Общинари искат по-ниска цена на билетчето в маршрутките

Трябва да има еднаква цена за целия градски транспорт, категорични са столични общински съветници
16 юли 2008 19:05, Красимир Ангелов
16
Общинари искат по-ниска цена на билетчето в маршрутките
Снимка: БГНЕС

Комисията по транспортна политика към Столичния общински съвет ще анализира до 15 септември дали цената за пътуване с маршрутните таксита трябва да бъде по-висока от тази в градския транспорт.

Според общинските съветници, пътниците трябва да плащат една и съща цена, независимо с какво превозно средство се движат.

Комисията реши да бъде направен цялостен анализ за ролята на маршрутките в общинската транспортна схема  и да се прецени тяхната необходимост, брой и маршрут на линиите.

Съветниците решиха да се продължи с проверките за техническа изправност на микробусите, обслужващи линиите.

Ще бъдат проверявани и сигнали за преобразуването на товарни в пътнически автомобили, за да се извършва превоз на пътници по маршрутните линии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като приватизирате линиите на автобусите, всичко ще се оправи. Маршрутките ще изчезнат, защото ще са конкуренция, а билетчета ще има за всички от сърце. Електротранспорта също ще се усети, че може да си събира парите и да печели.
14
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
шо не станат по-разумни и да почнат да искат спиране на маршрутките?
13
0
 
0
 
! Отговори
СКГТ е по-добре от преди 15 години
СКГТ е по-добре от маршрутките. В някои случаи маршрутките са и по-бавни от градския транспорт, защото са наблъскват с хора и непрекъснато спират, за да се качи или слезе някой. Единсвено, ако се качваш на първата спирка на маршрутката и си сигурен, че ще седнеш, евентуално би пътувал по-добре с маршрутката, но и в това се съмнявам. Маршруткаджиите през цялото време говорят по GSM-a, пушат непрекъснато, а какво става зад тях с чувала с картофи им е все едно. Няма такова люкане в градския транспорт, който също е много зле, но е значително по-добър от маршрутките
12
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Да, имат си кусури, да чат пат карат опасно, да, като бързат все едно воят картофи, обаче се стараят да са любезни поне. Сравнение с СКГТ - да имат ужасни кусури... Мръсно, претъпкано, карат опасно - някой возил ли се е на автобус каращ в насрещното щото закъснява, аз да. Возят като чували, вчера една баба в 64 първо щеше да я затисне с врата щото имаше наглоста да иска да се качва от първата врата и после караше на "газ-спирачки-газ" за да се опита да я събори в автобуса - нарочно държа да подчертая. Тъй че не ми описвайте маршрутките като големите грешници а СКГТ като неква енигма. Б.Б. ги говори тия, стига да спре с "с това правителство не става". Всъщтност проблема в момента на общината е, маршрутките че продължават да возят на 1.5 и не вдигат цените докато скапаните автобуси са на 1 лв. Това което трябва да се направи е да накарат фирмите на маршрутките да инвестират в нови микробуси. Някои го правят, но повечето карат 3-5 годишни каруци, дето се чудя как въобще движат имайки се предвид на какво са подложени...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
автобусите също спират и тръгват рязко, всяка сутрин се случва някой човек да ми се изсипе на гърба щото шофьора е решил да скочи на спирачките или напедала за газта.. а и как да е по-скъпо с маршрутка като за 1,50 стигам от младост до константин величков по-бързо от колкото ако патувам с автобус.. хем ще сменя най-малко два автобуса, хем ще е по-скъпо, а и ще стигна значително по-бавно.. Маршрутките са идеални, само да не е такава блъсканица в тях
10
0
 
0
 
! Отговори
sacana преди 15 години
ами те *** не дават никога ибилет шофьорите си пушат иза десерт -чалга.апри другите елесно .неси дупчете грешните левчета бе хора.аз лично искам да ме арестуват дори ипри бойко даму кажа че тези милиони евра санкции от ес.да ги платят акулите согромна паст да плащат. ние вече няма какво да дадем
9
0
 
