Коалицията си призна: Докладите на ЕК са обективни

Управляващите оценявали ситуацията реалистично, мислят мерки
26 юли 2008 13:58,
70
Коалицията си призна: Докладите на ЕК са обективни
Мерки ще се вземат, да видим какви. Снимка: Булфото

Обща оценка, че докладите на Европейската комисия са обективни и показват достатъчно ясно затрудненията, които страната ни среща в процеса на реалното си интегриране в Европейския съюз, дадоха лидерите на политическите партии от управляващата коалиция.

Това съобщение разпространи правителствената пресслужба.

Разширеното заседание на политическия й съвет в Банско започна с изказвания на Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган.

Те се обявиха за предприемане на ефективни мерки с дългосрочен ефект за преодоляване на недостатъците, посочени в докладите на ЕК.

„Важно е да оценим реалистично настоящия момент, за да коригираме ситуацията“, каза министър-председателят Сергей Станишев.

Трябва ясно да покажем амбицията си да реагираме адекватно по всички слабости в доклада с енергични мерки, които да доведат до конкретни резултати, посочи той. Без резултати думите се обезценяват, подчерта премиерът.

Според него е необходим сериозен разговор и със съдебните институции, които са основен фактор в този процес.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски посочи, че приема критиките от Брюксел като начин да се помогне на България.

Той отбеляза три основни проблема, които представители на европейските институции са очертали пред него – недостатъците при усвояването на еврофондовете, купуването на гласове и изтичането на конфиденциална информация.

Това води до разклащане на доверието към нас, а доверието между партньори е от ключово значение, подчерта Симеон Сакскобургготски.

Според него критиките от Брюксел трябва да се използват именно за да се предприемат адекватни и енергични мерки за коригиране в срок на ситуацията.

Той смята за уместно България да поиска съдействие от страните-членки, обвързани с договор за доверие помежду си. Ахмед Доган подкрепи оценката, че критиките са форма на указание, на наставление за движение в правилната посока.

Той посочи, че Европейската комисия има изострени очаквания към България и е необходима повече самокритичност, за да бъде направена по-обективна оценка. Според лидера на ДПС основният проблем е с усвояването на еврофондовете.

Той го определи като „проблем на проблемите, приоритет на приоритетите, който в най-голяма степен отговаря на националния ни интерес”.

Заседанието на управляващата коалиция, в което участват членовете на Министерския съвет, ръководствата на трите партии, на парламентарните групи и парламентарните комисии от управляващото мнозинство и евродепутати, започна с анализ на вицепремиера Плугчиева по доклада на ЕК за еврофондовете и на министрите Миглена Тачева и Михаил Миков по доклада, оценяващ състоянието в областта правосъдие и вътрешни работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТРОЙНИ ***
68
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
пардон Брюксел. Така ще е и занапред. Изнесен суверенитет, пълна икономическа и политическа зависимост. Е нали това беше хубаво??
67
0
 
0
 
! Отговори
Димчо преди 15 години
и кво като си призна - краденето и лапането продължава, при това с не по-малка сила
66
0
 
0
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЕЦ преди 15 години
Колко са нагли само!!! кРАДОХТЕ, ЛЪГАХТЕ, СЕГА И БАНКЕТЧЕТА В БАНСКО...С очите съм ви виждал г-да министри как се клатите пияни до козирките, а уж се събирате да ни оправяте. Е оправяте ни, няма спор... по онзи начин...Това е пълно безочие просто нямам думи. Мога да кажа само едно:ВЪРВЕТЕ СИ СТИГА ВЕЧЕ, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ? НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО? ВЪРВЕТЕ СИ, ЗАЩОТО НАБЛИЖАВА ЛИНЧУВАНЕТО ВИ...НАРОДА Е ГЛАДЕН, ЛЪГАН И МУ Е ПИСНАЛО ВЕЧЕ!!!ИЛИ НЕ ВИ ДРЕМЕ?
65
0
 
0
 
! Отговори
none преди 15 години
До НЕДАИзвинявай,ама тези сега надминаха Жан .
64
0
 
0
 
! Отговори
bai преди 15 години
draste zdravo che koravo stegnetese be politizi
63
0
 
