Кървав труд. Грък млати българските си работници

Издевателствата ставали в базата на транспортната фирма в Атина, дори в благоевградския му офис
20 яну 2009 16:40,
72
Кървав труд. Грък млати българските си работници
Колаж: Dnes.bg

Международният шофьор от Троян Тодор Иванов депозира жалби в Икономическата полиция и в Областната инспекция по труда в Благоевград срещу гръцкия бизнесмен Андонис Панайотис.

Гъркът е собственик на регистрираната в Благоевград фирма "Транс мондо", която има бази в Гърция, Германия, Италия и Австрия.

Иванов се оплаква, че гръцкият бизнесмен системно пребивал заедно с бодигардовете си българи, наети за извършване на международни превози.

Издевателствата ставали в базата на фирмата в Атина и дори в благоевградския офис, разказа Иванов.

Той бил пребит на 2 януари и насилствено бил заставен да подпише запис на заповед и декларация, че няма финансови претенции към "Транс мондо" .

Освен Тодор жертви на насилие станали още шофьорите Мариян Тотев от Севлиево, Атанас Атанасов от град Бобошево, Венцислав Иванов от Благоевград и петричанин, назован като Росен.

В Благоевград за гръцкия бизнесмен Панайотис работят като бодигардове бивши и действащи полицейски служители, съобщи Иванов.

От други свои колеги той научил, че един от частните бодигардове е служител в звено "Следствени арести" в благоевградската полицейска дирекция. Иванов поясни, че бил чул името Румен Николов.

В жалбата си пред икономическите полицаи и трудовите инспектори в Благоевград шофьорът Тодор Иванов е заявил, че "Транс мондо" грубо погазва законодателството в България.

"Андонис Панайотис ми дължи трудови възнаграждения и аз ще заведа дело срещу фирмата му. Бившата главна счетоводителка Елена вече го съди за неплатени 25 000 лева", заяви той пред Дарик радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.