DJ Серго

Премиерът миксира зад пулта на ливадата в Бузлуджа; екзалтирани младежи развяваха знамена на Ленин, други - фланелки с надпис "Сталин наш рулевой"...
3 авг 2008 12:30, Екип на Dnes.bg
171
DJ Серго
Премиерът миксира. Снимка: БГНЕС

Бръснещ фотографски полет над червените симпатизанти

Премиерът Сергей Станишев се включи активно в нощния “Бузлуджа оупън еър“, като стартира атракционната програма с микс на песента „Една българска роза“.

Стотици младежи и привърженици на БСП се забавляваха на голямата поляна под върха с участието известни български диджеи.

Купонът започна в 20.30 минути и продължи до ранни зори.

В 22 часа, минути преди да си тръгне от поляната, за изненада на всички, премиерът и председател на ВС на БСП Станишев отново застана зад пулта.

Този път той се включи в изпълнението на българската песен, участвала на тази годишния конкурс на Евровизия в Белград - „DJ, Take Me Away“.

В събота срещата на ливадата протече екзалтирано и с висок градус на настроението.

Премиерът обедини насъбралото се множество и прикова вниманието му с речта си.

Симпатизантите на партията пък развяваха разнообразни знамена – едни с подкрепата си за АЕЦ Белене, други просто показваха лика на Ленин.

За сравнение - наскоро в Литва, която някога бе част от съветския блок, парламентът забрани публичното показване на символи от ерата на нацизма и СССР, сред които и значките, знамената и всякакви изображения на сърпа и чука.

Същото бе направено и в Естония.

Още през 2005 година пък евродепутати от Литва, Чехия, Унгария и Словакия призоваха евроблока да комбинира проектозакона за забрана на нацистките символи с друг, забраняващ комунистически знаци, като сърп и чук.

Тогава депутатите се аргументираха с това, че символите са спомен за страданията по време на режимите от ерата на Съветския съюз.

Затова пък български младеж гордо крачеше из треволяците на Бузлуджа, разхождайки фланела с щамповано обяснение към обществеността, че „Сталин е наш рулевой“, очевидно изразявайки идеалистическия си унисон с Комунистическата партия в Санкт Петербург, която наскоро обяви, че ще поиска от православната църква да канонизира Йосиф Сталин за светец.

Срещата на социалистите на Бузлуджа приключва в неделя и може да бъде синтезирана с три думи: веселба, кебапчета и бира. И крехка младежка носталгия по Сталин, Ленин и минали, неживяни времена.

Бръснещ фотографски полет над червените симпатизанти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Мис Бузлуджа преди 15 години
Искам едно нещо да ви кажа само, ПОКАЖЕТЕ СЕ ПРЕД КАМЕРА С ТЕЗИ ИЗЯВЛЕНИЯ И ИЗКАЗВАНИЯ ПРОТИВ ПОЛИТИЦИТЕ, НА ПОЛИТИЧЕСКА ТЕМАТИКА! ДОКАТО СЕДИТЕ И ПЛЮВАТЕ ЗАД МОНИТОРИТЕ И ЗАМЕРЯТЕ ТЕЛЕВИЗОРА С КАШКАВАЛ, НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ! АЗ СЪМ ДОБРЕ И СЪМ ДОВОЛНА ОТ ЖИВОТА, ЗАЩОТО САМА СЪМ СИ ГО НАПРАВИЛА ДА МИ Е ДОБРЕ. На този Тревненеца искам да му кажа, че мнението му никак не е фиктивно и актуално, защото първото, което е, че това не беше конкурс за красота, а просто част от невероятния купон, който си сътворихме там. Второто, което е: изобщо не ми пука, какво мислиш, със сигурност си някой грозен незабележим комплексар, който плюва срещу всяко красиво нещо. Който иска да разгледа снимки да посети сайта red-bg.net там има достатъчно. п.с. И снимките от Трявна са там, само че *** щом си ме гледал как се снимам, можеше да дойдеш и да ме заговориш, Страхлив плъх!!!
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
N167 az po nechitav ot Sergeicho ne vizdam. I ot BSP. Vinagi sme si patili ot BSP.
168
0
 
