Емин отнесе със себе си ключа към тайните на Доган

ДПС се клати, остава без чадъри и е разделено на три клона - около Доган, Касим Дал и Етем, твърди бивш заместник на Сокола
20 окт 2008 09:41,
66
Емин отнесе със себе си ключа към тайните на Доган
Ахмед Емин. Снимка: dps.bg

Бившият заместник на Доган в ДПС Гюнер Тахир обяви, че му е трудно да повярва във версията за самоубийство на дясната ръка на Сокола – Ахмед Емин.

"След като самият баща на Емин и чичо му не вярват на тази версия, как да повярваме ние, останалите български граждани", каза той.

Тахир заяви пред БНР, че добре познава Емин. Определи го като тих и сдържан, но човек, "който е поставял задачи на министри и депутати от ДПС и на тримесечие им е определял какви суми трябва да внасят в партийната каса".

"Това, което със сигурност мога да кажа, е, че причината не е политическа, а чисто икономическа. Аз не бях го виждал от години този човек (Ахмед Емин - бел. ред.), но преди около две седмици се засякохме до президентството и този човек имаше желание да се видим, да му се обадя, да седнем да поговорим.

Мисля, че е бил притеснен и е искал нещо да сподели, но за съжаление така и не можахме да се видим", заяви той.

Тахир определи Ахмед Емин като ключа към тайните на Ахмед Доган.

"Той е ключът, тъй като той беше кадровикът. Значи, всички документи за назначение на хора по централната изпълнителна власт, всички фирми, които трябваше да кандидатстват за някакви поръчки, всичко минаваше през Ахмед Емин", допълни той.

Отцепникът от ДПС и настоящ лидер на НДПС смята, че след отстраняването на Румен Петков от МВР и Иван Драшков от ДАНС топлата връзка между БСП и ДПС е разрушена, два от чадърите над движението вече липсват, а партията на Сокола се е разделила на три групи.

"Това са икономически групи. Значи, това не са групи поради това, че имат разлика в политиката, която трябва да води ДПС. Това са чисто икономически групировки и те са създадени около Доган, около Касим Дал, около Емел Етем", каза Тахир.

По думите му ДПС не е толкова стабилна партия, за каквато хората я смятат.

"Тя не е нито полувоенна организация, нито толкова дисциплинирана. В момента, в който се разклатят нещата около лидера, тази партия просто ще се срине, и то за седмици и за месеци", завърши Гюнер Тахир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Блясъчко преди 15 години
Както го наричат "Дясната ръка на Доган" Ахмед Емин отнесе сериозно от факта , че знаеше прекалено много можеби за тъмните сделки и заговори на ДПС. Разбира се че никога не е добре да знаеш много неща, защото все някога някой се опитва да те елиминира заради тези неща които знаеш по негов адрес. Но аз оставам с един въпросителен знак над главата си: "Дали това наистина е самоубийство?". Поклон пред паметта на Ахмед Емин и търпение на близките му.
64
0
 
0
 
! Отговори
SIA преди 15 години
Bravo, # 33! Zabraviame ili riadko poglejdame, ili ozobshto ne poglejdame kam lichnostite, koito Balgaria e imala ! Zashtoto sega ne gi vijdam neshto, tezi lichnosti!No si prav, zastavam zad teb!
63
0
 
0
 
! Отговори
emre преди 15 години
toq ot a taka,koito e ot YATAKA
62
0
 
0
 
! Отговори
moriaka преди 15 години
koi si ima korabi....no ne vinagi stigat brega
61
0
 
0
 
! Отговори
eni4er преди 15 години
А бе вярвате ли си че Сокола ще си остави магарето в блатото!!!!!!Аз не....Има една турска поговорка ((Истинси капитан е този коѝто си спасява кораба)))Доган ще се добере до брега ако ще да е........ terra inkognito!!
60
0
 
0
 
! Отговори
историк преди 15 години
Доган е сътрудничил на Трето управление, Девети отдел на ДС от 21.VIII.1974 до 21.I.1976, а след това на Първо главно управление от 21.I.1976 до 6.III.1988 тоест неговият непрекъснат стаж в ДС е малко повече от 12 години. Имал е три агентурни имена, собственоръчно е написал декларация за сътрудничество, собственоръчно е писал агентурни донесения и собственоръчно е получавал пари за тях. Но за какво по точно за кои е доносничил, кого е издавал, каква е била насоката на неговите платени предателства? Отговорът: събирал сведения за настроенията и поведението на български и чужди граждани по линия на протурски национализъм и интелигенция. Протурски национализъзм и интелигенция на езика на ДС означава работил срещу тези, които се опитват да защитят правата на турското малцинство. Правата на населението, върху което претендира да има политически монопол днес.
59
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Като му гледам снимката,заслужено са го самоубили според заеманата длъжност-координатор по рекета.Големи поразии можеше да им направи на ефендитата.Сега ще почнат да се киснат един друг.Дали по кръв са Българи,религията е за фасада.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne si pojelavai voina tur4ence,4e da ne vzeme da stane i da razbere6 kolko sa patrioti bulgarite sus i bez rakija.Trai si i si naliagai parcalite,i si meri prikazkite.
57
0
 