0
 
! Отговори
n...... преди 15 години
piiii boza varti gazaaa
62
0
 
0
 
! Отговори
kano преди 15 години
v evropa kazvat na chernoto-cherno a na bjialoto-bjialo ne gazomiinizi kato v bg. i kradat po pomalko a nomer 3 mahno e mnogo prav njima druga strana kato bulgaria
61
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
PLUGCIEVA:STE NI DADAT 1'6 MILIARDA,SAMO DA SE STEGNEM!- AMI STEGNETE SE BE!SAMO 4E P.B. KAZVASE DA AMA NE!TAZI GOEDARKA DA SI VZEMA KIRLIVO PRAVITELSTVO I V KRAVARNIKA.NII STE PRODALJIM DA OBESNIAVAME 4E V BALGARIA SE KRADE NA NAI-VISOKO NIVO!A NARODA SE STRAHUVA!
60
0
 
0
 
! Отговори
Неда преди 15 години
Не зная дали защото тук пишещите са все млади и не помнят, но никой не споменава онова ужасно управление на БСП по времето на Жан Виденов! Сегашното управление подсказва, че каквото и да правят тези от БСП, все докарват държавата до криза!Няма какво да спорим, бившите комунисти, сегашни капиталисти, нямат нищо общо с идеала на комунистите, той единствено им служи да държат изкъсо и на подчинение заблудения електорат!Но два пъти да показваш некомпетентност и некадърност, подсилени с безхаберие, показва, че този народ най-после трябва да се събуди и да излезе от самосъжалението!Хайде да направим нещо, за да не стоим още 100 години на опашката на Европа!
59
0
 
0
 
! Отговори
Aзърбегович преди 15 години
Гечо няма да здаде поста въпреки че предпоставки за това има много отдавна . Него не го е еня дори за собствената му партия дори да я вкара в дъното на блатото . Същото се отнася и за Гоше Първанов . Много жалко за партията с която се постъпва по един и същи начин . Всичко е много едентично и в двата случая на чело седят юдо *** считаики себе си за извън земни .
58
0
 
0
 
! Отговори
айде-айде преди 15 години
В БСП отдавна няма ***. Те са си 100% капиталисти, но лошото е, че е знаят какво искат в политически план. Хем да ги харесват бабичките, хем и останалите. Затова постоянно си сменят курса като хамелеони. Само и само да останат на руля и да грабят с две ръце.Колкото до фалиралата държава... банковата и зърнената криза бяха (умело провокиран отвън) бял кахър в сравнение със сегашното положение, когато сме си продали и зaдниците, ужким привличайки чужди инвестиции...Иван Костов направи повече поразии и злини от кризата на бездействието на мардата Жан Виденов. Пък и Иван Костов да не се прави на света вода ненапита, погледнете му миналото - къде и какво е учил...
57
0
 
0
 
! Отговори
Neda преди 15 години
Не попадам сред разочарованите поради неучастие в грабенето, аз съм просто симпатизант на синята идея и никога не съм се борила за кокал, защото съм идеалист. Иначе пред очите ми се случват тези неща /и вероятно затова партиите са толкова зле приемани от хората/ - някакво местно човече, нищо и никакво, се записва в актуална партия, там с мръснишки номерца, лакти и зъби, се добира до някакво по-високо партийно постче, и след това го гледаме в листите, после в парламента, пък може и министърче да го направят. Т.е. в партиите се възпроизвежда модела на всички шефове - най-ценни са тези, които слушкат и които казват това, което ушенцето на шефа иска да чуе. Та и Иван Костов - огради се с мошеници и грабители, които провалиха имиджа му. Казах ти, че оценявам свършеното от него, към твоя списък може да се добавят още стотици добри неща, защото Костов е силен човек, с воля и амбиции, с характер и гръбнак. Кой в онези времена смееше да се захване с Догановата разюздана нагла партия и да го държи свит в ъгъла. Но точно защото е силен мъж, той пък не търпеше друго мнение, по-мек и дипломатичен подход, прогони всички несъгласни и най-неправилното, с което отблъсна хората не само от себе си, но от СДС - даде на приближените му да приватизират безогледно, да грабят и трупат богатства, и с това срина сам себе си. Ако бяха служили на синята идея за общото обществено добруване, както имаха почти цялата власт в държавата, сега щяхме да сме на светлинни години от хала си, и нямаше да може някакво си недоразумение да дойде и за два месеца да грабне властта.Затова дълбок поклон за силния характер и добрите неща, сторени за България, и критика за всичко недобро, което стори за своите обкръжаващи го ненаситни грабители
56
0
 
