Роден съм, за да насилвам

Започна делото срещу Йозеф Фрицъл, който в продължение на 24 години държа в мазе дъщеря си и 7-те си деца, родени от нея
16 мар 2009 12:00,
62
Роден съм, за да насилвам
Фрицъл крие лицето си. Снимка: БГНЕС

Днес 73-годишният Йозеф Фрицъл се яви пред съда по обвинение в убийството на сина си, роден от собствената му дъщеря в мазе под земята, където я е държал затворена, предаде Ройтерс.

Основната улика в процеса срещу австрийския маниак Йозеф Фрицъл ще бъде дневникът на дъщеря му, която той насилвал в продължение на 24 години.

Освен обвинението в убийство на сина му (който в същото време му се пада и внук), той ще бъде съден още за държане в плен, за над 3 хиляди изнасилвания и кръвосмешение със собствената си дъщеря.

В продължение на пет дни съдебните заседатели ще трябва да вникват в подробностите на безпрецедентни по своята жестокост злодеяния.

Опасявайки се за психичното здраве на заседателите, съдът е разпоредил заседанията да не продължават повече от два часа на ден.

В записките на Елизабет става ясно, че Фрицъл я е принуждавал да гледат порнофилми, за да разнообрази секса, и използвал огромни сексиграчки, с които й нанесъл сериозни вътрешни наранявания. Най-ужасяващото е, че всичко това е ставало пред очите на децата.

Тираничният маниак измъчвал шестте си деца с глад и редовно ги биел.

Елизабет описва и трагичната смърт на седмото си дете, у което веднага след раждането се появили проблеми с дишането.

Тя се опитвала да съживи бебето, докато Фрицъл безучастно наблюдавал.

На третия ден след раждането детето починало, а "баща" му кремирал тялото в газовата печка, с която се отоплявали, и разпръснал праха в градината на къщата.

В мазето, където живеели затворниците на Йозеф Фрицъл, имало плъхове. Единственото забавление на децата били едно огледало и кантар за измерване на теглото.

Понякога след по-обилно хранене децата се качвали на кантара, за да видят дали са напълнели.

Фрицъл получавал невероятно удоволствие от това да унижава жертвите си морално и физически.

Той "дарил" три от децата с нормален живот, като ги извадил от подземието и ги осиновил просто защото вдигали много шум и се страхувал да не бъде разкрит.

В същото време той дразнел останалите три деца: 19-годишната Кърстин, 18-годишния Щефан и 5-годишния по това време Феликс, гниещи в подземието, като показвал снимки от забавните игри и разходки на "свободните" горе.

Според следствието Кърстин заместила остаряващата си майка в сексуалните забавления на баща си.

Фрицъл бе арестуван на 27 април 2008 г., когато най-голямата му дъщеря се разболяла и маниакът трябвало да я заведе в болница, където се разкрила зловещата история.

За всички близки и познати на семейството разкритието на страшното престъпление е шок, макар че повечето от тях признават, че Фрицъл е тиранин.

69-годишната съпруга на Фрицъл - Розмари, твърди, че не е знаела нищо за престъпленията на съпруга си.

Именно нея 43-годишната Елизабет обвинява за своята трагедия. Тя се възмущава от факта, че трите й деца, които са живели извън мазето, наричат Розмари "майка".

Още през 1967 г. природата на Фрицъл излязла наяве, когато той изнасилил медицинска сестра, заплашвайки я с нож.

Когато маниакът бил в затвора, Розмари излъгала за истинската причина за отсъствието на Йозеф, а след като излежал наказанието, отново го приела вкъщи.

Още когато Елизабет била на 11 години, Йозеф Фрицъл започнал да слага порносписания под възглавницата й и мастурбирал в нейно присъствие.

Все още не е ясно как всичко това е убягнало от погледа на майката. Елизабет не вярва, че тя не е знаела, и смята, че просто го е прикривала, като по този начин се е превърнала в негова съучастница.

Над психопортрета на Йозеф Фрицъл работи цял екип от опитни специалисти. Те все още не са успели обаче да отговорят на главния въпрос: "Защо той е направил това?".

В  крайна сметка маниакът сам разкрил мотивите си, като заявил на експертите: "Роден съм, за да насилвам!"

Лекарите са обезпокоени от физическото и психическото състояние на жертвите на Фрицъл. Посттравматичния стрес, който изпитва Елизабет, може да се сравни с това, което изпитват войниците, върнали се от война.

Освен това през годините, прекарани в мазето, здравето на пленниците е сериозно разклатено от редовното недохранване и лошите условия. Органите на вече 20-годишната Кърстин са отказвали неколкократно.

Там, където в момента живеят децата, всички врати са широко отворени, тъй като те са развили страшна фобия от затворени пространства.

Елизабет, Кърстин и брат й Щефан живеят заедно. Те почти не излизат навън. Гледат телевизия, слушат музика и помагат на майка си. Тяхната реч е забавена, а представата им за собствената им личност не е сформирана.

6-годишният Феликс, който е прекарал живота си досега в подземието, се нуждае от специални очила, тъй като очите му не могат да се приспособят към светлината.

Детето се възхищава на всичко ново, което види. Той прекарва дните си, като гали кората на дърветата, събира цветя и гледа небето. Психолозите смятат, че младата му възраст ще му помогне да се възстанови най-бързо.

"Елизабет е истински герой, уверен е един от психолозите, който се грижи за психичното състояние на жертвата. Това, което е спасило нея и децата й, е невероятният й майчински инстинкт".

Невероятно е и това, че децата на Фрицъл имат противоречиви чувства към него. При все че те с ужас си спомнят за годините в подземието, у тях се наблюдават остатъчни чувства на привързаност. Кърстин и Щефан са отказали да свидетелстват срещу него.

