Портиер или смелчага? ДАНС почва да рови около Караали

Депутат от ДПС отрича съществуването му, Кръстьо Петков иска да го закриля; Доган засега мълчи
14 ное 2008 14:07,
57
Портиер или смелчага? ДАНС почва да рови около Караали
Ахмед Доган засега мълчи. Снимка:Булфото

Във връзка с изявлението на Керим Караали по Нова телевизия Софийската градска прокуратура е възложила на ДАНС проверка за изясняване на изнесените данни.

Караали твърди, че е "ръководил т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС)".

"Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти", заяви директно предшественикът на Ахмед Емин в партията.

Самият Емин се самоуби на 17 октомври тази година в дома на лидера на партията Ахмед Доган.

Според Караали "по това време партията е била много затруднена".

Часове след признанията по теливизията, депутатът от ДПС Ахмед Юсиен заяви, че Караали е бил портиер:

"Аз не знам той да е работил това, което е работил Емин. Нямало е такъв човек“, отсече Ахмед Юсеин.

Запитан дали ДПС е имало финансови затруднения в началото на своето създаване, депутатът каза, че преди
да получат субсидията, по закон, както е сега, партията се е издържала от членски внос в размер на 50 лв.

В открито писмо до главния прокурор известните учени проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и финансовият експерт Кольо Парамов, заявяват, че Керим Караали заслужава да бъде национално и международно закрилян, независимо от подбудите, накарали го да проговори години след криминалните събития.

 "Доказателства за това как висши политически функционери не само контролират, но организират и управляват престъпни бизнес мрежи бяха дадени пред стотици хиляди телевизионни зрители.

Караали преодоля страха и неписаните закони за отмъщението и проговори с факти - цитирайки имена, сделки, препоръчителни писма и други подробности от действащите задкулисни партийни мрежи", се казва в писмото до Борис Велчев.

"Ред е на специализираните органи - прокуратура, следствие, антикорупционни комисии - да реагират според конституцията, законите на страната и европейските стандарти за съответствие на поведението на властимащите с общоприетите демократични правила.

Даваме си сметка, че най-тежка ще е мисията на Главната прокуратура, която би трябвало да се самосезира по разкритията. Очакваме, че над замесените персони в този безпрецедентен криминално-партиен скандал няма да бъде разпънат политически чадър.

Надяваме се на продължение на започналото разплитане на корупционите мрежи по висшите етажи на властта, нанесли тежък удар върху външния имидж на България и причинили огромни финансови щети на гражданите данъкоплатци", пишат още проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и Кольо Парамов.
 

Dnes.bg припомня, че вчера лидерът на Федерация "Справедливост-България" Сезгин Мюмюн изпрати  открито писмо до Ахмед Доган, в което му задава седем въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
караджата преди 15 години
Не съм привърженик на писането по форуми ,но считам че трябва да споделя моето виждане по въпроса с Вас,а то е следното: От наша страна само с приказкин но без действия няма да постигнем нищо.За дасе промени сегашното статукво трябва да се изземе властовия ресурс на ДПС(т.е.да се отстранят тяхните кадри от различните министерства,агенции и други държавни ведомства,както и от общинските управи).Редно е господата министри ,директори на агенции и други ръководители на различни институции да отстранят("батко,братко,баджанака,свата,племе нника и т.н.") фамилните кланове и тръстове на ДПС. А колокото до Доган не считам че трябва толкова да му обръщаме внимание.По важно е да изкореним порочните практики и да гледамена пред.Така считам аз.Чао!
55
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Не,не беше знойна красавица , а" опитната куртизанка" Валерия Велева.
54
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 15 години
Евала 51-ви, моного точно ... отдавна не бях се кефил така на политически виц.
53
0
 
0
 
! Отговори
varta преди 15 години
NE moga da go razbera toz narod ,kakvo li ne 4uhme na posledak i pak mal4im ,kato pod tursko robstvo......... NA ORAJIE BRATIA tova e spasenieto- vsi4ki da sme na ulicata i da izraziavame nedovolstvo ,togava 6te zarabotiat instituciite
52
0
 
0
 
! Отговори
процеса преди 15 години
придоби име на птица-а си врабче?Виеш се във облаците-но там не е Мрааавката-е каква птица си?
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
33. - 14.11 16:11 - Българската реалност:От: spassДоган и Станишев са в сауната, знойна красавица прави *** на Доган.Станишев по някое време казва:- Ефенди, да се сменим, а?Доган отговаря:- Ами, сменете се де!II Вариант: Вместо знойна красавица да се чете дедо Мони
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Долу ДПС и всички политически и мафиотски организации! Престъпници ни управляват, им!
49
0
 
0
 
! Отговори
Paraskev преди 15 години
Vijte kvo az ne podkerep nikogo, no misle ce toy Ahmed Dogan e mnogo umen, i uporit...dokaza go ne vednij...Zatova evalla na Turcite kazvam, te vinagi sa bili po hitri i umni ot nas...
48
0
 
