ООН погна трафика с органи в Косово

Специална група от криминалисти ще разследва тежкото престъпление
15 ное 2008 12:21, Красимир Ангелов
3
ООН погна трафика с органи в Косово
Снимка: БГНЕС

Мисията на ООН в Косово сформира група от криминалисти за разследване на престъпления, свързани с търговията на човешки органи, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на сръбската прокуратура по военните престъпления.

Преди дни сръбското обвинение обяви, че разполага с доказателства за отвличането от албански бойци на 40 пациенти от психиатрична болница в Косово.

Не е изключено похитените да са станали жертва на търговците на човешки органи.

Изправен пред огромен скандал, косовският премиер Хашим Тачи поиска подробна информация от министъра на здравеопазването Алюш Гаши, след като стана известно и за съществуването в Косово на болница за нелегални трансплантации на бъбреци „Медикус“.

За първи път за масови случаи на отвличане на хора в Косово, за прехвърлянето им в Албания и за насилственото им лишаване от органи, с цел да бъдат продадени на западни клиники, съобщи бившият главен прокурор на международния съд в Хага Карла дел Понте.

Според разследването едно човешко тяло струва около 2 милиона евро, като близо половината от тази цена е сърцето.

Българското МВР обяви, че издирва турски доктор, за който се предполага, че се намира на родна територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 15 години
Тя имаше доказателства и документи от многоо години ! Това е дело на сатанинската Религия Ислям ! Сьжтите които продават наркотици в цяла Европа, шиптьрите на които Американците даваха орьжие за да избиват невинни сьрби и да сьборят 140 православни манастира! Сьжтите *** к о п е л е т а от Ал Кайда избиват невинни хора им им продават органите / Филма месо от преди 20 години/ ! Всичко това е дело на религията Ислям , сатанисти които трябва да бьдат избити ! А каква е разликата между Дпс и Ал Кайда ? А кой произвежда наркотици в Авганистан и бавно убива нашите деца - сьжтите тези *** ко *** ле та !
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимка преди 15 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НЕКОЙ ДА С Е ПОЗАИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА!!!САМО Д АНЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ СА ГИ ПОГНАЛИ САМО ЗАЯОТО НЕКОЙ НА НЕКОГО СЕ Е **ИЗПЛЮЛ **В СУПАТА...ТА СЕГА ДА ВИДИМ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ....