Прокуратурата обеща: Погваме всички, замесени в случая "Мургина"

ДАНС и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция
14 фев 2009 16:02,
74
Прокуратурата обеща: Погваме всички, замесени в случая "Мургина"
Снимка: Булфото

Всички служители на Националната агенция по приходи, замесени в случая с вече бившия изпълнителен директор на НАП Мария Мургина трябва да имат страха на прокуратурата, защото тя ще стигне до всеки тях, увери зам.-председателят на Софийската градска прокуратура Роман Василев.

Мургина подаде оставка на 12 февруари с мотив „неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г. и отказан достъп до класифицирана информация”.

Държавната агенция за национална сигурност и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция, а Сметната палата проверява администрирането на приходи от ДДС в НАП.

Роман Василев беше категоричен пред Дарик радио, че няма да има хора, независимо каква е окраската им, които да бъдат покровителствани.
 
На въпрос за подробности около случая с бившия шеф на НАП, Василев заяви, че при достатъчно данни за престъпление, прокуратурата винаги реагира, били те за Мария Мургина или за когото и да било друг, „прокуратурата винаги си върши работата и при достатъчно данни ще бъде безкомпромисна”.

"Прокуратурата ще проверява дали в аферата с източването на ДДС има замесени известни личности от различни сфери на обществения живот", съобщи Роман Василев.

Той увери, че няма да има нищо скрито: „Ако прокуратурата прикрива някакви данни, то е в интерес на разследването, а не в интерес на това да се направи някакъв чадър или балон, в който да се прикриват данни около разследването”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Eдин репресивен орга преди 15 години
... и ще спре моментално, като стане очевидно и нескриваемо, че откраднатото е влизало в партийната каса...
72
0
 
1
 
! Отговори
Един репресивен орга преди 15 години
"трябва да имат страха на прокуратурата, "един репресивен орган на властта, изпълняващ нейните поръчкиотвратително мутренско изказване
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
На сегашната седенка май Орешарски ощипа и той нещо от Мургина, затова и благодари и я хвали
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
На практика Мургина е уволнена още на 4 февруари, когато й се отрязва достъпът до класифицирана информация, но до 12 февруари тя е ходила на работа, което може и да затрудни разследването. Това дело ще бъде знаково и ще покаже волята на държавата за борба срещу престъпленията на т. нар. "бели якички", казаха разследващи пред Mediapool. Те твърдят, че имат воля да си свършат работата докрай. Не е ясно докъде ще стигне това амбициозно начинание, като се имат предвид мощните бизнес лобита, чиито интереси са засегнати, а също и на политическите им покровители, които силно се нуждаят от кеш преди изборите, а и от неопетнена репутация, за да се борят за нов управленски мандат
69
0
 
1
 
! Отговори
ГОЛЕМИЯ погвач преди 15 години
Значи,ще погнете политическите партии,на които са наливани парите,така ли!?Ми давай да видим!:)))))))))))
68
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Г-н Роман Василев , май сте превърнали прокуратурата в ПЛАШИЛО , че апашите от НАП трябва да се страхуват !Доказателства колко щеш ! Някой трябва да ОБВИНИ, друг да ОСЪДИ и ДА ГИ ТИКНЕ В ЗАТВОРА /до живот /и конфискува имотие им и банковите им сметки ! ТОВА ВИЕ РАБОТАТА , ВЪРШЕТЕ Я , ЗАЩОТА НИ ПИСНА ОТ ПРИКАЗКИ ! А бе .....вие българи ли сте ?????
67
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце- готви се!Пирамидата се разпада.
66
0
 
1
 
! Отговори
морето преди 15 години
"Роман Василев беше категоричен пред Дарик радио, че няма да има хора, независимо каква е окраската им, които да бъдат покровителствани."Няма да има и наказани - виновни комунисти никога не е имали, няма и да има.
65
0
 
1
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
yuruuu6 i az sum s vas!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще си останеш негласувал.
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Всички замесени от НАП трябва да треперят, защото идва големия рушвет до прокуратурата. Ако няма рушвет ще има уволнение на неудобните и постановление за задържане - домашен арест до лятото. ГРЪМКИ ДУМИИИИ ! До сега не сме видели някой виновен от политиците осъден, а и за напред ще е така, докато не започнете да си гледате работата а не да хвърляте прах в очите на слепите. Целия народ се досеща, че без покровителството на политик от висок ранг не е минало. Малко напън и даже ще се сетим от коя политическа сила е, но вие надали ще оповестите тези неща, защото има опаснаст да станем нормална държава.
62
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако някой от свързаните с тази бизнесмени влезе в затвора ще гласувам за БСП доживот
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Super si *** oba4e i az si pomislih sustoto kato q widjah, barem da prili4a6e na nesto da ne ni e jad mujete pone :D
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Abe Marijka nemoza li da spretne po seksi cecki. tolkoz pari e otrala, ta da nempze dve gurduli da nadue? krade i nemisli za krasotata.Krasotata Mariike MUtragenowa krasi 4oweka dori kogato e sluzitel na Finansowoto ministerstwo.
59
0
 
1
 
! Отговори
vais преди 15 години
Приказки за наивници. Питайте другаря Роман Василев за дейността му като данъчен инспектор в ТДД Пазарджик в началото на 90-те години.
58
0
 
1
 
! Отговори
:D преди 15 години
научете се да пишете... "защото тя ще стигне до всеки тях"
57
0
 
1
 
! Отговори
- преди 15 години
Погнете ги,да ги поиздоите малко....
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
тая *** кято я гледам на снимката нещо не ми се връзва тя да е мозъка на цялата далавера.....прекалено куха ми се види даже и за е... не става!
55
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
нека започнат първо от прокуратурата/но мислия че щесе оакат ами че теса най корумпираните във цялата държава голям смех:-)
54
0
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
ХАХХАХАХХАХХАХХАХАХАХХАХХАХХАХХАХХХАХАХХАХХАХАХА ПОЧВАТ ЛЪЖИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ-нали за това я служиха МУРГИНА умее да краде и да прави някой номера с тялото си