Кат' биеш тъпана, опозицийо, кой ли ми те слуша?!

Опозицията ги подгони, но управляващите твърди - остават. Надежда Михайлова и Ангел Найденов пред Dnes.bg
30 юли 2008 15:08, Екип на Dnes.bg
35
Кат' биеш тъпана, опозицийо, кой ли ми те слуша?!
Снимка: Булфото

"Не мисля, че опозицията разчита сериозно чрез вота да свали правителството", обяви за Dnes.bg председателят на ПГ на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

В деня на гласуването на шестия вот на недоверие към кабинета "Станишев", червеният депутат бе категоричен, че вотът няма да мине, защото опозицията не е в състояние да очертае алтернатива на това управление.

"Този вот е пореден и неуспешен, заради абсолютно несъстоятелните мотиви на опозицията, опровергани от двата Доклада на ЕК", каза още той.

Шефът на червените парламентаристи бе категоричен, че управляващите са достатъчно консолидирани, за да отхвърлят вота.

"Убеден съм, че позицията и на трите парламентарни групи /БСП, НДСВ и ДПС - бел. ред/ ще бъде в посока на подкрепа на правителството и съответно на отхвърляне на вота на недоверие".

А разнобой в НДСВ?

"Не мога обаче да гадая какво е отношението на всеки един член на ПГ на НДСВ", отговори Найденов.

Бившият външен министър Надежда Михайлова обори тезата на червения депутат, че вотът е пореден.

Според нея той е уникален, защото обвиненията в корупция, в конфликт на интереси и измами, са потвърдени и от Брюксел.

"Вотовете на недоверие не са каприз от страна на опозицията, а форма, чрез която опозицията се стреми да има публичен дебат, за да се поема отговорност от управляващите за несвършена работа. Този вот не е поредният, тъй като той е вот за цялостната политика на правителството, която доведе до  отрицателен Доклад на ЕК за България", каза тя.

Михайлова обяви пред Dnes.bg, че кредитът на доверие в кабинета "Станишев" е изчерпан. Не така мисли обаче колегата й от БСП Ангел Найденов.

"Правителството има кредит на доверие, което да му позволи да приключи мандата. И то да го приключи по начин, който да е полезен и за обществото, и за държавата. В много голяма степен и управлението, и резултатите са в посока на модернизация и на развитие на страната и на обществото", каза депутатът.

Найденов изрази съмнение, че опозицията на всяка цена е готова и единна, за да бутне кабинета и да поеме кормилото на властта.

"Тяхното разбиране е, че на всеки вот трябва да се гледа и като на форма на тяхната консолидация. Очевидно това е непродуктивно", допълни той.

"Продуктивно е", контрира Надежда Михайлова и призова опозицията да се обедини, за да може да спечели едни предсрочни избори.

Обединение, което според нея обаче не трябва да се случва на всяка цена.

"Опозицията е задължена да направи всичко възможно да даде шанс на България наистина да се възползва от европейското си членство. Трябва да се намери партньорството между политически партии, които имат сходни виждания за развитието на страната. Партиите, членки на ЕНП, трябва да потърсят партньорство в посока на създаването на ново алтернативно правителство след едни избори", завърши синият депутат.

заглавието е на редакцията
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
оппала преди 15 години
Щом за теб Костов "е най-доказан",ми гласувай си за него!Къв ти е проблема!?
33
0
 
0
 
! Отговори
Накуру Мигутури преди 15 години
'Бах ти неграмотника...... :-)))))))
32
0
 