0
 
! Отговори
Bg преди 15 години
Ami ti naistina samo za nenormalnik moje6 da glasuva6,kak ina4e nali i ti si nenormalnik.Vij se samo kakvi gluposti si natreskal.
56
0
 
0
 
! Отговори
чичопей преди 15 години
а бе играч е спор няма. ама ....май взе да се наиграва. аз отдавна още преди покойния Хр. Калчев вътрешно предвиждах, че краха на ДПС ще започне с (само)убийство в ....ръководните органи, но предположенията ми бяха че ще се търкулне друг фес.
55
0
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 15 години
Како,приготвяш ли се да се прибираш вече на 4-ти километър?!В случай,че не си, по-скоро се опаковай и бягай .Там,ще ти намерят и хапче за успокоение на болният ти мозък
54
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 15 години
Турците са единни от векове, те са единни, защото имат имперско самосъзнание, а не че са неграмотни. Това, че ги мислите за неграмотни показва колко добре ги познавате.Всички беди на българина идват от това, че не си знае историята, която в този й вариант е изопачена. Освен това от дете на българина му се втълпява, че дедите му са били роби.Българинът е голям патриот и смелчага, когато е на три ракии,този кръчмарски патриотизъм както виждате се проявява и тука.На парламентарните избори ще гласувам за оня болния. Ще гласувам за оня ненормалник и ***, защото той единствено може да предизвика гражданска война и тогава да ги видя тези бабаити, които обиждат турците.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 15 години
Каквото и да си говорим истината е една, Доган е играч.
52
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Умрял е Доган за Белнейски! Изобщо не са жертва на катастрофа, както твърдеше изкукалия дядка /лека му пръст/. Ама ако се беше обесил по- рано онези момчета нямаше да гният в затвора 83 години!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
yryngela ot saraia преди 15 години
Dogan e ranen niama da se pokaje nai -malko mesec ranigo dosetete se koi .
50
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
При този скандален случай, съпроводен с покриването на Ахмед Доган, ако имаше истински полиция и следствие, трябваше да започне незабавно издирване на Сокола. Ами, ако е ранен в схватката, както някои вече се сетиха? Има ли полиция, следствие и прокуратура, питам?!
49
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Битката на "Червените тиранозаври", Станишев и Първанов, продължава и значително загрубява - започват да хвърчат глави, този път в лагера на съюзника на Първанов...Все още не знаем кой е "добрия" и кой "лошия юнак"..., но за сега главния залог продължава да е ДАНС..., а "добрия" обикновенно е победителя..."Самоубийството" на дясната ръка на Ахмед Доганов, дойде веднага след срещата на м-р Миков с началника на *** - (службата за борба с наркатиците в САЩ) и то в сграда където оръжие има само "сейбията" А.Доганов..., само предполагам, че информацията за главните организатори на нарко-търговията и нарко-трафика през България идва от САЩ, а не обратно!!!Странна информация извира от Полицията - първо нямаше свидетели, а после били разпитани..., нямаше предсмъртно писма, а след 24ч се "самонаписа"..., нямаше значение къде е станало "самоубийството" , а и пеленаче в България знае, че мястото се "изолира" и докато трае разследването, никой не се допуска там... Вероятно, обаче територията на Ахмед Догановите сараи, са неподвластни на българските закони и власти!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Започвам да се убеждавам че журналистите в България освен че ги купуват но и са СТРАХЛИВИ.Как може един чалмалия Касим Дал да Ви нарича гарги и да Ви плаши че щяло да стане страшно?Какво разбира той под думата страшно?Може би ще Ви бият или убиват?Защо сега мълчите като д....а а не реагирате?Може би са Ви платили или Ви е страх.Срам ме е от Вашето поведение.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А БЕ УБИЕЦЪТ НА СЕСТРИТЕ БЕЛНЕЙСКИ ДА НЕ Е СУПЕРМОДЕРНИЯ ДЖИП НА ДОГАН....
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бе доган и метем -крадем да не са се заклещили нейде на задна прашка....