0
 
! Отговори
kom-pot преди 15 години
най-после спокойствие за моето сърце - сергича ще има с кво да се занимава, като падне от власт, ще ни весели по селски сватби и кръщенета, ама най-добре май ще се справя с погребенията
167
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
- с кого ще ги сменим другата есен. Нещо аз по-читави не виждам.
166
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 15 години
Поне 98% от сбирката на комунистите.. Бяха там за да ядат кебапчета и да слушат DJ Balthazar. Останалите 2% искофели пенсионери.
165
0
 
0
 
! Отговори
cybap4i преди 15 години
...
164
0
 
0
 
! Отговори
дедо тейк ми ауей преди 15 години
Преди беше рокер пък сега DJ.Кога тоя човек ще бъде министърпредседател на България.
163
0
 
0
 
! Отговори
pinochet преди 15 години
Как да се разграничи като това му е генезиса! Той от там идва. Ине знам как тоя народ прие, че еднакомунистическа партия като се прекръсти на социалистическа и те видиш ли били други! Други друг път! Видяха се фланелките на Сталин , Ленин та дори някакъв *** беше се направил на Че Гевара-много романтично!
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е пир по време на чума! да ви пикая на сбирката другари! кой славите бе? пред кой се прекланяте бе? буклуци! стадо! да си бяхте останали в гората бе меки!
161
0
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 15 години
Сталин е виновен за смъртта на 30 милиона души! Станишев трябва веднага да се разграничи от всички, които демонстративно носеха знаци на комунизма - тениски и т.н.!
160
0
 
0
 
! Отговори
pinochet преди 15 години
Тупата комунистическа *** щала да буде догодина пак там на Бузлуджа! Да ще сме най калпавата нация ако го позволим. Трябва тази летяща чиния да си отлети или да стане музей на зверствата на комунизма! Защото ако го търпим това -все едно отглеждаме следващи поколения комунистчета. Развъдник на комунисти в 2008 година Срам!
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колко мъка има на тоя свят.....
158
0
 
0
 
! Отговори
Tiesto преди 15 години
Готви се за берлинския фестивал на *** .
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГОСПОДИ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!!!!
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Скрий се някъде бе ***!
155
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
за пореден път си мърсят ръцете - чрез въвличане на млади и очевидно заблудени те ги правят съучастни на безбройните си престъпления.Извършени през последните сто години.За които те не само че не искат опрощение, но са ги издигнали в лична и партийна гордост.Но все ще има някой ден възмездие.
154
0
 
0
 
! Отговори
Jitan преди 15 години
Ако погледнете начина си на писане,как може да задавате въпроса.защо ни е такава държавата?????..Всички тука сте недосегаеми и ненаказуеми поради анонимност,а същото е и с политиците, само че те барем ги виждаме и знаем имената им....Вие тук по форумите изкарвате комплекси,злоба и жестокост,а искате милосърдие и културно поведение от тези дето управляват....АНОНИМНИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ ГОРДО ИЗПРАВЕНИ СРЕД БУРЯТА,РАЗРАЗИЛА СЕ В ЧАША ВОДА!!!!!!!!!!!!!...
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, това само в *** може да се случва - такъв тепегьозлък на комунистите и младите им лайнета.
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Но същите ръце, които ни слагаха белезниците, сега примирително ни възпират: Недейте! Недейте да ровим миналото! Ал.Солженицин /1918-2008/
151
0
 
0
 
! Отговори
tattosa преди 15 години
partito sigurno e bilo dobre no tozi bastun e provalil na vsichkoto ot gore s nashte pari mi pravi partita........................................nja mam dumi