0
 
! Отговори
Anton преди 15 години
Kostov stava za trener,kafa biuk ama bosch.Glava golama ama pusta.Zarejda naroda s nigativi.No mojebi tozi teatir nee veche za nego.No i za stranata.Amojebi mu lipsva mechkata.
31
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Униформени полицаи пребиха и арестуваха днес евродепутата Димитър Стоянов и още петима патриоти от младежката органицадия на АТАКА.
30
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
И в какво най-точно беше оакването на Костов? В това, че смени няколко министри без да има даже явни доказателства за корупция и нарушения, което реално му изяде главата? В момента има вече не само сигнали от Урал до Атлантика, а и цели доклади и украинският гей се прави на ощипан. Понякога си мисля, че пропагандата на червените бабички по влакове и автобуси е явно много силна и ефективна, за да насади толкова омраза срещу Костов. За наивността на слушателите няма да коментирам, разбира се. Разликата между БГ и останалите бивши соц-страни е, че другите по един Костов на власт за по няколко години и скастриха червената мафия, направиха си реформите и си изчистиха раздутите щатове от некадърници като 60-хилядната армия на българското МВР. Но пък кой е казал, че всички трябва да са разумни и да живеят добре. Нали затова трябва да има мизерна държава за мизерстващи червени бабички.
29
0
 
0
 
! Отговори
Rebel преди 15 години
Добре, тези всичките играят театър на Вота, ами ние какво седим и чакаме да започнат да ни ч*ат с вазелин нови управници?Защо не ги блокираме и сваляме правителства докато някой от тях реши, че трябва да се променят нещата?Разбира те ли, че България скоро ще изчезне във всеки един смисъл в който разбирате това име. "Н А Р О Д Е!!!!" Робската Ви психика ли е имал предвид Дякона?Н А Р О Д Е!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
bez преди 15 години
единственото, което пропусна, е че слава богу мавъра няма да влезне в парламента... а ти и твоето семейство гласувайте за който си искате... като знам, че за него гласуват около 2000 души (1% от всички, които гласуват) цифром и словом, знам от кои си, не е нужно да те познавам...
27
0
 
0
 
! Отговори
Kafa преди 15 години
V kakvo e dokazan Kostov be choveche, v kradeneto li? I az glasuvah za nego prez 96-a li beshe, no i pri negovoto upravlenie imashe mnogo korupcia. V America politik kato Kostov ne moje da ima, sled kato beshe premier i se oaka triabva da si tursi drugo amploa. BG ima nujda ot totalna smiana na politicheskata klasa i tova moje nai dobre da bude postignato chrez majoritarna sistema. Triabva horata da durjat narodnite si predstaviteli otgovorni za tova kak glasuvat v parlamenta. Ne e priemlivo edin provalen politik kato Kostov da se skrie za 2-3 godini i posle da se vkliuchi v politicheskia jivot chisto nov vse edno pri nego niamashe privatizacia na nashi i vashi. Pulen absurd e daje che Kostov i drugi kato nego (cariat, Ovcharov, R. Petkov, etc.) sa v momenta v parlamenta. Bulgari, izdignete chestni i sposobni hora za narodni predstaviteli, neka da se kandidatirat kato nezavisimi po majoritarnata sistema. Niama da e tolkova losho daje i polovinata parlament da e sustaven ot takiva hora. Segashnata podkupna politicheska klasa triabva da si hodi. Ne glasuvaite za smeshnici kato Kostov, BB, ili Volen. Partiite ot segashnata upravliavashta koalicia puk avtomaticheski triabva da ne vleznat dori v parlamenta na sledvashtite izbori samo zaradi naglostta s koiato ne puskat upravlenieto. Are che samo se nervia ot tia ibrici...
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много мислиш и приказваш 25 .... а действия никакви
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Даа...свърши се...ще почакаме малко и да се надяваме на предсрочни избори. Силна гражданска подкрепа по улиците и предсрочни избори - септември! Това е единственото добро което може да ни се случи.Чета тук, че няма опозиция. Атака, ГЕРБ...Добре де вие слепи ли сте да видите, че единствената сигурна алтернатива е Костов.Атака са крайни...въпреки, че имат добри идеи хората им като цяло са на много ниско ниво - по-добре да не стигаме до този ден. ГЕРБ - Герб е втория ми избор след Костов. Определено дава ясни сигнали, че ще управлява открито.Мисля, че една коалиция ДСБ ГЕРБ след изборите ще е най-добрия избор за България. Аз и моето семейство ще подкрепим Костов като най-доказан - при него ще има напредък и сигурност - това го знаят всички, и затова мафиотските кръгове са така настръхнали.
24
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Те и да са искрени за нищо не стават. Едно нещо ми е много интерсно. Когато търсите работа, независимо какво е най-важното нещо, което изискват работодателите? Според мен това е опит. Дори за сервитьор искат опит. А ние, когато избираме служител на най-важният и отговорен пост в държавата изглежда не се интересуваме от опита. Първо Симеон, после Станишев и сега последните звезди ББ и Волен. Изглежда сме доста глупав работодател.Представи си че ти си основен акционер в корпорация с хиляди дуви персонал и милиарди оборот като Нестле, която се нуждае от генерален директор. Въпреки че да си министър председател е несравнимо по-сложно все пак примерът е близък. Ти би ли назначил за директор пожарникар без никакъв опит и със съмнителен морал? Аз не бих. Мислете повече преди да гласувате, за да не се оплаквате после, че са ви излъгали. Лек ден
23
0
 
