Най-големият син на Сакскобургготски катастрофира жестоко

Княз Кардам се заби в дърво заедно с жена си в Испания, състоянието му е тежко, грози го ампутация на ръцете
16 авг 2008 09:13,
153
Най-големият син на Сакскобургготски катастрофира жестоко
Кардам и съпругата му Мириам Унгрия са приети в болница в тежко състояние. Снимка: Булфото

Най-големият син на бившия български министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски - княз Кардам пострада вчера сериозно при тежка катастрофа, съобщиха световните агенции и испанските медии.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид, се казва в съобщението.

По време на инцидента с него е пътувала съпругата му Мириам Унгрия.

Пред БГНЕС пресаташето на семейството Галя Дичева каза, че катастрофата е станала до Мадрид при много натоварен трафик.

При инцидента са пострадали и двамата - княз Кардам и съпругата му. Кардам е с по-сериозни наранявания. Той има тежки наранявания по главата и ръцете. 

Според неназовани източници, цитирани от Франс прес, ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани.

С хеликоптер двамата са транспортирани до болницата. Симеон Сакскобургготски е информирал от Испания Галя Дичева за неприятния инцидент и веднага се отправил към болницата. В момента бившия български премиер се намира в Испания.

Катастрофата бе широко отразена в испанските медии. Инцидентът е станал на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщават потвърдени източници от болницата "Досе де Октубре", цитирани от електронното издание на "Ел Мундо".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че катастрофата е станала вчера към 14.50 часа местно вреве на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете ръце са му с тежки счупвания.

Пострадалият е стабилизиран, интубиран и транспортиран с хеликоптер в много тежко състояние в болницата "Досе де октубре", посочват испанските медии.

Съпругата му има фрактура на единия лакът и множество контузии. Тя е отведена в "умерено тежко състояние" в болницата "Ла Пас", според "Ел мундо". От болница "Ла Пас" потвърждават информацията, но без да посочват какво е нейното състояние, съобщи ABC на своя сайт.

Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес Доня. Те имат двама сина: Борис (роден на 12 октомври 1997 г.) и Белтран (роден на 7 април 1999).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
4
 
! Отговори
Янита преди 15 години
това е една трагедия.вместо да коментирате всякакви дивотии,просто се замислете.всвки може да е на неговото място.дано да се оправи човека.
151
0
 
4
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Отдавна говоря и пиша че недосегаеми няма.Можеш да се отървеш от държавното правосъдие но от божественото не.Всички крадци ще бъдат съдени и ще си получат присъдите докато разберат защо не бива да се краде.Този *** и крадец Симеон като си помисля само.Съдбата ти дава шанс да влезеш като велик в историята народа те посрещна като месия даде доверието а той краде.Сега ще разбере че БТК и горите не струват колкото сина ако няма и други наказания.Моля Бог да е милостив към този нещастен човек
150
0
 
1
 
! Отговори
Звездичка преди 15 години
ами Търновската Конституция е погазена незаконно от ***-тя всъщност би трябвало да е още действаща - и там България е Монархия,а не комунистическа република-ясно пропагандата на Костов ви е взела акъла,а и има някаква морална граница-която не бива да се прекрачва-щом толкова сте загрижени за възмездието на Господ ,спомнете си думите на Христос за Магдалина-който не е прегрешавал нека пръв хвърли камък-в Божите работи не се месете и бъдете доброжелателни,защото силата на думите и позитивното мислене е голяма,а и Бог е казал-простете
149
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Това е поличба! Десетки хиляди декари изсечени български гори и синът на Симеон се удря в дърво! Дано оцелее.
148
0
 
1
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
много правилно си го казал - а дори и да не намесваме Бог, щото съвременното общество е безбожно, аз го казвам по друг наичн - житейската справедливост е такава - правиш ли зло, ще ти се върне, и ще ти се върне така, че да те заболи. както в случая с кардам и симеон, примерно. а на злото хулещо човече не обръщай внимание - насила ум не можеш да дадеш.
147
0
 
1
 
! Отговори
Абадона преди 15 години
Ковчезите ще поскъпнат!!!
146
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
то и другия голям крадец - милен велчев, трябва да го сполети нещо подобно, най-малкото да се готви за народен съд ...
145
0
 
1
 
! Отговори
hoho преди 15 години
"Да бе мирно седяло,не би чудо видяло". Вярно е че повечето тука злобеем над едно човешко нещастие, но нека се запитаме и кой озлоби така народа ни като го докара до просешка тояга. Бог не е отмъстителен като нас, но явно воплите на милиони обезправдани човешки души са достигнали до Него. Най-лошото е че управляващите ни безбожници няма да се стреснат и ще продължат по стария си начин, продължавайки агонията ни и приближавайки Божия гняв до себе си.
144
0
 
1
 
! Отговори
R1 преди 15 години
Който тика народът си към самоубиство , мизерия и нещета то и него го наказва съдбата . Дедо симо наслука и добре ще е да си затраеш че инъче скоро и по внуците ще те настигне злото . И незабравяи че българите сме талантлив и много зъл народ .
143
0
 
1
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
Благодаря за квалификацията приятелю,но незнам с какво съм правокирал твоята ярост и обидни думи.Имай доблестта поне на *** да се извиниш.Виждам,че всичките ти бисери са публикувани...за жалост.
142
0
 
1
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
Как може такава злоба и дребнодушие да има в този народ, просто не ми го побира умът! Това е чисто човешко нещастие, който зло мисли зло намира, така че не злорадствайте!
141
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това е жестокоооо!
140
0
 
1
 
! Отговори
яя преди 15 години
Очаквайте скоро добри новини и за "царските" гъ,золизци. Все в тоя тон. Щото си заслужиха обичта Народна.
139
0
 
1
 
! Отговори
ee преди 15 години
дедо боже е напръскал с райд срещу ***)))он е българин и си знае работата)))
138
0
 
1
 
! Отговори
Vseki преди 15 години
ще се наричат царе, князе, княгини???? България е РЕПУБЛИКА!!!
137
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
скоро няма да му дойде краят на грабливата фамилия .множат се като зайци виж колко внученца има .какво ли още ни чака от тези ***.ами сестра му.тя е още по гадна от него.
136
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Щом на него не му пукаше за моето и на семейството ми нещастие, защо на мен да ми пука за неговото, пък ти 131 си изпати много от някого, а после аз ще ти пиля да си състрадателен- това между другото до всички мислещи като тебе инфантили
135
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Безумци!!!!! Това може да се случи на всеки!
134
0
 
1
 
! Отговори
лачко преди 15 години
сега кардам в нашата статистика ли ще влезе или в испанската?
133
0
 
1
 
! Отговори
бедняка преди 15 години
ей,102 като толкова обичаш "благородниците"прочети малко история и ще видиш ,че всяка така наречена благородническа фамилия основателя и е обикновен разбойник.Така че генчето си е генче.А и ръката на всевишния е доста тежка-на сина ка крадеца и организатора на последното ограбване на изпосталелия български народ се падна честа да усети този факт.