0
 
! Отговори
kai преди 15 години
Много фенове на Костов си мислеха че като подкрепят СДС по онова време и ще ползват привилегиите като комунистите и като не стана му станаха врагове..Това което Костов направи по отношение на валутен борд,овладяване на инфлация,привличане на капитали отвън и то при една фалирала държава,никой не можеше да постигне и ако му беше даден втори мандат,сега щеше да сме не само пред румънците,защото си бяхме преди тях,ами и пред гърцие даже...Истината е че българите гласуват малко неразумо и при появата на този митичен цар,койно беще спасение за ***, всички се юрнаха нататък..ама сега му сърбаме попарата още...но това не е само тук де,непрекъснато се случва и в Италия и Гърция,такива сме си по южните държави ...
55
0
 
0
 
! Отговори
Neda преди 15 години
Костов не е спасението. Имаше цял мандат, показа какво може. Бивш негов фен съм, оценявам обективно свършеното от него, и то не е никак малко, но от друга страна направи толкова много да отблъсне милионите привърженици на СДС, че оттогава това политическо творение се разпадна на атоми и никога вече няма да може да се възроди.Толкова се беше оградил със сервилни блюдолизци, които го държаха в някакъв друг свят, че дедо Мони - мръсния мадридски мошеник, го отнесе като куцо пиле-домат. А само няколко месеца преди това Костов се беше ухилил до уши /единствен път за целия мандат/, когато норвежкия посланик каза на народа, че това е следващият премиер на България.Никога повече Костов начело на държавата, без сам да краде, даде на всички крадци около него, включително и жена му, да грабят толкова, колкото и другите - червени и разни други паплачи, грабеха преди тях. Каква тогава е разликата между червено и синьо правителство?Ей затова отиде в историята и там трябва да си стои.
54
0
 
0
 
! Отговори
kai преди 15 години
Абе има спасение..всички на изборите и само за ДСБ на Костов,другите се оказаха мижатурки,които за един кокал подвиват опашки ...
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Скъпи братко и другарю!Дано да дойде ден, когато ще имаме възможност да идбираме и да гласуваме за хора БЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКО И КОМСОМОЛСКО МИНАЛО, КАКТО И ЗА ТЕХНИ ДЕЦА!!!Тези са с генетично увредено мислене и отношение към властта.
52
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 15 години
Са долна и крадлива ***, няма спасение от тях братя и сестри, затова ще духаме супата цял живот...няма спасение!
51
0
 
0
 
! Отговори
ФЕН НА КОСТОВ преди 15 години
................... ДА СЕ САМОИЗЯДЪТ ! ГЛУПАВО Е ДА МУ СЕ ИСКА ОСТАВКА ! НЕ Е ПОДХОДЯЩ МОМЕНТА ! СЕГА СЕРгейЧО ЩЕ НЕЩЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА УДАРИ СПОНСОРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА - БАНДИТИТЕ ! А ТЕ МУ ПОМОГНАХА ДА БЪДЕ ИЗБРАН САМО ЗАЩОТО ПЪРВАНОВ ИМАШЕ КОНТРОЛ НАД СЛУЖБИТЕ , НО СЕГА НЕ Е ТАКА ! СЕРгейЧО СЕ БОРИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЦЕЛОСТА НА ПАРТИЯТА ! МЕЖДУ НЕГО И ПЪРВАНОВ ИМА РАЗРИВ И КОЛКОТО И ДА ГО КРИЯТ СИ ЛИЧИ ! ПО - ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПРЕЗИДЕНСКИЯТ СЪВЕТНИК ЛЮДМИЛ СТОЙКОВ И ФИРМИТЕ МУ Е ДАДЕНА ОТ ДАНС И ПО СПЕЦИАЛНО ОТ ФИНАНСОВО РАЗУЗНАВАНЕ , КОЕТО КОНТАКТУВА И С ГДБОБ , ЗАТОВА ПЪРВАНОВ НАПАДНА СТАНИШЕВ ЗА СЪВЕТНИЦИТЕ И УЧАСТИЕТО ИМ В БИЗНЕСА ! ЗАТОВА УСПОКОЙТЕ ТОПКАТА ! ОТ ЕСЕНТА ДО ПРОЛЕТА ЩЕ БЪДЕМЕ СВИДЕТЕЛИ НА БЪРНИ И ДРАМАТИЧНИ СЪБИТИЯ ! НЯКОЙ ЩЕ ВИЯТ КАТО ВЪЛЦИ ОТ ГНЯВ , ЗАЩОТО ЩЕ ЗАГУБЯТ ВСИЧКО ! А М И Н !
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Оставка!!!