ССД - ни Напред, ни назад в БНС

Софиянски и сие чакат ново дясно обединение, не ги щат в новата коалиция на Каракачанов, Личев и Ковачки
3 ное 2008 15:57,
14
ССД - ни Напред, ни назад в БНС
Свободно в ССД. Снимка: Булфото

Депутатите Стефан Софиянски, Румен Ангелов и Борислав Българинов, избрани с листата на Съюза на свободните демократи ( ССД ), подадоха молби за напускане на парламентарната група на Български народен съюз ( БНС).

Пред Dnes.bg депутатът Борислав Българинов обяви, че решението им е продиктувано от сформирането на новата коалиция Движение "Напред" и явното нежелание на трите формации - ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР, да приобщят към себе си хората на Стефан Софиянски.

"След като се учреди това новото движение, вече определянето на политиката на БНС е невъзможно да стане във формат, в която беше досега (ПГ на БНС включва в себе си ВМРО, ССД и БЗНС-НС на Анастасия Мозер - бел. ред.). Още преди оформянето на това движение ние виждахме, че нашите партньори коментират и определят политиката си извън нашата парламентарна група. За да няма залитания от наша страна, казано от страна на ССД, и за да можем да се определим ясно като дясна партия, ние решихме да напуснем тази ПГ".

- Имаше ли покана към ССД да се включи към коалицията Движение "Напред"?

Твърдо те бяха против включването на Съюза на свободните демократи в движението и едва преди няколко дни обявиха, че след като се формира това движение, те тогава могат да седнат и да коментират  дали е необходимо включването на други политически партии.

- А вие искахте ли да се включите в тази коалиция?

Твърдо искахме и нееднократно заявявахме желание за разговори между четирите политически сили (ВМРО, ЗНС, ЛИДЕР и ССД), но другите три партии не пожелаха ние да участваме в техните разговори и оттам да участваме в тяхното движение.

-  Къде оставяте сега хората на Мозер?

Ами хората на Мозер, доколкото виждам, се групират около създаването на една нова политическа партия, така че за мен Мозер е дясномислещ човек и има място в едно бъдещо обединение на десните сили и бъдете сигурни, че в най-скоро време ще има обединение на десните сили в парламента и извън тях. Може би това наше излизане от ПГ на БНС ще бъде катализатор за създаване на такова движение.

-  То ще бъде с ядро Българска нова демокрация, или?

Не, не искаме да заявяваме, че БНД ще бъде ядро. Мисля, че всички парламентарно представени партии, които са в дясното пространство, а именно СДС, ДСБ, БНД, Мозер и други, ще се включат в това обединение.

- Допускате ли, че на масата на преговорите могат да седнат всичките тези десни лидери, предвид различията помежду им?

Смятам, че времето ще покаже, че съм бил прав и нямаме други ходове освен обединение и това нещо, бъдете сигурни, че ще се случи в скоро време.

- Само обединение в парламента или обединение в името на бъдещите избори?

Не мога да кажа какъв ще бъде проектът, дали първо парламентарно представените ще се обединят или извън парламента ще започне това обединение, но смятайте, че до няколко дни това нещо ще бъде факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Еми момче младо кое гарантира че ти не си *** след като подкрепяш ДСБ и ССД
12
0
 
0
 
! Отговори
Demokrat преди 15 години
А тази партия имаше голямо бъдеще /рейтинг 8% в София и 26% национален/ и огромен експертен ресурс, но 99% от личностите избягаха заради безхаберието на лидера си! А дали ще ги върне, та той дори не се опитва?! Те за това тази партия има .1%
11
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Не се коркайте.Всичко е под контрол.Софиянски не ще го съдят, има жълтозвезден имунитет,нито алчночервения"македонец", а за"постояните присъствия"от47 до сега слушкат и папкат.Това могат,това правят.От иборите нищо не зависи,иначе щяха да ги забранят-казал го е някой французин,та и ние на дупе го разбрахме.Ние се джавкаме,те си крадат.Да живее ДУМОКРАЦИЯТА
10
0
 
0
 
! Отговори
СТОЖЕР преди 15 години
Партии като ДСБ и ССД няма да останат извън парламента. Само *** може да иска смъртта им.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези партии СДС , ДСБ , софиянки трябва да умрът , това ще стане сега на изборите. Няма да влезнат.
8
0
 
0
 
! Отговори
Svetlo sin преди 15 години
ККаракачанов - момче с тъмно минало, узурпирало ВМРО, още с избора му истинските носители на македонската идея напуснаха, прехвърлил всички моти във фондация, светло червен;Личев - кой ли беше тоя, ами да лакей на д-р Китов, обединил всички далавераджии в БЗНС;Тия пичове сменят ракетата носител ССД с ЛИДЕР, дали няма да им преседне?!!!!ЛИДЕР - кой ли му е Лидера? Единственото разпознаваемо лице е Ицето Ковачки, функция на Доган и протеже на ГошоП;И на тоя фон дали ССофиянски не е цвете? Поне е доказал, че може. Др е въпроса, че е време да разбере че трябва да отиде на 2 или 3 план и от там да дърпа конците!Коментара е необвързващ и не предствлява препоръка да купувате или да продавате!:-)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe stef4o, kato govori6 za va6ite partiiki, nedei da izpolzva6 politi4eski i sili v edno izre4enie, 6toto vie razbihte na par4eta edin zdrav i dosta golqm saiuz! prodadohte se na par4e, i ti, i ivan kostov, i nadejda mihailova! politi4eski trupove...
6
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Да кажем по едно сбогом на Стефчо. Преди години гласувах за него щото се изкоалира с единствените на които можеха дам гласа си. Сега обаче ще да си ходи. Много се радвам!Ще излезе от парламента и ще го нападнат всякакви институции които искат да се покажат колко добре се борят с корупцията.Грозно ще го наръфат Стефчо...И да си пожелаем, драги ми граждани и представители на Българското селячество, нека и на други изедници да им се белнат скелетчетата по билата на Балкана.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ковачки е производна на Доган
4
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Точно такова обединение трябва!!!СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мушмороци като Пинчев изгониха Мозер от БЗНС и се продадоха за 30 сребърника на крадливци от Ковачкия Лидер.Политическия живот в България е заприличал на менажерия.
2
0
 
0
 
! Отговори
an.. преди 15 години
KOI E KOVA4KI,I KAKVO JIVOTNO E LIDER,AI SIKTIR
1
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Лидер...на хр.Ковачки...червените мекерета търсят резервен вариант...