Русия бомбардира летището в Тбилиси

Руски изтребители хвърлиха три бомби върху летището
10 авг 2008 09:50,
307
Русия бомбардира летището в Тбилиси
Снимка: БГНЕС

Силни експлозии разтърсиха грузинската столица рано сутринта, а високопоставен държавен служител заяви, че Русия е бомбардирала международното летище в Тбилиси.

"Руски изтребители хвърлиха три бомби върху летището в Тбилиси", заяви Шота Утиашвили, ръководител на информационния отдел на грузинското МВР.

Кореспонденти на Ройтерс в Тбилиси са чули три експлозии малко след 4,30 българско време.

Същевременно кораби на Черноморския флот на Русия, в това число ракетният крайцер "Москва", се разположиха в акваторията на Черно море на границата на териториалните води на Грузия.

Това предаде Интерфакс, като цитира източник на главния щаб на военноморския флот. Според източника, на военните моряци е поставена задачата да не допуснат доставки в Грузия на въоръжение и военна техника по море.

Всичко за войната в Грузия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
2
 
! Отговори
inranxan преди 15 години
aide gledaite tova filmche i togava pluite po adres na rusia - zastoto az tuka vijdam ot strana na rusia samo dostoino povedenie i spravedliv daje pesteliv otgovor na agresiata na gruzia srestu avtonomnite republiki...zasto ne ska4axte takai vikate kato statite zimaxa kosovo na sarbia?a nestastni zlobari?
305
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
be predstawiam si gruzin4etata kak sa se trudili da wazstanoviawat bombardiuranite ot voinata komunikacii,radar4eta,pisti4ki.takmo sa swarshili,poiztupali sa se,nakrivili sa si kasketite i rusnacite minat i pusnat 3 bombii vsi4ko otishlona kino pak.egati malshansa,egati e stresa:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
304
0
 
2
 
! Отговори
alia74 преди 15 години
виж какво,много е хубаво човек да чете и да знае дати .Тук получаваш от мен заслужени адмирации.Но човек може да говори от позицията и на очевидец - нали?!!Не знам дали си наясно,но аз познавам добре грузинците, и особено грузинските управляващи. Още по време на Гамсахурдия,който повярвай ми беше страшен *** /и това впрочем са думи на хора от личната му охрана, които познавах/ Грузия се опитада смачка Южна Осетия. Понеже 90% от хората там тогава бяха с руски паспорти Президентът Елцин тогава каза, че всички които желаят могат да запазят руските си паспорти и руското си гражданство. Така и стана - 90% от осетинците останаха руски граждани.Повярвай ми - не е от хубаво. ООООО, забравих и още нещо - сигурно не си чувал и обикновените грузински граждани какво казват по повод геноцида провеждан от сегашното им правителство - повярвай ми ужасени са и не могат да повярват, че са избрали такъв президент,в чиято "СМЕЛОСТ" впрочем можа да се убеди целия свят- толкова бързо бягяше горкият, че и охраната му едва го настигна , а народът му гледаше слисан как президентът бяга от един грузински хеликоптер.А за зверствата на грузинските войски няма и да ти разправям - просто не ми се вярва, че това може да се случва в 21 век.И друго - имаш ли представа от оръжия, които стрелят по системата "град"??!! - това означава, че в периметър от 10 км всичко се обстрелва и нищо не остава. Грузия обстрелва с "град" първо детските градини, училищата и централната болница в Цхинвал - това според тебе човешко и християнско ли е ??!! - не не е !! чудовищно е и недостойно за една страна, която, впрочем ,се има за една от родоначалните на християнството в света.
303
0
 
