Вътрешен човек

Людмил Стойков и Марио Николов - Първановите люде
16 юли 2008 15:03, Екип на Dnes.bg
70
Вътрешен човек
Людмил Стойков. Снимка: bulgaria4you.org

Поредният евродоклад хвърли смут в държавата.

Този път в доклад на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ се твърди, че България е ощетила с 32 млн. евро бюджета на ЕС, източвайки пари по САПАРД.

Документът с се превърна в нов повод опозицията да заговори за отстраняване на президента Георги Първанов, след като от ОЛАФ твърдят, че близки лица на държавния ни глава -  Людмил Стойков и Марио Николов, чрез фирмите си, са източили 7.5 млн. евро от САПАРД.

Двамата спонсори на предизборната кампания на държавния глава бяха набързо арестувани през миналата година и пак набързо освободени.

Аферата им бе свързана със закупуването с пари от САПАРД на уж нови машини за месопреработвателни предприятия.

Машините обаче се оказваха само по документи нови, а всъщност бяха бракувани.

Кой е  Людмил Стойков?

Роден е на 16 април преди 45 години в Перник.

Бивш спортист, завършил ВИФ, но преди промените работел като барман в "Балкантурист".

По собствените му думи в не многото интервюта, които е дал, е започнал бизнеса си още през 1990 г. с търговия със сирене.

Сега името му фигурира в над 40 фирми и спортни клубове.

Той е един от съдържателите на курортен комплекс Дюни, член е на Съвета на директорите на Стомана Индъстри - Перник.

Член е на управителните съвети на Атлет Спорт Клуб Ладимекс - Перник, Професионален футболен клуб Миньор-Перник, Ръгби клуб Миньор-Перник, Спортен клуб Перник-Ладимекс, както и на Футболен клуб Металург-Перник. Освен това е сред собствениците на ЛВК-Винпром-Търговище, Ивет-Фешън-Перник и др.

Людмил Стойков е сред учредителите на пернишкия граждански комитет"Сдружение за Перник" в подкрепа на кандидатурата на Георги Първанов за втори мандат.

Пернишкият бизнесмен е дарил 50 хил. лв. за кандидат-президентската кампания на Първанов през есента на 2006-та,  показва разследване на вестник "Капитал".

Две фирми на Стойков – "Еврометал" и "Ладимекс – Л" са дарили по 25 хил. лв. всяка за кампанията на Първанов.

Визитката на Марио Николов

Справка в Информационната система Сиела показа, че Марио Николов има участие във фирмите БУЛРУКО ООД, Еврофрут Интернешънъл, Елпин Трейд Интернешънъл и Сердика - Сливен, в която е съдружник с Людмил Стойков.

Николов е имал участие също и в Нидеко хол, Родопа Шумен, Варана и приватизационен фонд Континентал-Перник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
АНИЛЕДА преди 15 години
ЛЮСИ СТОЙКОВ Е АБСОЛЮТНО НЕВИНЕН
68
0
 
1
 
! Отговори
ANILEDA преди 15 години
УСПЕХ НА ЛЮСИ В ТАЗИ БИТКА,ПОЗНАВАМ ГО ОТ 17-ГОДИШЕН,НЕ Е ВЗЕЛ И ЛЕВ,ИМЕТО ,,ЛЮСИ СТОЙКОВ,, Е СИНОНИМ НА ПОЛИТИЧЕСКА ИНТРИГА.ЗА ТЕЗИ,КОИТО ТРУДНО СХВАЩАТ-ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ,ДРАСКАЧИ НА ГЛУПОСТИ.
67
0
 
0
 
! Отговори
Искра преди 15 години
А ти знаеш ли колко видни хора са излезнали от окаяни селски къщурки.Толкова са много, че нямат брой.Кажи ми ти някой виден произлязъл от сарай или палат.Има сигурно ,но *** и злобни, когато немогат да се реализират.
66
0
 
