Гонят роми от общински жилища във Враца

Семействата вдигали шум през нощта, изхвърляли боклука навсякъде и изсичали дърветата от градинките, оплакват се техни съграждани
30
Гонят роми от общински жилища във Враца
Снимка: БГНЕС

Около 40 ромски семейства са заплашени с прекратяване на договорите им за настаняване в общински жилища във Враца заради системно нарушаване на обществения ред, замърсяване и унищожаване на общинска собственост, съобщи кметът на общината Тотю Младенов.

Днес той ще изпрати на обитателите на жилищата на улица "Доспат" официално предупреждение.

Повод за него са многобройните жалби на техните съседи за вдигането на шум през нощта, изхвърлянето на боклуци на нерегламентирани места, кражби и изсичане на дървета от паркове и градинки в съседство с улицата, обясни той.
Проверки на общински служители са потвърдили фактите от жалбите.

По данни на администрацията в жилищата на улица "Доспат" живеят над 400 души. Най-вероятно по-голямата част от тях нямат адресна регистрация във Враца и живеят в тях незаконно,предположи Тотю Младенов.

Той се е обърнал към полицейското управление в града с искане за проверка на адресната регистрация на живеещите в общински жилища.

Врачанският кмет е категоричен, че ако обитателите на жилищата не променят поведението си след предпреждението, те ще бъдат изведени от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
qnislav преди 10 години
da gi gonqt teq tartei samo 4akat nqkoi da gi izdarja tova go nqma nikade drugade phonestouch сайт за телефони
30
1
 
0
 
! Отговори
qnislav преди 10 години
da gi gonqt teq tartei samo 4akat nqkoi da gi izdarja tova go nqma nikade drugade phonestouch/ сайт за телефони
29
1
 
0
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 15 години
Ромите не са точно хора, така че какво очаквате ?!
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой нормален човек не слага всички кафяви под общ знаменател, аз самият познавам свестни ***, които работят, плащат сметки и децата им учат, но на всеки такъв се падат 10 ***, които трябва да се трепят !!! А коментираните в статията са именно такива.За мен правдата е проста - никакви аванти за *** - които работят честно да си живеят, те и без това нямат нужда от аванти, другите или да стават хора или да измират, тяхната кожа *** !!!
27
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
никакво гонене на *** от страната-те са евтина работна ръка и ще работят като животниа проблемите с техните своеволия могат да се решат само за няколко часа-толкова време е нужно да им вземе страхаще се разбягат като ***-*** са страхливцимного ми знят устите,но в полунощ в Пловдив в *** квартал като нахлуха полицаите с качулки и *** се ***-малка демонстрация какво ги чака тия животни като дойде Атака на власт и някой от тях си позволи да не е послушен-свиквайте диваци
26
1
 
0
 
! Отговори
ima li zna4enie преди 15 години
Егати наглото племе не стига,че българина го носи на гръб,работи за него пък и обижда.От къде си мислите,че идват помощите,за които ревете от българина платил си данъците,а за да ги плати работи,а НЕ ПРОСИ.И ревете дискриминация имало,в България дискриминация има,ама само срещу българите,защото,ако един българин не си плати тока какво става,оставо без него,а *** не го плаща с години и си има,нали той гласува за тия нещастници дет му пускат на аванта всичко,а за 20 лева и майките си ще продадете.И не слагам всички *** под общ знаменател,имам и *** приятели,но много малко са свестните,коита работят,плащат данъци и така нататък повечета сте ***!!!!
25
1
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
какъв хляб даваш, ти бе, мазен "българино"!И ако наистина го правиш! Огледай се встрани, и не ми говори за неграмотност...смешен си! Това, че имам сергия за семки не те прави по малко ***! А пък за роби не ми и споменавай, жалак си! Този коментар едва ли ще стигне до теб, но все пак имам право да изкажа собственото си мнение! За едно си прав, не трябва да се слагат всички 4аавета под общ знаменател, но не мислиш ли, че това е породено от някой факти! Затова ще ти кажа...продавай си семките ......
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо си неграмотен, второ си *** и трето - като ***! Ако имаш мнение - сподели го, ако не - не пречи с безмислените си постове, темата е ясна! Колкото да останалите постове, които са написина на "чист" български - не манипулирайте, не слагайте под общ знаменател ромите и не опреквайте! Ако България е този форум, не очаквайте една част от ромите да са по-различни от това, което са ни показали в този така толкова приятен сайт, колегита на днес.бг! Аз съм от ромски произход и давам хляб на 10 семейства българчета и още толкова от друг произход! Става ми толкова неприятно, като ви чета коментарите, че .... нямам думи! Аз трябвали да ви смятам за втора употреба, за неграмотни и едва ли не за роби? Мога ли да взема всички българи под общ знаменател и да ви изтъквам недостатъците!!! Поне във форумите не а-к-а-й-т-е! Че народа си търси причина - търси, че е недовелен - недоволен! Престанете с глупавите коментари!
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нали знаете за ония, африканските скакалци. Като минат от някъде, какво остава след тях.
22
1
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
6te si pi6a na kakvoto si poiskam, rabotata e tam 4e po nqkoi temi ima takiva vulgarni komentari, koito sedqt sys sedmici na sait-a, no stane li vypros za romi ili turci.....stavame neudobni s komentarite si! siguren sym 4e ima nqkoi "4ujdenec" v ekipa na ! to lo6o nqma, nali tuk e mqsto za svobodna izqva, za spodelqne na li4no mnenie! Nikoi ne vi kara da se syglasqvate s ni4ii mneniq, no pone gi izslu6vaite!
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щото не можеш да пишеш на български
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сега като ги изгонят и те ще се настанят някаде другаде, най-вероятно поркай белите хора, за да могат да се "интегрират" хахаха. Мръсни крадливи *** гадни просяци противни, те нямат право да живеят в нормално жилище, нали ги знаем - дадоха им нови жилища а те първата работа като влязоха беше да изгорят паркета за да се топлят. И коня на балкона...Всички в гнусния канал да ги натикат, те и без това там се къпят...
19
1
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
ne moga da razbera za6to postoqnno moderatorite mi triqt komentarite!
18
1
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
Май само на привържениците на Атака не им е ясно че Атака се наака!!!
17
1
 
0
 
! Отговори
the gonza преди 15 години
ave *** ne6tasno nqma da pi6a na kirilica ve carvyl i ciganorite na van az ko jivex tam ve4e da sa sa iznesli ATAKA
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Доспат" живеят над 400 души. Най-вероятно по-голямата част от тях нямат адресна регистрация във Враца и живеят в тях незаконно,предположи Тотю Младенов.Той се е обърнал към полицейското управление в града с искане за проверка на адресната регистрация на живеещите в общински жилища.ФАШИСТ КМЕТ. *** НА КОЛКО Е ФАШИСТ ДОЛЕН
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
================
14
1
 
0
 
! Отговори
до тъпите преди 15 години
нито един българин не може да докаже че е българин,за нас *** това е голямо предимствобългарите винаги са били мижитурки и подлизурковци
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПОНЕ СЕ НАУЧЕТЕ ДА ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦАВИНАГИ СТЕ СИ БИЛИ ТЪПИИИИИИИИИИИИИИ
12
1
 
0
 
! Отговори
оффффф преди 15 години
кво общо имат *** на разбрах?Споко не се клатя със черни,ама нещо много расистко го даваш д-е-е-е- .За такива като теб има едно решение само,ама сам/сама ще го схванеш!