Гражданската отговорност скача с 50%

В момента годишната полица е между 130 и 230 лв., а след повишението ще гони цена от 195 лв. до 345 лв.
18 фев 2009 07:31,
75
Гражданската отговорност скача с 50%
Снимка: Dnes.bg

Цената на задължителната за шофьорите "Гражданска отговорност" ще се повиши с 50 процента до края на тази година, прогнозират застрахователи.

В момента цената на годишната полица е между 130 и 230 лв., а след повишението тя ще достигне 195 лв. за автомобилите с малка мощност. За по-мощните коли сумата ще се повиши до 345 лв.

Причината за поскъпването е вдигането на праговете на обезщетенията, които застрахователите изплащат при автомобилна злополука.

В момента максималното обезщетение при смърт на човек заради катастрофа е 700 000 лв., като се очаква сумата да се повиши до края на годината до 1 млн. лв.

Застрахователите обещават, че увеличаването на "Гражданска отговорност" за собствениците на автомобили ще е поетапно всеки месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Не знам колко им е печалбата на застрахователите, но не разбирам защо се изказваш неподготвен, когато не знаеш разликата между Печалба и Приход. Най-опростеното обяснение е следното: от Брутна Печалба = Приходи - Разходи (тука ти се включват всичките разходи, които си изброил). Нетна Печалба = Брутна Печалба - Данък Печалба. А за обезщетенията над 100 000 лева за убит човек, които ги даващ за пример, такова ПТП се случва след шофиране след употреба на алкохол или шофиране с над 150 в сняг, примерно. Така че нормалните шофьори най-големия инцидент ще бъде изкривен калник на кръговото на 4 км.
73
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
още утре ще кача тъщата в колата да я кара маминката им.... да видя , колко ще ми платят , след като си счупи марулята в тиквата си .....
72
0
 
0
 
! Отговори
застраховател преди 15 години
Застрахователите отчитат милиони печалби на година, но вие явно не отчитате колко разходи има в тези милиони - разходи за комисионни, разходи за заплати, разходи за презастрахователи, и НАЙ-ВЕЧЕ разходи за обещетения. Да, много рядко се плащат обезщетения от по 700 000, но много често се плащат за по над 100 000. Представете си само за момент, всички вие, които казвате аз за X години нямам произшествие - няма да плашам, че убиете някой на пътя, кои мислите ще плати вместо вас??? Да не дава Господ, но такива неща се случват и не е нужно да си пиян или безхаберен... просто секунда разсейване... Сърдите се на неправилните хора - навсякъде застраховките са страшно скъпи, в пъти по-скъпи от нашите, но хората плащат, защото имат стандарт, с който могат да си го позволят. На нас ни е виновен стандарта, а не застрахователите!
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми застрахователите да почнат да съдят при изплатени обезщетения по "Каско" от дупки по пътя съответната община или агенция и да си взимат парите, ако е доказано с протокол. За Гражданската, нека си направят обща система бонус/малус и да щавят от *** по пътя - потециалните убийци по пътищата.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Голямо метене ще падне,трябва да се запасим с много метли!
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не е луд който яде баницата а който му я дава.Колко ли мургинки ще се облажат от това че ще поскъпнат с 50 %.По време на криза вместо да облекчават хората така както правят в нормалните държави тия тук не с накрадиха.До изборите ще се скъсат от лапане то застрахователи то чез то топлофикации то енергийни мошеници крадат от петрол от ддс кметове крадци изнудвачи кравари хлебари пчелари полицаи доктори и какви ли още не *** но на *** народ това му се полага.Я да се вдигнат всички пък да изметат цялата тази крадлива комунистическа пасмина като се почне от *** съдебна система.
68
0
 