2
 
! Отговори
partizan преди 15 години
kadeto stapi ruski krak treva ne raste.sheet!ЩЕ НАПАДНЕ ЛИ РУСИЯ АЛЯСКА ЗА ДА ЗАЩИТИ ЕСКИМОСИТЕ СИ?Грузия, Осетия, Абхазия - корените и историята на проблемаЮжна Осетия Осетинците са една от многото националности, населяващи района на Кавказ по време на Римската империя. В края на V в. Грузия, която е завладяна от Помпей през 65 г. пр. н. е., се разпада на три малки царства: Имерети, Кахети и Картли. Западната част на страната попада под турско, а източната - под персийско влияние. През 1783 г. Кахети и Картли (Тбилиси) се обединяват. Подписан е Георгиевският трактат с Екатерина Втора, съгласно който Източна Грузия минава под покровителството на Руската империя. През 1801 г. Източна, а през 1803-1864 г. Западна Грузия влизат в състава на руската държава. На 26 май 1918 г. е провъзгласен Акт за възстановяване на държавната независимост, в съответствие с който се създава Грузинската демократическа република. На 25 февруари 1921 г. държавата е присъединена към СССР и е създадена Грузинска ССР. На 6 юли 1921 г. в нейния състав е включена Аджарска АССР ( от 1990 г. - Аджарска автономна република). През декември 1921 г. в рузинската ССР влиза и по-рано създадената Абхазка ССР, която от 1931 г. е автономна република в състава на Грузия. През април 1922 г. в Грузия е образувана Южноосетинска автономна област. Като обособена териториална единица Северна Осетия възниква през януари 1921 г. (преди установяването на съветска власт в Грузия). На 5 декември 1936 г. е създадена Северноосетинска автономна съветска социалистическа република в състава на РСФСР (Северна Осетия). На 10 ноември 1989 г. Южноосетинският областен съвет на народните депутати отправя молба към Върховния съвет на Грузия да предостави статут на Южна Осетия от автономна област на автономна република. Президиумът на Върховният съвет на Грузия оценява тази молба като неконституционна Трудностите в Южна Осетия започват през 1989 г. , когато южноосетинците настояват да се обединят с "братята" си от север. На 20 септември 1990 г. на сесия на Южносетинския областен съвет на народните депутати е приета "Декларация за суверенитет" и е обявено създаването на Южноосетинска съветска демократическа република в състава на СССР. На 21 септември 1990 г. Президиумът на Върховния съвет на Грузинската ССР обявява това решение за недействително. На 11 декември 1990 г. Върховният съвет на Грузия отменя автономния статут на Южноосетинската област и приема постановление за въвеждане на извънредно положение. На 21 декември 1991 г. Върховният съвет на Южна Осетия обявява независимост - Република Южна Осетия. Южна Осетия е с територия 3,9 хил. кв. км. Към 2008 г. населението е около 72 000 души, 80% от които са осетинци. Всички са православни. Държавен език е осетински, официални езици са - руски и грузински. Парична единица е руската рубла. Републиката има президент, парламент и конституция, приета с референдум на 8 април 2001 г. От 1
302
0
 
2
 
! Отговори
alia74 преди 15 години
Срам за нас българите!!! Срамувам се,че се наричам българка. Често сме изпадали в жалки ситуации, но така жалки никога не сме били.Но какво ли се чудя??!! - С такова ЖАЛКО И НЕАДЕКВАТНО ПРАВИТЕЛСТВО, резултатът винаги е един и същ -ПОЗОР.Заради неодекватната външна политика на правителството ни, който не е дошъл, той не ни гое сложил.Не мога да си обясня какви *** ни управляват.Кой тъпоумник ще изпраща хуманитарна помощ на държавата, която срина със земята цяла една автономна област.Ще участваме и в наблюдателната мисия на ЕС в Грузия!!! Барабар Петко с мъжете!!! Никога не смебили наясно къде са ни интересите,че сега ли???Ей, *** С *** ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ Я ЗЕМЕТЕ СЕ ПРИБЕРЕТЕ ВЪВ ВАШИЯ СИ ОБОР И ЗЕМЕТЕ МАЛКО ДА СИ ПОЧИСТИТЕ , ЧЕ ВЕЧЕ УЖАСНО ЗЕ ДА СМЪРДИ - НЕ СЕ ТРАЕ, ТО ПОНЕ МЛЯКО ДА ДАВАХТЕ - АМИ ТО НИЩО ОТ ВАС, САМО ДЕБЕЛЕЕТЕ И БЕЛИ ПРАВИТЕ.МАЙ И ВИЕ ДОКЪДЕТО НИ ДОКАРАХТЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ПРЕВИТЕ КОМПАНИЯ НА СААКАШВИЛИ В ХАГА.
301
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
tocno taka! tolkoz nogo ni obicha che vse otzad ni go vakrva!
300
0
 
