Снегът проваля изборите в над 100 места в македонската провинция

Има голяма вероятност изборите в блокираните секции да бъдат отложени за след 2 седмици
22 мар 2009 12:42,
5
 Снегът проваля изборите в над 100 места в македонската провинция
Снимка: БГНЕС

Георги Савчев- savchev@start.bg специален пратеник на Dnes.bg в Скопие за изборите в Македония

Над 100 избирателни секции в 30 общини в Македония не бяха отворени в началото на деня на вота заради преспите от сняг, съобщиха от Държавната изборна комисия и гражданската асоциация „Мост”.

Има голяма вероятност изборите в блокираните от снега секции да бъдат отложени и да се проведат след 2 седмици.

Заради обилния снеговалеж много населени места в страната остават с непристъпни пътища и това създава проблем както за служителите на общинските изборни комисии, така и за гласоподавателите- на практика около 12 000 избиратели не могат да стигнат до секциите. 

Най-критично е състоянието в Тетово и Маврово.

Към 10 часа избирателната активност на президентските и местните избори е близо 8%, съобщи Държавната изборна комисия на първата си пресконференция в Дома на армията. 

За разлика от миналогодишната касапница по време на извънредния вот, към 12 часа българско време няма информация за сериозни инциденти.

Все пак наблюдателите на изборния ден от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, които в момента са из цяла Македония, са преминали през специално обучение с инструкции по безопасност. 

Вижте още:

Кандидатът за президент на СДСМ Любомир Фръчковски в специално интервю за Dnes.bg

Кой ще е победителят на изборите в Македония?

Македония избира измежду седмина за президент

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
LachKo преди 15 години
Снегът проваля изборите в над 100 места в "македонската провинция". Явно става въпрос за българската провинция Македония :)
3
0
 
0
 
! Отговори
Leblebija преди 15 години
Какво странно има в това? Това значи, че стоката най-вероятно се изнася в Македония, но не и в България. Например днес по Европа се продават словенски и хърватски стоки, но и в Македония, където са още по-известни от много години. Фруктал, Краш, Дорина, Лашко пиво и т.н. всички тези са стоки, които се продаватв Европа и в Македония (и цяла бивша Югославия), но не и в България, така че нормално е на тях да няма описание на български.
2
0
 
0
 
! Отговори
MiG-25 преди 15 години
... с тия какавани - македонците.Ние, тия бастуни ги четкаме 18 години .И КАКВО само хули по наш адрес. Да се задавят дано. С тяхната история. Фалшивата де.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
v Europa kato si kupish beer ili druga stoka ima opisanie na Makedonski a na Bulgarski ne.Ei tva kak shte komentirate???