0
 
! Отговори
шматката преди 15 години
В София може и така да е,но в селата положението е съвсем друго!Селяните гледат умно и само" Бойко" им е в устата!Остави другите,ами и комунистите ще гласуват за него!Харесват го!
22
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 15 години
За да падне това национално зло трябва да излезне народът на улицата което практически неможе да стане по ред причини една от която е че много хора са със кредити и немогат да мъцнат . За това възможноста да си изкарат мандатът е 100% с което Станишев ще напомпа реитингът на Сидеров . Герб няма да имат потенциал защото некъдарноста им лъсва с всеки изминат ден в местната власт и участието им в публични дискусии в различни медии . Дори бих сравил нивото на ГЕРБ с нивото на евро рома или ДПС
21
0
 
0
 
! Отговори
Velin преди 15 години
Mai propusnahte neshto ........Ataka - partiqta i na mutrata Slavi Binev,4oveka koito prodava alkohol i jeni........ Mai mnogo ste kasopametni aaaaa ????????. Kogo vkara Ataka za evropeiski deputat ????. Zabravihte liii ???????????
20
0
 
0
 
! Отговори
Кристиян преди 15 години
Абе хора какво се занимавате с тези от Атака ?. Какво се занимавате и обсъждате тази семейна клика?. Това според вас партия ли е ?. Сбирщина от педофили,лъжци,мафиоти,кредитни милионери/лидера на Атака в Ямбол/ и бивши комунисти от най страшен тип- бившите кадри на ДС. Това е Атака !
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Единствената управия е да промени манталитета ни български, а това няма да стане, така че ние никога няма да се управим, ако не вярвате прочетете книгите на Иван Хаджииски и тогава ще видите доста сходни неща в поведението на българина преди 100 години и сега. Единствената управия е да ни заличат от лицето на земята
18
0
 
0
 
! Отговори
Stoiko преди 15 години
Pazi boje ot tezi ot Ataka. Pravi ste - horata na Nedqlko lideri na Ataka v Qmbol sa kradci nad kradcite,mafiuoti nad mafiotite. Nedai si boje Ataka da e vav vlastta togava vsi4ki s umilenie shte si spomnqme za tazi troina koaliciq i neinoto upravlenie.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ултраси преди 15 години
Наближава този момент за който говориш и съвсем скоро не само София ще откачи но и провинциите ще ударят ... така че на всяко нещо му идва края ... време долните *** карабинки да си ходят в Турция и там да си оправляват докато те са в парламента Европа не трябва да ни дава и стотинка по Сапард и др проекти зашото само такива мизерници ги лапат ...
16
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 15 години
Много си прав !!!!!!!!!. От Атака наистина са неповторими ,крадци и мафиоти !. Много точно го написа - хората на Нидиалко от БИГ БРАДЪР ,и особенно един негов спонсор- кредитен милионер,сега общински съветник от Ямбол. Нали като влезе във властта няма да връща кредитите както е афиширал на целия град !!!!!!!. Май ще излезе че тройната коалиция ряпа да яде пред тези от Атака..........
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Против съм тройната коалиция... но мога да ви кажа , че от АТАКА има такива меко казано мафиоти които ще влезнат във властта. Хората на Нидиалко ... сещате ли се от BigBrother