2
 
! Отговори
Stoian Lipov Nikolov преди 15 години
Няма друг народ,освен руския,който да обича толкова силно българският.Земята ни е напоена с кръвта на руския народ,а както е известно ние сме земя!Нашите управници наредиха на българската малка армия да отиде към западните граници,докато турската армия и свръх въоражена и е с численост над 700000.Не американски бази трябва да се строят в България! Ни виждате ли че грузинците са разбойници?-ЖЬЛКО.ДПОМНЕТЕ СЕ ДОКАТО ОЩЕ НЕ Е КЪСНО!
299
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
da ia posetim! da ne gi sabirame po darvetata ***!
298
0
 
2
 
! Отговори
SVILEN VASILEV преди 15 години
Мразя нещастниците който никога не са били в тази долнопробна държава САЩ и се преклоняват пред величието и. Посетете я и ще видите как хомосапиенс умира. Смърт за Америка и американския начин на живот. Смърт за хората който плащат по 50 стотинки за литър бензин и всичко им е безплатно. Човечеството трябва да оцелее, това означава че америка трябва да бъде смачкана.
297
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
проумейте най-сетне че това е еврейски трик!
296
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
razbira se ne e federacia, samo be 16-ta sovetskaia respublika! opazi ni samo geografskata karta, blagodarenie che po mejdu ni ima rumania!
295
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
http://kp.ru/daily/24144/361973/ v kraq na stranica ima interesna tablica.....
294
0
 
2
 
! Отговори
max преди 15 години
mrusni glavorezi sa gruzincite!dano da gi izbijat do krak!ako Rusia iska6e do sega da gi e iztrila ot liceto na zemjata.fakta,4e ne e e dostatu4no ubeditelen fakt,4e ruskata kampanija ima za cel samo i edinstveno za6tita na mirnoto naselenie v South Osetia.
293
0
 
2
 
! Отговори
yordan преди 15 години
значи в Косово може , в Осетия не може , Да се удари Белград който е далееееч в тила може , Тбилиси не може.Стига с тези 2-ни стандарти.Само погледнете грузинските изверги как избиват мирното население,там може утре да е нашето дете или майка....Дори руснаците са твърде толерантни в момента.Това е планирано от Грузия отдавна с подкрепата на САЩ която е най варварската държава в света по отношение на инакомислещите , но щом не им изнася пеят песни от рода на варварство и т.н. ,демокрация и други подобни.Моята памет не е къса а и съм по голям.Никоя държава уважаваща себе си няма да допусне такова действие (като на Грузия) да остане ненаказано.Грузинското наречено президент е за ХАГА на съд щото прави точно това в Осетия което сега обвиняват Караджич.СТИГА ДВОЙНИ СТАНДАРТИ.Та те убиха Садам за 2 села и убити 200 човека а грузинските са убили някоко хиляди граждани и разрушиха цял град,предизвикаха изселване на хората,ГЕНОЦИД.МРЪСНИ ***.
292
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
y o u t u b e . c o m /watch?v=1e8pAUl-asg
291
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Надявам се знаете английски! Гледайте и се забавлявайте watch?v=1e8pAUl-asg ето тожа подкрепяте с жалките си изказвания!!! Бог забавя но не прощава!!!Русия е ВЕЛИКА СИЛА колкото и да риете срещу нея!!!
290
0
 
2
 
! Отговори
Юли преди 15 години
тази про-американска марионетка Сакашвили, трябва да бъде изличена от лицето на Земята. Мръсен продажник!
289
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
България никога не е била федерация.За да бъдат Родопите спорна територия.Затваряй си плювалника.
288
0
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
а знаете ли вчера беше в Осетия? Една мирна бабичка с 2ма децата бягала от ГРУЗИНСКИЯ ТАНК, който просто ПРЕМИНА ПРЕЗ НЕЯ И ДЕЦЕ!!!!!!!!!А грузинските войници доубиват ранени осетински и руски хора!!!И тези грузинци ИСПОЛЗВАТ "ГРАД" против МИРНОТО население!!! ВИЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ??И После това ВИЕ, защитавате Грузия? Ако да, то вие не трябва да живеете на тоя свят
287
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
283. - 12:06 - АманОт: АманСпоред мен простотията идва от това, че признахме Косово. Не виждам нито една причина сега да не признаем Южна Осетия. mi ako i na6ite rodpski oblasti poiskat takava nezavisimost, nie nqma i da si go pomislim da im q dadem taka e i pri tqh i te ne iskat da im dadat nezavisimost! ! ! ! ! gre6kata e 4e se prizna kosovo ne trqbva6e da se priznava