0
 
! Отговори
Да махнат маршруткит преди 15 години
Правостоящ в маршрутка аз не се качвам, а гледам, че е пълно с , които го правят. Моят критерии за цената в маршрутката е да няма правостоящи, така че по-добре да стане 2 лева, но и с закон да се забрани да има правостоящи. При предишното повишение от 1 лев на 1.50 лева какво стана? Просто намалиха броя на маршрутките обслужващи дадена линия, за да могат пак да наблъскват хората като сардели. Градският транспорт от доста време вече е по-нормално средство за пътуване в сравнение с маршрутките. Предимството на маршрутките е, че може и да не сменяш две превозни средства и вървят и по улици, където градския транспорт не минава. Иначе плащаш повече, пътуваш в много по-претълкано и опасно превозно средство, подложен си на резки спирания, тръгвания и завои, все неща, които ако си с автобус няма да ти се случат.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никакъв обществен транспорт вече !Вчера направих грешката да тръгна без кола и ще проклинам този ден до края на дните си.. 1,50 лв. за маршрутка, ОК.. качвам се и още на третия сфетофар бях като в консерва.. нито въздух, нито движение, но най интересното беше оптимизма с който шофьора спираше на всеки който му махне, все едно има ремарке от тир закачено за себе си и има място за половин младост..а и са изработили някаква система с хендсфрита и се напътват, кой къде е, кога е тръгнал.. от къде да мине, на кой сфетофар има задръстване.. ужас! Вечерта реших да ползвам автобус.. 1.00 лв.за билет.. Господи слез и опожари тази държава !! Качвам се в 76 и не се диша вътре.. Мирише на феродо, не се трае.. пушилка, хората с насълзени очи, но пред вероятността да чакат още половин час следващия автобус, стоически стояха вътре с една единствена надежда, да стигнат до домовете си преди да са се задушили ..Казвам ви, ние живеем в не в държава, а в някаква пародия, комедия на държава ..ще искат 1 лев за билет и ще ми пускат такива автобуси.. докато стигна до младосттака се бях опушил, не е за говорене.. Та колкото и да е скъп бензина, колкото и да се налага да кисна по задръствания аз вече от колата си няма да слезна.. и други ще направят същото, но не ги обвинявам, няма и да псувам вече многото коли по кръстовищата.. след преживяното вчера по-добре да си стоя удобно в колата и с приятна музика да си се придвижвам към нас вместо да се тровя в градския транспорт.
7
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
Ролята на маршрутките в общинската транспортна схема е следната:Сдружението на шофьорите на маршрутки заедно с тръста на травматолозите и стоматологичната колегия са сключили тайно споразумение, в което шофьорите се задължават да изпращат поне по 5 човека дневно в спешните кабинети със счъпени зъби, ключици, пръсти и лицеви кости... Това не е никак трудно за шофьорите на маршрутки, които са известни със своята кадърност като водачи и високо ниво на интелигентност като индивиди...Маршрутките са достойна конкуренция на останалите, така наречени превозни средства, защото къде другаде може да усетиш едновременния натиск на няколко чифта женски ци'ци, дървен ***, анатомична част подобна на ***, чанта, чадър и два лакъта, дъх на вчерашен чесън, на 48-часова пот, джибра и дезедорант от 3 лева и 50 стотинки.. и всичко това по едно и също време?!!?
6
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 15 години
v momenta cenata na mar6rutkite si e savsem priemliva kato se ima v predvid 4e sa po redovni i po barzi ot gradskiq koito e pod vsqkakva kritika.ne cenata na mar6rutkite e visoka a cenata na gradskiq e neopravdano zavi6ena spored men
5
0
 
0
 
! Отговори
фсв преди 15 години
Тато ,Тато къде си да видиш какво направиха с България.
4
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Ami ideqta e da povi6at interesa kam mar6rutkite za smetka na taksitata :)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
от доста време насам такситата във Варна си возят 1лв първоначално + 1лв/км ден 1.20лв/км нощтна...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** и аз това си помислих!? Отвсякъде новините са в тази посока - да се уеднакви тарифата!? Ми и такситата по левче тогава. Едно време имаше едни дето те карат където искаш в София за едно евро. Не знам сега дали ги има още, на такси отдавна не съм се качвал.
1
0
 
0
 
! Отговори
Sa6ster преди 15 години
освен и такситата да ги направят по левче. Тогава слизам от колата и почвам да използвам обществен транспорт