Кардам е в кома, предстоят операции

Съдбата на най-големия син на Симеон Сакскобургготски е неясна, може да остане без ръце
16 авг 2008 16:25,
216
Кардам е в кома, предстоят операции
Кардам е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, съпругата му е с по-леки травми. Снимка: Булфото

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски Кардам е в кома, след като бе тежко ранен при автомобилна катастрофа в петък.

Никой не знае колко време ще е необходимо за да се възстанови и какво ще бъде развитието му. Това съобщава агенция ЕФЕ, която се позовава на медицинския екип, който се грижи за възстановяването на Кардам.

45-годишната му съпруга е със счупен лакът и контузиим но състоянието й не е толкова тежко.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид.

Катастрофата стана на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщиха от болницата "Досе де Октубре".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че инцидентът е станал към 14.50 часа местно време на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво. Все още не е ясна причината за инцидента.

Двамата са били жестоко затиснати в колата и се е наложило няколко екипа да помагат за изваждането им от смачканото купе на автомобила. Колата се е преобърнала няколко пъти преди да спре в непосредствена близост до жилищен блок.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете му ръце са с тежки фрактури. Според различни съобщения на местните медии има реално опасност двете ръце да бъдат ампутирани.

„Ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани“, съобщи снощи Франс прес.

В болницата, където е настанен синът на бившия български премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, са неговите братя и майка му. Пресаташето на семейството на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева съобщи, че след вчерашната операция предстоят още хирургически намеси.

Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на царската фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния.

Бил е търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал” и ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия. Те имат двама сина: 10-годишният Борис и 9-годишният Белтран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
0
 
! Отговори
Боян Кривошиев преди 15 години
Време е в близките дни *** Кардам, а след него и баща му, майка му и така до 9 -то коляно!Богородице , ти ги наказа за наглостта и безочието му. Накажи и техните симпатизанти, умопомрачени фенове, сантиментални синодали.
214
0
 
0
 
! Отговори
никола преди 15 години
Вашата злоба има две обяснения. Тези които обвиняват Симеон в кражби , които не са доказани и желаят смъртта на сина му могат да бъдат само два вида хора.1.нещастници, които умеят да се радват и да бъдат щастливи само , ако някой човек е изпаднал в беда , независимо , че същият този човек нищо не им е направил. Това са комплексари с нисък коефициент на интелигентност или без коефициент на интелигентност. 2.Вторият тип персони , които от все сърдце желаят смъртта на Кардам имат причина . На тях им се плаща да говорят и настройват хората срещу Симеон и ниеговото семейство.Те имат някакъв келепир от това празнодумие.
213
0
 
0
 
! Отговори
Висарионович преди 15 години
Както е казал един по-умен от мен: "Нищо човешко не ми е чуждо". Става дума за всенародната любов към династията на Кобургите. Колкото и да сме благодарни на дедото за водените нечувани войни, на баща му за хилядите избити интелектуалци, на Симеон за 800 дни и великит кражби след тях изпитваме съчувствие към престолонаследника.
212
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Stava vapros za choveshki jivot. Sprete da pishete gnusotii !!! Nie vsichki imame detza. Pomislete !!!
211
0
 
0
 
! Отговори
Комунисти-социалисти преди 15 години
До 209 - Току-що изтриха и моя коментар. Добри са администраторите на сайта - кой ли им плаща се питам?
210
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОБЕЩАНИЯ ЛИНК:http://vbox7.com/play:a34ce5ec
209
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ СПРЕТЕ ДА ТРИЕТЕ БЕ !!! ТОВА ДА НЕ Е ЦАРСКА МЕДИЯ ???АКО СЛУЧАЙНО ПАК МИ ИЗТРИЯТ КОМЕНТАРА - ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВБОКС , НАПИШЕТЕ " ИНТЕРВЮ СЪС СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ " И ВИЖТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ ....
208
0
 
0
 
! Отговори
Тодоров преди 15 години
Дано княза скоро се възстанови и всичко остане без последствия! А вие мизерници, ако не беше баща му щяхте да гледате Европата и НАТО през крив макарон, пък и данъците нямаше да са ви 10%. Бил крал, а доказателства? Ама не писанията от Тошевия ,,Труд,, където за да докарат сумата на възстановеното по пълнеща очите, отцениха горите вместо по 300-400 лв. декара колкото си струват по 20 000 долара като парцелите в Боровец тогава. Тошев, макар *** е добър журналист, знае кое ще повлияе на нашенеца.
207
0
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
браво 205 хубаво си натъкмил римитеднес е твоят денмного талантливо поднесена истина.но шизофринните царски дегенератитака и няма да те разбератте са с промити мозъци и мозъците им са толкова гладкикато паркета в царски военен клуб.какво очакваш от хора с обърнати в миналото очи.те са застинали в очакване да се върне едно миналокоето и симеон оттдавна е разбрал че никога нямада се върне.
206
0
 
0
 
! Отговори
България е царство! преди 15 години
С БОГА ЗА ЦАРЯ И ОТЕЧЕСТВОТО !БОЖЕ, ЦАРЯ НИ ПАЗИ !
205
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти оградата пази, че безумни пациентия прескачат на тълпипадат, стават, царя славятза лекарствата забравят ,молят Бог да пази царо....мамата си е е.ало!
204
0
 
0
 
! Отговори
сашо преди 15 години
Ако си толкова голяма работа каквато се правиш , ще си напишеш името. Страх те е , нали?Ако си напишеш трите имена - никой няма да се изненада от написанато от тебе, защото твоите познати знаят колко пари струваш. за твое сведение , аз не членувам и не се занимавам с партии.В партиите в България са:крадците, мошениците и наивниците. Аз не съм нито едно от трите.
203
0
 
0
 
! Отговори
Верински преди 15 години
Всемогъщи прави Боже,молим Царя ни пази.Дай му сили за да може,зли поврати да срази. За погром на враговете,и за славни бъднини,Боже, Царю на Царете,дай на Царя светли дни. А на българското племе,ума боже просвети,с любов да се обемеи задружно процъфти. Чрез съгласие да можесилна воля да развий,чрез напредък дай му Боже,славно име да добий!
202
0
 
0
 
! Отговори
България преди 15 години
Боже,молим Царя ни пази.
201
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Caro ako varne 300 mln zeleni i dodane ne6to ot nego za siracite...moje i da ojivee kopelenceto mu kradlivo
200
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Господ наказва грешниците като сипе нещастия върху близките им. Така че Симеон да върне окраденото и да си признае че не става за политик.
199
0
 
0
 
! Отговори
öil pest преди 15 години
на жена му е счупен лакътя.как може да се счупи лакътслед като седи облегната на седалката и е завързана с предпазен колан.не е възможно.по всяка вероятност главата е била надвесена над скута муи лакътя е бил насочен напред така че е понесъл удар от сблъсъка.какво ли са правили двамата за да изхвръкнат от шосето.или са карали много бързо.каквото и да е няма да разберем.едно е сигурно обаче че е по собственна вина.добре е че няма други пострадали.
198
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 15 години
195 - ти да не си от селото на Георги Димитров, Катунци, сега Ковачевци, а и кой още беше от това селоо.....хм.....кой кой......а! Агент Гоце, нашия президент:))))))
197
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Ne barkaite carete s Bogovete ! Te niamat nishto obshto. V edin ot sedemte Boji zapovedi dadeni na Noi pishe" Ne obogotvoriavai materiata" Sashtata zapoved se povtaria i v desette Boji zapovedi dadeni na Moisei!
196
0
 
0
 
! Отговори
Адолф преди 15 години
193 ,дано жена ти роди кенгуру и да не можете да го стигнете да го нахраните:)))))))