se mnogo smelost i kuraz za da izleze na bial sviat takova ne6to! A kolkoto do glupavite zabelezki,4e e bilo napisano,4ovek si pi6e,za da e siguren,4e e to4en v tova,koeto govori i za da ne zabravi ne6to vazno.Dano niakoi napravi ne6to po vaprosa v koeto se samniavam,za6toto korupciata v Bulgaria e zestoka i stava vapros za mnogo pari.Taia darzava niama da se opravi v blizkite 100 godini,4e i pove4e...