0
 
! Отговори
Банциг преди 15 години
Алчни ***. Джезве кокали от керлиф циганиH, а парите в мешки.
47
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Дълбокоуважаеми Г-н Главен прокурор,Вие сте много зает човек, затова често сте много разсеян и не забелязвате някой дреболии ставащи в България. За да Ви спестя време любезно Ви напомням, някои азбучни истини от нашата действителност и Ви моля да обърнете внимание на изявленията на Г-н Караали.Какво имам в предвид;Законни са, политиката и бизнеса..., Незаконна е престъпността...Законно е и политиката да изразява точно определени икономически интереси - на работещи, на дребен или среден бизнес, земеделци и т.н... , а Незаконно е бизнеса, за да спечели, да използва в сделките си, престъпни групи или политическа корупция(ТОВА Е МАФИЯ)...ОСОБЕНО НЕЗАКОННО, е управляващи политици, да използват държавните служби за насилие(днес е ДАНС), за да рекетират бизнеса и престъпността с "Лично техен и партиен данък"(ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ)... СВРЪХ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е..., когато се съюзят - политици, бизнесмени и престъпници, за да използват трите вида насилие(държавно, икономическо и физическо), за да ОГРАБВАТ ЦАЛАТА НАЦИЯ, ЧЕ И ФОНДОВЕТЕ НА Е.С. ...Това е ново световно явление, ДЕЙСТВАЩО В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ, носителите на което сполучливо са наречени от някой - КЛЕПТОКРАЦИЯ!!!ОЧАКВАМЕ Г-Н ГЛ. ПРОКУРОР, "С ХЛАДЕН УМ И ГОРЕЩО СЪРЦЕ", ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 15 години
ZASHTO SE RAZIGRAVA VSICHKO TOVA V TOZI MOMENT ? ZACHTOTO SE IZKAZA AMERIKANSKIA POSLANIK , KOITO IDVA U NAS OT ANKARA A TAM DOGAN NE E VECHE NA POCHIT. PESENTA MU SE IZPIA . AMERIKA SHTE SLOJI RED U NAS , ZASHTOTO SER-GEI I SEDEFCHO NE ISKAT . TE SVIRIAT PO RUSKI . AMERIKA IMA INTERES OT BULGARIA- SEGA -BAZITE VECHE SA GOTOVI A TURSKITE PUSTEIAT . ZATOVA US-POSLANIKA SE IZKAZVA V TOZI DUH. NA AMERIKA NE I TRIABVA POSREDNIK ,KATO DOGAN DA OBSHTUVA PO MOSTA WASHIGTON-ANKARA-SOFIA ,SEGA SE PRILAGA SHEMATA WASHINGTON-SOFIA BEZ ANKARA I BEZ DOGAN . ADIOS DOGANE VECHE SI TRUP !!!!!!!!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ковачки плати 300 000 гаранция, Доган ще плати 3 000 000 и е чист.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Валерия Велева - проста продажна п.тка.
43
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
всички са се *** до гушата....ама си имат хора да ги пазят....прокурори ,съдии
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе Студент да те питам. знаеш ли че Държавна сигурност се обявавя против създаването на ДПС още от самото начало. и че ако бяха закрили ДПС, САЩ веднага щяха да наложат санкции на България че не са "демократични", не се спазват човешки права и прочие глупости. именно СДС и Желев разбиха тайните служби за борба с американската и турската мафии, които финансираха ДПС в началото и държавата няма никакъв апарат за борба впоследствие
41
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Време е Валерия Велева,да направи ново интервю с Доган.Тя нали му е първа приятелка,пред нея той всичко ще си каже.Нека го попита,докота ще ни занимава с портиери и мъжки секретарки,аман и от каканижещи министри.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КРАЙ! Това беше! Свобода! Отиват си много хора, най-после нещо смислено в тази държава, браво на смелчаците! Явно Доган е ПРЕКАЛИЛ! Да хваща летящата чиния и... в Космоса хахаха! Няма ненаказано зло, рано или късно всичко си идва на мястото!! Няма по-подходящ момент от този, ДАНС може да се окаже избавлението на народа от тези чешити, които толкова се оядоха, че и нагли станах. Баста!
39
0
 
0
 
! Отговори
STIX преди 15 години
Абе Соколе,ква стана тя бе,аркадаш?? :) Аверите ко та напраиха бе? Ще пукна от смях... :))))))
38
0
 
0
 
! Отговори
иван стоянов николов преди 15 години
според мен на предстоящите избори трябва да покажем чрез гласуването си какво е отношението ни към ДПС и компания. Много е важно господата народни представители да променят законодателството с цел да се прекрати порочната практика в Р България да идват платени клакьори и туристи ,които да гласуват за представителите на ДПС.Ако това се прекрати по голямата част от гласоподавателите ще предпочетат да гласуват отколкото да се мотат по кафенета и кръчми в изборния ден.
37
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 15 години
Взеха да се появяват пробойни в комунистическо-ченгесарската мафия А Гоце се е снишил, снишил -нали той награди Доган-Сава с най-високия държавен орган, нали той настояваше ДПС да е в управлението.