Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите

"Който връща пари, значи няма нужда от тях. За мен и 1 лев са пари", нахока министърката недоволните от индексираните пенсии
20 окт 2008 20:36,
109
Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите
Снимка: Булфото

"Още не съм получила пари в министерството, чувам само реплики. Който връща 1-2 лева, значи няма нужда от тях. За мен и 1 лев са пари”.

Така социалната министърка коментира идеята на недоволни пенсионери да изпратят в пощенски пликове левчетата, с които наскоро бяха индексирани пенсиите им.

"Винаги съм смятала, че трябва да се бонусира всяка година трудов стаж, за да се знае, когато някой е работил 30 или 40 години и съвестно си е внасял осигурителните вноски. Много хора са работили по 8-10-12 години и сега са от недоволните“, каза Емилия Масларова.

По думите й от 1 юли до сега министерството било дало на пенсионерите 700 млн. лв.

Министърката обяви, че тези, които са одобрени за енергийни помощи, след 15 ноември могат да отидат в службите за социално подпомагане, за да получат допълнителни 100 лева.

Средствата са за покриване на инфлацията и ще ги получат 360 хиляди домакинства.

"Спорен е въпросът за увеличаването на отпуска за бременност и раждане от 9 месеца да 1 година. Трябва да сме наясно, че и сега имаме 4 пъти по-висок срок на плащане на майчинството на 90% от заплатата, отколкото в Европа. Ние и в момента сме единствена в света държава, която плаща толкова много“, каза Масларова.

Тя потвърди, че от Нова година детските добавки ще станат 35 лв., а близнаците ще вземат с 50% повече.

Ще се увеличи и програмата в помощ на майчинството, като в нея ще могат, освен хора в пенсионна възраст, да се включат и студенти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Искам да попитам само едно нещо - Пенсиите се изчисляват и на база средна продължителноста на живот след пенсиониране. Ако се проверери статистиката и заложените години при изчисляване, ще се виде, че около 1 000000 /един милион/ души взимат пенсии без да са на този свят, или по точно- взима ги някой друг. Кой ли?
107
0
 
0
 
! Отговори
vanita преди 15 години
НИТО ЕДИН РАБОРЕщ НЕ ИЗДАРЖА ПЕНСИОНЕРИТЕ СТИГА С ТИЯ ИДИОТщИНИ. ИЗДАРЖАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО И ДЕПУТАТИ.
106
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
Ти да не мислиш, че на нас ни е приятно да слушаме криворазбраните демократи? Черноглави овце сте. Само злоба лъха от всякъде и от всички вас.
105
0
 
0
 
! Отговори
c-10 преди 15 години
g-ja Mac-.....va Izpram,Vi 1lv. 4e mihalata cedmitca ne vi ctigna da ci kypete obyvki ot 1500 lv.Blagodaria Vi ot cartce,4e dogodina i tozi lev niama da vi izpratia i 6te ce naloji da xodite boca......Omrazna mi da gi gledam tia gadove gore ot vixry6kata - zabravixte,4e ima G....d i gleda ,toi dava c ednata raka , ama vzima c dvete.... Dano detcata ni jiveat po-dobre ot nac. He octanaxa Balgari camo tyrtci, gartci i rycthatci... Pozdravi ot baba ELPIDA
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ми е приятно да слушам такива неща. Всички комунисти приказват еднакво - "сега е зле но без НАС ще стане още по-зле". Това вероятно им е казал червения партайгенос и те повтарят като папагали.
103
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Госпожо пиша ви защото страшно ме подразнихте! При това губя много от скъпоценното си време! Аз съм един отпишештите тук, за които твърдите, че не разбират от управление! Госпожо поне за мен не е така1 Това ми е професията! Аз съм завършил автоматизация на управлението във ВМЕИ Ленин София през 1974 и от тогава досега се занимавам само с управление на ВСЯКАКВИ системи! Уверявам ви госпожо, че и обществото е СИСТЕМА! Макар и доста сложна такава. Изучавал съм в университета и цял живот прилагам в практиката си математическите модели и сложната теория на тази наука. Сега вече с компютрите се въведоха и много термини и интересни аналогии. За съжаление Българският ези ке беден и неточен в това отношение затова ще използвам Английски термини, закоето се извинявам! Така например за една система се казва че "катастрофира" - crashed, защото еди кой си файл е "корумпиран"- got corrupted! Виждате ли колко по-точен е Английският език! Политиците госпожо по професия са корумпирани, защото за да се задържат на власт са готови на компромиси! А компромисите госпожо са нещото, което "корумпира" файловете на системата! Затова, колкото една партия има по-ясна програма, която да се отстоява от политиците и толкова по-добре управлява! Ако обаче се правят компромиси заради властта - "кокъла"-" файловете се корумпират" и състемата в случая държавата катастрофира! Вие сама преценете веще какъв е нащия случай в България. Аз съм на 57 години но никога няма да бъда пенсионер понеже от дълги години работя в чужбина. В България имам само 17 год. трудов стаж. "Самоусигурил" съм се т. е. спестиол съм някакви пари, които сега кризата ще изяде, за да дам на децата си да завършат добро образование и на множество роднини в България за да не умрат от глад! И всичко това за да чуя от младите един ден думи подобни на тези, които ще прочетете тук във форума!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пенсионния фонд така както е замислен през 1880г има за цел да акумулира вноските на гражданите и да оперира така с тяхните пари че да може да им осигури спокоини старини. Комунистите разграбиха събираното 70 години. Този фонд не е бил създаден за строителство на предприятия, нито за изплащане на държавни заеми. Именно това е идеята на такъв фонд - да е независим от държавата и корумпираното и управление. Комунистите и тяхните клакьори се правят на недоразбрали. За тях ще подчертая, Българския пенсионен фонд е РАЗГРАБЕН от комунистите!
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм с мнението на 100. Напредъка на едно общество може да се измери по грижата му за възрастните хора.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да са живи и здрави възрастните. Вярно, че една трета от заработеното ми отива за осигуровки, но по-добре да ги дават на пенсионерите, които са полезни в по-голямата си част (паразитиращи има и сред младите), отколкото да хрантутим ***. Ако не са възрастните, аз ще трябва да се трудя поне 2 пъти повече. Сега баба ми следи за градинката, готви, подрежда..., майка ми пазарува, мие, чисти, готви, тате поддържа къщата на село, греадината, лозето и осигурява ракията.А всички те заедно се грижат за децата ми.Моето единствено задължение е да изкарвам пари.Ако кажете, че и във вашеите семейства старците не ви слугуват и не ви поднасят всичко готово, вие сте изключение.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Държавата е ограбила пенсионерите и разчита на това че те няма да си търсят правата.
98
0
 
0
 
! Отговори
до 94 преди 15 години
Г-н 94, не съм предложил да воюваме с никой. Държавата трябва да възстанови пенсионния фонд и да върне парите и лихвите по тях.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
36 MESECA PO 198 LV = 7 128 LV ---- 3655.38 EVRO (1.95 za evro)V ISPANIA E : 2000 evro ednokratna pomo6t pri ragdane6 meseca po 1500 evro MAICHINSTVO = 9000 evroOB6TO 11 000 evro HA SEGA KOI KADE I KOLKO DAVA .... GALKO....MNOGO GALKO....STANDARTA NA GIVOT V ES E SA6TIAT KATO V BG , CHE I PO EVTINO.....
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БРАВО ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА!Ей запъртъци, аз имам трудов стаж 40 години и продължавам да работя. Ще се пенсионирам и ще трябва да продължа да работя. ЗАЩО? Защото ще получа 30% от заплата си и с тях няма да мога да преживявам. Имам куп заболявания и лекарствата ми са поне 80 лв. на месец - на тези цени. На мен не ми разправяйте как и какво. Родителите ми не доживяха до пенсия, а работиха като волове и то на престижна работа. Родителите на съпруга ми също. Къде са техните пари. А може ли някой от Вас запъртъци да ми каже къде са парите от разните там партийни, комсомолски, ОФ, червенокръстки и тем подобни престъпни организации, които прибираха парите поне на две поколения. На баща ми не му признаха пенсионните осигуровки, които е правил преди техния девети септември, макар, че книжата му бяха облепени с марки със стойност. Още тогава същите тези другари обраха родителите ни с облигационни заеми, както нас пък с приватизационни бонове. Все същата гадост. Така, че зелени човки трайте си или си налагяйте парцалите и очистете тази *** крадяща ***. Ние каквото можахме направихме.
95
0
 
0
 
! Отговори
maqgeorgieva преди 15 години
Много се дразня от хора, които никога не са се занимавали с политика и управление, но ръсят обиди и критикуват управляващите. Този форум е пълен с такива: сигурна съм, че ако някой от тях застане на поста на Масларова, така ще се "***"/извинете форумци, но ви цитирам/, че после ще мирише десетилетия наред. Спрете да плюете, и си купете малко интелект.
94
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Вярно е, че комунистите са национализирали пенсионния фонд и ако приемем, че с него не са изплащани репарациите на великите сили за участието ни във втората световна война, то тези пари са вложени в индустрията, която след грабежа, наречен "приватизация", сега са собственост на новите милиардери и мулти милионери.... Излиза че ти предлагаш или да обявим война на великите сили и да си върнем парите или да направим пълна национализация и да възстановим пенсионния фонд...Какво предлагаш???
93
0
 
0
 
! Отговори
Besnia преди 15 години
Abe nqkoi nqma li da samoubie i taq politi4eska ***?????????Basi naglata k.u.r.v.a
92
0
 
0
 
! Отговори
родителка преди 15 години
Такова нагло същество не съм виждала! Само приказва и омайва -и резултат - никакъв! А какво ще каже за "чаша топло мляко и закуски на учениците" - няма, защото на децата им се полагали по 33 ст., с които естествено нищо не може да се купи! Просто не мога да я гледам!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nagla ***
90
0
 
0
 
! Отговори
chris преди 15 години
На мен ми се струва, че има как. И то - много лесно.1.Премахваме задължителното пенсионно и задължителното здравно осигуряване.2.Въвеждаме само доброволни такива - всеки човек да избира сам за себе си по какъв начин, къде и колко пари да влага за осигуряването на собствените си старини.3.Когато това стане, никой няма да има моралното право да се сърди или обвинява някой друг за това, че няма достатъчно финансови средства за издръжката си в нетрудоспособна възраст - да си е мислил и действал навремето.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българи, нека да не забравяме историята. Комунистите през 50-те години приватизират пенсионния фонд. Този фонд е доста тлъста хапка за тях. Този фонд е издържал на две световни войни и две национални катастрофи. Хората които са работили в Българския пенсионен фонд за били честни и са гарантирали сносен живот на възрастните хора. Четете историята на България, там е написано как е било, а между редовете пише как ще бъде.