Перник - "шампион": Най-замърсеният град в Европа!

Това рефлектира най-вече върху децата и аз не мога да бъда спокойна, заяви пернишката кметица
12 мар 2009 22:21,
41
Перник - "шампион": Най-замърсеният град в Европа!
Росица Янакиева. Снимка: БГНЕС

Перник е най-замърсеният град в Европа, обяви кметът на общината Росица Янакиева на среща със заместник-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Янакиева се позова на изследвания, доказващи, че Перник е най-горещата екологична точка не само в страната, но и на Стария континент.

Кметът настоя за намеса от страна на екоминистерството за намаляване на замърсяването.

Основен замърсител на Перник е ТЕЦ "Република". Реконструираният пети котел на централата все още не може да влезе в експлоатация и не е ясно кога това ще се случи.

Включват се останалите котли, които работят в нарушение на действащото комплексно разрешително.

Според Янакиева в парогенераторите се гори некачествено гориво.

Из въздуха се носят фини прахове частици, които замърсяват околната среда и увреждат здравето на перничани.

Това рефлектира най-вече върху децата и аз не мога да бъда спокойна, заяви Янакиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
кореняк преди 15 години
...казвам ви го като кореняк софиянец, който от много поколения следи нещата изкъсо!
39
0
 
1
 
! Отговори
кореняк преди 15 години
Перник е третото по гнусотия софийско гето, след Факултето и Люлин!
38
0
 
1
 
! Отговори
seularbre преди 15 години
всичките коментари против перник не струват...1 прочетете историята на града, елате, вижте и тогава говорете, а 2 тези който плюят пк може да са само софиянци, така е като завиждат...оф защо ли пиша тук... извинете не мога да го напиша на турски :) за това моля да ме извините, че не ме разбирате.
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
kvi tri miliona,nai malko 5 :D
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
извинявай, ама не съм много сигурен в твърдението ти. Ако беше така София щеше да си е около 1 млн, а не вече може би 3 млн
35
0
 
1
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Стига вече с тези "селяни". Истинските селяни си седят на село. Страхуват се от големия град.
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В Перник никога не имало турци, няма и да има. Щото перничани не са пу.ки като вас и никога няма да позволят да ги колинизират и турцизират. А злобата която бълвате по отношение на ПЕРНИК се дължи на това, че ние можем да си позволим едновременно да работим в София и да се прибираме след работа вкъщи. Какво да се прави - ГЕОГРАФИЯ, братя селяни. Мъчно ви е, ама няма как. Сори.
33
0
 
1
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Щом има пържола - идвам :)
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
що не доидеш да видиш дали нямаме история пък ние ще те гостим с една свинска пържола на бас че ще поискаш допълнителна
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Този тец наистина пуши като за световно, но все пак в Европа няма град, който да бие София по замърсяване. Може би само района на Марица Изток.
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Перник преди 9 септември ,жалко ,че нямам фотографии да ви убедя в противното (живея извън БГ ).Много чист и спретнат град . С красив парк , лятна естрада в парка(първият симфоничен оркестър на града и Духовият оркестър са свирили всяка неделя ).Плувен открит басейн в центъра на Перник,кварталът на работещите в мината (солидни и красиви блокове на 3 етажа с градинки от избуяли рози и катерушки за децата ) .Дирекцията на Мината ,сграда с архитектурна стойност,строена преди 9ти (последно френският майстор на киното Люк Бесон беше снимал там ) .Дворецът на Културата също е бил декор в много чуждестранни филмови продукции .Перник го съсипват некъдърни управници .Господа ,в държавата в коята пребивавам в момента е с висок икономически растеж и стандарт на живота .В града Х на тази успяла държава имат един театър ,който прилича на занемарен провинциален киносалон ,училищата по изкуства на баничарници .Общежитията за работниците на гето .Сигурно не ми вярвате ?За Перник ,отчаянието ,безработицата , безизходицата и некъдърни кметове съсипват града . Но последното важи като цяло и за държавата ни .Жалко ,защото България има с какво да се гордее от миналото си.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
по добре на хората в устата отколкото в краката
28
0
 
1
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Нямата джамии, защото града почти няма история - я си спомни кога е създаден и защо. Усещаш ли полъха на комунизъм?Но иначе евала, че нямата джамии и дано никога да нямате. Амин.
27
0
 
1
 
! Отговори
krakra преди 15 години
ей 15-ти никога няма да трагнем към турция.Перник е най-българския град, нема джамии нема и да има, при нас турско не вирее.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ми то същото като от Кремиковци само че в умалени мащаби
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аз лично мисля че МЕДИЙНАТА КАМПАНИЯ предприета срещу Перник вече излиза от всякакви граници
24
0
 
1
 
! Отговори
toy преди 15 години
Най-много пушачи в Перник,най-много изперкали жители,най-много убийства сред младите,най-комплексираните хора....Ужасссссссс....!Сега,да видим кое е причина и кое е следствие....Хората дишат въздух с Менделееви концентрати(елементи)и то от най-канцерогенните.....
23
0
 
1
 
! Отговори
sasanid.blog.bg преди 15 години
Сега,аз си живея във Варна и много простотии съм чул по адрес на града си,та на перничани ще кажа да не се "потят" толкова ,знаем че там не е като лятото във Флорида, ама и в Пк хора живеят и не само там има счупени голфове и селски ръбове да ги карат.... Ами за Тх - техерански голф 3-ка чували ли сте? Това го има във Варна, идва от Добрич и е същия бъзик ка то пернишкия ... Ама като отида в Добрич не ми е лошо, имам приятели там и си изкарвам чудесно .... Та не гледайте кой от къде е, а какъв е !
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
абе *** що не се качиш в софийската лъскава кофа съкратено слк и не си бръмчиш из ***
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
skakauez haha