Москва и София уредиха дълга на СССР

Медведев предложи да се увеличи мощността на проекта Южен поток
5 фев 2009 14:47,
36
Москва и София уредиха дълга на СССР
Снимка: БГНЕС

Русия и България подписаха междуправителствено споразумение за погасяване на остатъка от дълга на бившия СССР към България.

Церемонията по подписването се състоя в присъствието на президентите на двете страни след срещата им в
Кремъл, предаде ИТАР-ТАСС.

Общият обем на руския дълг към България, останал от бившия СССР, е бил около 100 млн. долара.

Москва се ангажира да го изплати изцяло до 2004 година чрез доставка на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" и специална продукция за българската армия, но това намерение така и не бе реализирано.

Днес беше подписан документ за ядрената енергетика, споразумение между "Газпром" и българския енергиен холдинг (БЕХ), засягащ реализацията на проекта за газопровод "Южен поток", като руският президент Дмитрий Медведев предложи да се увеличи мощността му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И всички вие се наричате Българи. Вземете и прочетете историята на България, вместо да говорите врели-некипели. Америка искала да се затрие България, СССР ни спасила :) ПС: Само гледайте да е по-ново издание, а не отпреди 89.
34
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
С голяма доза погнуса искам да ти кажа - пуснаха ме,пуснаха ме Гнусмусче,но аз не исках на изток,а на запад,а за там пускаха само отбрани люде.А за Мерцедеса си напълно прав,само,че щеше да бъде с двутактовдвигател и покрив от картон...
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който квот ще да пише за Русия и за тва как са ни освободили... аз лично предпочитам да сме турци от колкото са до ден днешен да им лапаме на тея смешковци, дето ако не беха САЩ през втората световна па тех да ги спаси (за жалост) са немаше да има ни комунизъм ни дрънци! Те са ни помогнали на нас не шот много ги кефим а за да им станем на тех роби... каквито са голяма част от днешните българи.. Дано доживея деня в който България ще прекрати всякакви отношения с тея *** пияндурски!!! (което силно ме съмнява)
32
0
 
0
 
! Отговори
руският ботуш вън преди 15 години
ДВ БР. 2 10 ЯНУАРИ 1884 Г . .............,, КНЯЖЕСКОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ПРИЗНАВА ДА ДЪЛЖИ НА РУСКАТА О К У П Ц И О Н А АРМИЯ СУМАТА 10 МИЛИОНА 260 ХИЛЯДИ 680 КНИЖНИ РУБЛИ И 42 КОПЕЙКИ РАЗХОДИ ЗА О К У П А Ц И Я ,, - сумата по тогавашният курс на рублата се равнява на 32 тона чисто злато изплащано от българският народ цели 12 години !
31
0
 
0
 
! Отговори
Gnismus преди 15 години
"-Какво би станало с любимата ти,ако съюзниците и не бяха откриливтори фронт и и оказаха безценна помощ." - Мерцедесите щяха да са по 5-6000 рубли,това щеше да стане,странджа! ПАК ЛИ НЕПОДГОТВЕН,БЕ МУШМУРОК?!? А? ПАК ЛИ? Ей,ко да прайш,не те пуснаха на специализация в Москва през 1984-та...И сега те е яд! Хи-хи-хи! Одъртяваш,чичо!
30
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Вярно е,вярно е,вярно е,да ама не.Руснаци,румънци и финладциса дали не 20,а 200 хиляди жертви,нищо неподозиращи занечистоплътните руско-имперски интереси - засилване на рускотовлияние на балканите и контрол над протоците.Уважаеми,ч.л.е.н или . Петров ти отричаш ли се от българските възрожденци,или ги смяташ,че са толкова глупави,затова,че ясно са прозряли истинските руски намерения.Дори иедин от най-големите русофили - Иван Вазов,към края на животаси разбрал истината за неговите "братушки" - пример - Биткатапри Тутракан...Може би си доволен г-н . Петров,че след 20 години бившияСССР благоволи да върне една малка и символична част от дългаси към България и освен това ни държа един месец на студено.И тука е момента да подкрепя изказването на Бойко Борисов залошият материал...
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Москва и София уредиха дълга на СССР Москва се ангажира да го изплати изцяло до 2004 година но това намерение така и не бе реализирано.Същото ще се случи и сега.А защо -това е фирмена тайна.Няма да обяснява гоце колко са комисионните я.
28
0
 