0
 
! Отговори
ВАЛЯ преди 15 години
Приятелка съм на човек от пернишките служби , Ето какво знам за случея Стойков . Че Стойковия Ладимекс не е на стойков е ясно на цял Перник е ясно на всеки перничанин ! Че е фирма на ченгета и бивши номенклатури от татово време и е завоювала всичко по бандитски начин е повече от обществена тайна ! Но сега за хватката ! Колеги на моя приятел работейки по въпросите на корупцията в община Радомир си спечелват врагове във БСП - Перник и съответно и Първанов и решават да заложат капан на БСП и Първанов ! Спускайки многократно чадъри над Стойков отървавайки го от раследвания на прокуратурата инсценират ЖЕЛАНИЕТО НА СТОЙКОВ И ГРУПА БИЗНЕСМЕНИ да спонсорират кампанията на президента . Жаждата за влас в пернишката червена вихрушка ги вкарва в капана ! След като биват ожълнени , извинете , пенсионирани , еди от тримата заговорници пътува до румъния и от там донася на ОЛАФ за далаверите след като Стойков е споделял с тях развитието на измамите с цел да се злепостави целенасочено президента и БСП . Хитро , но се злепоставя и БЪЛГАРИЯ , а щетите не могат да се измерят с пари ! Случеят Стойков Е ВОЙНА МЕЖДУ СЛУЖБИТЕ И КОРУМПИРАНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БСП - ЕЛИТА ! НО ПАТИ БЪЛГАРИЯ И ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД !
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЕГА ВЕЧЕ Е ЯСНО КОЙ ИЗТОЧВА ЕВРОФОНДОВЕТЕ. И СЕГА КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ДЬРЖАВАТА И ПОЛИЦИЯТА И ДС? ЗАЩОТО АКО И СЕГА НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМЕТЕ ЗАЩОТО НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА....ТОГАВА ВЕЧЕ....ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ...НАИСТИНА .
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
иска ми се едно да разбера.....Костов ли е накарал Людмил Стойков да спонсорира кандидатската кампания на Пьрванов, или Стойков е играел на две пости.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЛЮДМИЛ СТОЙКОВ Е ПРОТЕЖЕ НА КОСТОВ. КОСТОВ Е ЗАД ГЬРБА МУ И ТОВА КОЕТО ПРИТЕЖАВА УЖКИМ СТОЙКОВ Е СОБСТВЕННОСТ НА КОСТОВ. ИГРА. КОСТОВ ИГРАЕШ МНОГО ЛОШО. ПРОСТО Е ВРЕМЕ ДА ИЗЧЕЗНЕШ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА.
62
0
 
0
 
! Отговори
Здравкова преди 15 години
Шефа на митница - Перник и бивш на Стразимировци , осъден за крупни финансови далавери В.Д. е оправял контрабандния износ и внос на Люси . Същият е семеен приятел на Първанови още от времето на югоембаргото . Жената на В.Д. беше шеф на приемната на президента в предишният му мандат , а след започване на съдебно дело се разведе с него . Адвокат на В.Д. бе В.В. бивш раионен прокурор от тоталитарно време , известен в Първановия град като адвокат на мафията . Първанов е известен за милиардите на митническия щеф още през 1998 година и за ударите на Люси още в началото на 90 години ! БСП и Първанов са подпомагали контрабандата на горива окрадени от предприятия и военни поделения за снадбяване на режима на Милошевич в нарушение на югоембаргото наложено от ООН . Първанов е отговорен пред обществото и му дължи отговор ! Би могъл да излезе с поне малко достойнство и да си подаде оставката !
61
0
 
0
 
! Отговори
има ли значение? преди 15 години
The Insider !!!Ха-ха-ха-ха!
60
0
 
0
 
! Отговори
$$$$$$ преди 15 години
Пернишкият бизнесмен Людмил Стойков, който е сред основните спонсори на последната кандидатпрезидентска кампания на Георги Първанов, бе посочен преди година от прокуратурата за мозъка и организатора на престъпна схема за източване на средства по програма САПАРД. Впоследствие обаче част от делата срещу него бяха прекратени и това беше една от причините ЕК да поиска спирането на част от проектите по програмата.Според държавното обвинение пернишкият бизнесмен заедно с наследника на месната империя "Родопа" Марио Николов и още седем човека е източил и изпрал 7.5 млн. евро. За целта групата закупувала стари машини за месообработка, пребоядисвала ги и ги представяла за нови с фалшиви фактури. Преведените от САПАРД средства отивали в сметките на офшорна компания, откъдето било препирани. Според разследващите това може и да е станало през курорта Дюни, чийто собственик е Стойков. В края на миналата година делото е разделено на две, като Стойков останал обвиняем за пране на пари.
59
0
 
0
 
! Отговори
??????? преди 15 години
Оставка!!!!!!!!Всички КОМУНИСТИ са мафиоти!
58
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Luskata si e golqm pich poznavam go ne lichno...moje da se kaje otstrani...Jorkata i toi...nevyzmojno e vsichkite im neshta da sa chisti..to za tolkova mn pari nqma nachin prosto...ama inache losho ne sym viqla ot tqh!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i dago svaliat toi mnogo se nalapa boligo patkata za bulgaria
56
0
 
0
 
! Отговори
алтафини преди 15 години
гоце е пич, много моля да не го плювате
55
0
 
0
 
! Отговори
Даниел Петров Алекса преди 15 години
Като знаем как изглежда бащината къща на президента, всяко човешко същество би се удивило как от керпичените й стени би излезнало живо човешко същество, което ще израстне в зрял мъж и ще управлява така стабилно и уверено една малка държава - но като се има предвид неуглдния вид на една бащина къща, която прилича на оборска постройка, всеки би оправдал подобно първоначално натрупване на капитали от богатата европа за приятелския кръг на момченцата израстнали в беднотия, но за чудо, изумление и приказ се превърнали в красивите принцове, знаещи как през опита и патронажа на агента Гоце Христоскодумчев да забогатее за сметка на европейския данъкоплатец - това може да струва членството на България в ЕУ, но тъй като Европа има отчаяна нужда от нас, това просто ще е последния номер, с който политиците ще опитат да крадат пари от където и да било, защото оттук насетне ще започне диктата на еврокомисиите, евроцентралите, интерпол, европол и няма пиленце да прехвръкне по банков път от България за Швейцария. Всъщност двете страни - България и швейцария са световните експерти по крадене на Европейски пари от дълги години насам и са трън в очите на съюза.
54
0
 
0
 
! Отговори
гадател преди 15 години
По вероятно цяла Бьлгария ще натьпкат в затворите , отколкото тези юнаци!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си, 43.При тоя ще има далавера.:))))
52
0
 
0
 
! Отговори
Evil преди 15 години
Karashe Bentley, kupi si Ferari , obache sega si chaka Rols Royca - dobre si e Stojkov
51
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново под слънце преди 15 години
Стига сте го плюли бе хора! Може човека да краде, прави го. Ние, данъкоплатците ще плащаме. Нали сме все наведени, краняме се на НАТО, на ЕС, на Турция, на ООН и на кого ли не. Какъв Ви е проблема. Харесва Ви, стига сте плакали. Плащайте и това е. Ще плащат и внуците и правнуците Ни. Аде, че ще чакаме и други новини, по нови.
50
0
 
0
 
! Отговори
valeri преди 15 години
Няма държава и това е .Къде са прокурорите които много пеят нали прибраха Митьо заради Европа а сега е нормално да приберат Стойков и Николов пак заради Европа.А къде е сега оная мишка Бойко дето беше партия с президента по време на изборите да ни празвесели малко с неговите остроумни лафчета.Май всички млъкнаха нещо ?