Другите три деца, които са расли извън подземието – 15-годишната Моника, 16-годишната Лиза и 12-годишният Александър, знаят, че строгият им баща ще бъде съден и това ги плаши. Те трудно наричат Елизабет "мамо".

След началото на процеса Моника, Лиза и Александър са били преместени в различни училища, за да не бъдат разпознати, а имената им са били променени. Децата се намират под постоянното наблюдение на педагози, които са в течение на нещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
19
 
! Отговори
преди 15 години
da go zatovrqt v izolatora vo veki vekov a da mu davat nai gadnite lekarstva, da se trovi i ma4i, shte mu se iska da e martav
60
0
 
15
 
! Отговори
Martina преди 15 години
Teb puk kakuv SAW te goni.Onq ot filma im otvarq o4ite za da ne pravqt lo6o na sebe si,a pogledni tozi kakvo pravi.....nqmam dymi bolni mozuci prosto,neznam...
59
0
 
14
 
! Отговори
... преди 15 години
Възмутително е това което е правил този "човек" каквото и да напиша ще е излишно, но спокойно може да стане продуцент и савсем достойно да замести главния герой в "SAW" Тобин Бел
58
0
 
24
 
! Отговори
прост българин преди 15 години
Такъв,когато и да го утрепеш,все си закъснял!
57
0
 
16
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, номер 47, не пиши глупости да плашиш хората. Ти си микроПче. Малко е кофти реалността щото та опряхме до това и сами да си измисляме олигофрении!
56
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Toя само деца е правил-по седем на жена си Розмари,и седем на дъщеря си Елизабет,която дъщеря ги е родила сама в бункера.Представяте ли си как се е мъчила ?! "Фрицъл има седем деца от жена си Роземари, като петото и шестото са близнаци. Дъщеря му Елизабет също е родила седем деца от него и петото и шестото отново са близнаци, аргументира хипотезата си полицаят, който определи съвпадението като необикновено." За мен това,което се е случвало в зловещата огромна къща на един електротехник е бледнее като сценарии и на най-страшния филм на ужасите !
55
1
 
17
 
! Отговори
д-р Лектър преди 15 години
Такива *** не се раждат, те се създават. Той е продукт на нацистката машина и световната война. Идеален психопат. Само той може да си измисли подобаващо наказание
54
0
 
18
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЯ Е *** ОТ РОДА НА ХАНИБАЛ,СИГУРНО ЩЕ ГО ИЗУЧАВАТ.
53
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
"Детето се възхищава на всичко ново, което види. Той прекарва дните си, като гали кората на дърветата, събира цветя и гледа небето. Психолозите смятат, че младата му възраст ще му помогне да се възстанови най-бързо."Само дето не се разревах на тази част...
52
0
 
20
 
! Отговори
Кашмир преди 15 години
ужас! егати ***! дано му дадът най-тежкото наказание! а жертвите едва ли ще се възстановят някога!
51
0
 
15
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
да прояви интерес към професията на ***, за да видим какъв е социалният му произход?
50
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
Predlagam da go v karat v pandelkata i da mu skasat alkata ot SEKS za da useti traokata tova zakoravjalo ZIVOTNO!!!
49
4
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
С такова мислене като твоето до никъдя няма да стигнем. Направим ли това което предлагаш падаме на нивото му/им. Виж АМерика - големите демократи и пазители на свободата. Видя се че са изтезавали хора в Гуантанамо !!! Франция трябва да си поиска Статуята на Свободата!
48
0
 
22
 
! Отговори
sisithebest.blog.bg преди 15 години
да го затворят него на тъмно и да го държът така до края на живота му , за да види какви ги е причинил на децата...
47
1
 
15
 
! Отговори
epikur преди 15 години
Tksoplazmozata malko mikrop4e kope to se sere6ta pri 25 % ot horata,kogato se zaseli v mozaka v golemi koli4estva 4ovek izperkva ot toksinite na mikrob4eto i stava manyak,6izofren,psiho it.n.t.
46
0
 
20
 
! Отговори
Spac3 преди 15 години
САМО СМЪРТ ЗА ТАКИВА *** !!!
45
0
 
16
 
! Отговори
преди 15 години
чикатило ряпа да яде....
44
0
 
19
 
! Отговори
преди 15 години
Явно не е само той виновен. Има много действащи лица на това място, за да е възможно всичко това да остане скрито. Всъщност "скрито" е условно - за който има очи, това не е възможно да е скрито. Как за толкова време няма никакво съмнение??? Жена му е ясна, тя е виновна.
43
0
 
18
 
! Отговори
преди 15 години
Какво толкова има да заседават и умуват това животно цял живот е насилвал и тормозил всеки който е живял с него. СМЪРТ ЗА ТАКИВА КАТО НЕГО.
42
0
 
16
 
! Отговори
преди 15 години
Много се писа за този още от миналата година,когато го разкриха,ама каква присъда ще получи ми е много любопитно. Ето още малко за него и за неговата майка: В последния си разговор със специалиста извергът разказал, че е заключил майка си на тавана в дома си в град Амщетен, после зазидал единствения прозорец на стаята и така не й позволил да види повече дневна светлина цели 20 години. По официални данни майката на Фрицъл починала през 1959 г. Но сега Фрицъл твърди, че тя е била жива до 1980 г. и че е прекарала в плен 21 години.Австриецът признал пред психолога, който го разпитвал, че лишил майка си от свобода, за да си отмъсти за побойщата, на които тя го подлагала, когато бил малък. Той разказал, че майка му редовно го пребивала и после го оставяла да лежи в локва кръв. Тя никога не проявила нежност към него и единственият положителен спомен от нея, който Фрицъл имал, бил, когато двамата ходели заедно на църква.