0
 
! Отговори
Чл.кор.Петров преди 15 години
Вярно е, че във всички страни има неблагодарници. Вярно е, че във всички страни има ненормални. Вярно е, че във всички страни има ***. Вярно е, че 20000 руснаци умряха (и много доброволци) за да може такива тиквеници като Странджата, сега да пишат на Български.
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЙ,ФАШИСТИ НЕДОУБИТИ,КАКВО СТЕ СЕ РАЗВИКАЛИ СРЕЩУ РУСИЯ БЕ,НЕЩАСТНИЦИ.ТА НАЛИ НИЕ СМЕ ДЪРЖАВА САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ-ПРЕДИ 130 Г. АКО НЕ БЕШЕ ТЯ И ДО СЕГА ДА СМЕ ТУРСКИ ВИЛАЕТ.АМИ СЛЕД 2-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА,КОГАТА ЧЪРЧИЛ Е ИСКАЛ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ КАТО ДЪРЖАВА,ПАК БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ СМЕ ОСТАНАЛИ НЕПОКЪТНАТИ.ЯВНО ТУКА ИМА МНОГО НАСЛЕДНИЦИ НА ФАШИСТИТЕ,НА КОИТО ИМ СЕ Е РАЗМИНАЛО НА НАРОДНИЯ СЪД-*** И *** ***.....
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
зашо се цензурират изказвания или квалификации които нито са толкова обидни или цинични Бях написал "" Гоце които целува руски "" А не е ли така ????? ???? Какво е обидното в това написано в преносен смисъл изречение ??? Спирам да посещавам този сайт !!! *** цензурират прокомунистически !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това създание ГОЦЕ е изключително продажно целуващо все още руски същество Срам ме е че това нищожество е президент на България !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
Москва и София уредиха дълга на СССР. А първанов ще му шият з а д н и к а в София :):):)
23
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Най-после, след 20г ще ни върнат дълга. Колко лихва ще платят?! Ще ги съдим ли за лихвата тези империалисти?! След Сърби и Гърци, те са нашите най-голями изедници. Винаги в комбина са действали срещу нас. И сега пак заедно действат и ще ни преметнат, както с Бургас-Дедеагач, така и с Южен поток и новата атомна. Спасението ни е в Набуко и Бургас-Вльора. Само през България-Македония и Албания! Далече от Гърци, Сърби и Руси! Толкова много сме патили от тях! Не бива да забравяме! Трябва още да доказваме, че не сме южна Губерния! Кога ще ни се извинят и ще докажат, че са повече за нас, а не за Сърби и Гърци.
22
0
 
0
 
! Отговори
Стамболов преди 15 години
Гоце *** си скрил ушите - пак са му ги дърпали. Ама пак добре, щото Тошко Галошко направо си го ритаха...Странджа, не се пали, русолизците са ***, заложено им е генетично, защото обикновено са шумкарски наследници. Ако не са - още по-зле, значи не са ***, а много ***!
21
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Коба,веднага разбирам,че си с ограничени възможности иобяснявам по опростено,като за теб:-Какво би станало с твоята любима "магучая",ако Германия не беше се разпростряла да воюва на три континента почти срещуцелия свят.-Как допусна любимата ти Русия,една малка Германия да и навлезеза три месеца 3 000км. навътре,като не успя да защити народа си и даде милиони жертви.-Какво би станало с любимата ти,ако съюзниците и не бяха откриливтори фронт и и оказаха безценна помощ.-Дори големите победи на Русия срещу Наполеон,не са нищо другоа отстъпление,опожаряване на собствените си градове и изтощаване на противника - на това драги му казват пирова победа-победа с много жертви и огромни загуби.Твоята Русия загуби и още една много важна война - студената,от която излезе с огромни материални и морални загуби,коитоскоро няма да може да компенсира...
20
0
 
0
 
! Отговори
помнещ преди 15 години
Странното е, че за някои хора (от пишещите тук) историята започва със Сталин и завършва с "Ден победи"... Лошо! Тази русофилия е огледално същата (и толкова отвратителна) като американофилията, туркофилията и бог знае още ква филия... А относно индивида, който изповядва подобна обич - това е болестно състояние!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Снимката е страхотно попадение, браво!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак сме се продали на Матушката :(
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ъъъъ и са кой ще прибере кинтите от дълга? До 97 Костов прибираше реарациите от дойчовците от 2-та световна, а сега кой ли точи лиги ?
16
0
 
0
 
! Отговори
Коба преди 15 години
Много умен железният канцлер Бисмарк! Като Хитлер, същата работа! Щото всеки път германците като го извадят дебел на руснаците и ядат мноого бой!.. и дълго им държи влага сетне! А колко струва мастилото това е друг въпрос!