Легендарната земеделка Мозер напуска ЗНС

Бясна от управлението на Стефан Личев, Мозер се надява, че през ноември БЗНС-тата "Народен съюз" и "Никола Петков" ще се обединят
31 окт 2008 12:39,
8
Легендарната земеделка Мозер напуска ЗНС
Снимка: Булфото

Зам.-председателят на парламента Анастасия Мозер напуска Земеделския народен съюз (ЗНС).

Като причина тя посочи, че през последните дни над 3000 земеделци от страната са депозирали молби за оттегляне от организацията заради председателството на Стефан Личев.

Мозер каза, че през ноември ще се проведе конгрес за учредяването на нова организация, към която най-вероятно ще се присъединят БЗНС-Народен съюз, БЗНС-Никола Петков и други.

Според нея новата земеделска организация ще се яви самостоятелно на следващите парламентарни избори.

В края на юли т.г. съдът отмени 36-ия конгрес на Земеделския народен съюз от 18 май 2006 г., на който Анастасия Мозер беше свалена от поста главен секретар на партията, а нейното място зае Стефан Личев.
 
Делото се води повече от година, като през това време напусналите Мозер земеделци "превзеха" и регистрацията, и легитимността на формацията й.

Сега хората Личев се готвят да влизат и в коалиция с ЛИДЕР и ВМРО, на която земеделката се противи.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
====== преди 15 години
съгласна съм,че е баба Яга,но е много по-скромна от дедо ми царя
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Коалиция с ЛИДЕР и ВМРО.Браво, узурпацията на БЗНС приключи. Баба Мозер ще си гледа здравето в САЩ, а бантустанските шарани тука ще продължат да се ловят на гола кука. *** до шия.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 3 НА 5 ГОДИНИ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА И ... А КОГА Е ТРЪГНАЛА ТА НА 5 Я ИЗКЛЮЧИХА ---ГЛУПОСТИ.......
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бре, че то още има ли БЗНС !!!????
3
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 15 години
Анастасия Георгиева Димитрова - Мозер е родена на 30 юни 1937 г. в София. Дъщеря е на видния земеделски лидер Г. М. Димитров. През 1942 г. е изключена от всички училища и гимназии на България. 1953 г. - явява се на изпити като частна ученичка. През 1962 г. заминава за САЩ, където баща й е политемигрант. Завършва френска филология в университета Джорджтаун. 1966 - 1972 г. - доктор по романски езици и литератури в университета "Джордж Вашингтон", САЩ; Работи в Световната банка. 1972 г. - административен сътрудник в Центъра за старогръцки проучвания, Вашингтон. 1987 - 1992 г. - в Института за стратегически проучвания и като журналист в радио "Гласът на Америка". 1972 - 1990 - Член на Българския национален комитет, САЩ. 1990 - член на БЗНС "Никола Петков"; член на УС на БЗНС "Н.Петков" и БЗНС. През ноември 1992 г. е избрана за Главен секретар на БЗНС . Съпредседател на коалиция Народен съюз-БЗНС, ДП от 1994 г. 1994 - 1997 г. - депутат в 37-ото народно събрание Член на парламентарната комисии по външна политика, по правата на човека и вероизповеданията и на постоянната делегация на парламента в Североатлантическата асамблея. 1996 г. - съпредседател на коалиция Народен съюз - БЗНС-Демократическа партия. (Политически лидер на БЗНС - Народен съюз от учредяването му през 1997 година.) 1997 г. - депутат в 38-ото народно събрание от листата на ОДС. 2001 г. - депутат от ОДС в 39-ото народно събрание. 2005 - БЗНС-Народен съюз (без Демократическата партия на А. Праматарски, които се коалират със СДС на Надежда Михайлова) участва в парламентарните избори в коалиция Български народен съюз (заедно със Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и ВМРО на Красимир Каракачанов. Депутат в 40 НС. 2006 - въпреки желанието да се оттегли от поста си е преизбрана за лидер на БЗНС.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Земеделка?! Тая дърта ***, ако знае от коя страна се хваща мотиката пак добре ще е
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И какво и е легендарното на Шмайзер? Ъ, сетих се - така рисуват баба Яга в детските книжки.