0
 
! Отговори
vas преди 15 години
Абе, хора, дайте да спретнем едно истинско недоволство ане разни псевдопротести.Да кжем, че не може да ни цакат така, че не искаме нова Мургина (или който е там над нея) да ни дере кожите и ние да си плащаме.Не искаме дупки по пътищата, не искаме ЧЕЗ да ни щави и да не спазва ши....те закони, не искаме правителството да краде европейски пари а ние да мизеруваме.Да отидем всички, които са съгласни с мен и да сложим край веднъж завинаги.Пък ако ще и да пукна ама децата ми да имат някакво бъдеще барем.Писна ми!!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мойте 50% съм ги оставил в НАП- да си ги удържат от там!!!!!!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да го духат то няма един път без дупка
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При 1000 човека загинали за година да не би да са изплатили общо 700 000 000?!
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз карам кола от 11 години и да чукна на дърво нямам и една катастрофа. 11 години съм плащал гражданска отговорност и реално парите ми са отишли в джобовете на застрахователите просто ей тка, което реално в моя случай си е чисто изнудване за парите ми. НЯМА ДА ПЛАЩАМ гражданска и няма да карам. ДА ГО ЦИЛУВАТ СОЛЕН
63
0
 
0
 
! Отговори
myri преди 15 години
НЕ ПЛАЩАИТЕ ХОРА!!! НЕКА ДА ПОКАЖАТ КОГА? И КЪДЕ? СА ПЛАТИЛИ 700 000лв. ЗА СМЪРТ ПРИ КАТАСТРОФА?!?!??!? МОШЕННИЦИ!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, не плащайте. Аз определено няма да им дам пари за ГО. Нека да не могат да си съберат вземанията - като застрохават по най-много стотина коли на година ще мирясат. Трябва да ги докараме до фалит. Пък и КАТ и без това са абдекирали от пътищата, никви ги няма, бягат и от произшествия, когато ги викаш - оправяйте се сами, пишете си сами протоколите. Че кой ще те спре, че да проверява имаш ли застраховка. До сега нямам нито едно произшествие и къв ми е кяра от това. Няма да плащам повече.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Политиката на правителството принуждава хората да търсят препитание в други държави. Това се прави с цел намаляване на населението. Когато няма българчета тогава идват да гласуват автобусите с турците. Тази държава просто е на изживяване. Аз и давам не повече от 5 години и ще започне да се виждат първите признаци на тоталния банкрут на държавата бал"гей"рия :)
60
0
 
0
 
! Отговори
БЕЛОВ преди 15 години
АМИ ПО ДОБРЕ ДА ДАМ НА ПОЛИЦАЯ 20 ЛЕВА КОЙТО ЩЕ МЕ СПРЕ 5 ПЪТИ В ГОДИНАТА И МИ ИЗЛИЗА 100 ЛЕВА
59
0
 
0
 
! Отговори
БЕЛОВ преди 15 години
АКО ДАВАТ 1 000 000 ЛЕВА ЗА СМЪРТ НА ПЪТИЯ ГОТВЕТЕ СЕ *** ДА УМИРАТ ПО 4 В СЕМЕЙСТВО 4 МИЛИОНА
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ ШИРИ МНЕНИЕТО, ЧЕ КОЛАТА ТРЯБВА ДА Е СУПЕР ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ? КУЦО И САКАТО, ВЗИМА КНИЖКА И ТРОШКА, И ХОДИ ДА ТРОВИ НЕРВИТЕ НА ХОРАТА ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ.УЖ НЯМАТ ПАРИ ЗА СИРЕНЕ, АМА ДА СИПЯТ БЕНЗИН У ТРОВЕЩАТА ПРИРОДАТА ТРОШКА, ИМАТ...
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***......... аз от сега направо да почвам да събирам пари за застраховка.......
56
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Чакайте, чакайте малко...Миналата година има над 1 000 загинали по пътищата. Какво излиза:1 000 Х 700 000 =700 000 000 - седемстотин милиона...При 3 000 000 автомобила и средно по 180лв застраховка = 540 милиона...Излиза че застрахователите са платили 160 милиона от джоба си..., ЕТО НА ТОВА КАЗВАМ АЛТРУИЗЪМ - ТЕЖКО ИМ НА СЕМЕЙСТВАТА, сигурно гладуват..., хайде да им събираме помощи...
55
0
 
0
 
! Отговори
bate ivo преди 15 години
кой ши..ан застраховател е изплатил повече от една раждива кола? техния бизнес е уникален_ парво лажат за да ти вземат парите,а когато триябва да плащат ти измислят оправдания