Другите жертви на Фрицъл

Две момичета на 17, едно на 16 и 20-годишна проститутка вероятно са умрели от ръката на маниака
23 мар 2009 11:22,
38
Другите жертви на Фрицъл
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Името на чудовището от Амщетен Йозеф Фрицъл продължава да е едно от най-актуалните в медиите по света, след като разследващите разпространиха информацията за нови зверства, извършени от него.

След мъките, които причини на дъщеря си Елизабет и на шестте деца от насилствената си връзка с нея, станаха ясни подробности около още убийства, за които вероятно е отговорен.

"Това са млади момичета, убити в интервал от 40 години. Тези престъпления все още остават неразгадани", казва Алоис Лисъл, началник на полицията в Горна Австрия, цитирана от италианския всекидневник "Кориере дела сера".

Една от вероятните жертви се казва Мартина Пош и е била на 17 години, когато е била убита през 1986 г. Тялото й е било намерено на дъното на езеро, на близко разстояние от вилата, която Фрицъл и съпругата му наели за лятната си почивка.

При аутопсията на трупа е установено, че момичето е било изнасилено и после удушено, а тялото му - хвърлено в езерото. Мартина е имала забележителна прилика с дъщерята на Фрицъл - Елизабет.

Друго мистериозно убийство, за което Фрицъл може да носи, е това на Анна Нюмайер, на 17 години, убита с огнестрелно оръжие през 1966 г. близо до местоработата на Фрицъл.

През 2006 г. близо до къщата на Фрицъл изчезва 16-годишната Джулия Кюхрер. Съдбата й е неизвестна. Смята се, че може би Фрицъл има нещо общо с изчезването.

Следователи подозират, че чудовището от Амщетен носи вина и за убийството на проститутката Габриела Суперкова, на 20 години. Тялото й било открито в езеро в близост до мястото, където през 2007 г. Фрицъл прекарвал ваканцията си.
 
Британският "Таймс" пише, че Фрицъл сега ще живее при райски условия в затворническата психиатрична клиника, в която ще бъде настанен. Като всеки затворник с психични проблеми, той има право да си избере един от трите австрийски специализирани затвора.

Според адвоката на Фрицъл Рудолф Майер, клиентът му се спрял на бивш женски манастир, днес превърнат в затворническата психиатрична клиника Гарщен. Тя се намира в гора, в подножието на Алпите, на 30 минути път с кола от Амщетен.   

В Гарщен Фрицъл ще разполага с удобна килия, със свеж въздух и осветление по всяко време, нещо, от което е лишавал дъщеря си в продължение на 24 години.

В клиниката той ще може да подобри английския си или да учи други чужди езици.

Фрицъл ще има право да пее в затворническия хор, да тренира във фитнес зала, да играе тенис или пък да чете на воля в библиотеката на затворническата психиатрична болница, която е най-голямата библиотека за лишени от свобода в цяла Австрия.

В Гарщен Фрицъл ще може да общува с друг известен австриец - бившия телевизионен водещ Хелмут Фродъл, който излежава доживотна присъда заради убийството на колега, чието тяло после разфасовал с електрическа резачка.

Фродъл сега работи по докторската си дисертация и два пъти на месец има правото да посещава под полицейски ескорт университет, за да обсъжда дисертацията си с професор.    

На теория Фрицъл може да излезе на свобода след 15 години. Ако психическото му здраве се влоши или той стане сенилен, той може да бъде прехвърлен от затворническата психиатрична клиника в затворнически старчески дом.

Същевременно жертвите на Фрицъл - дъщеря му Елизабет и нейните деца, плод на изнасилванията на баща й, отново са приети за лечение в психиатричната клиника, където се лекуваха след разкриването на аферата "Фрицъл" миналата година.

Лечението се финансира от австрийската държава. Елизабет и двете й най-големи деца са прекалено травмирани, за да започнат нормална работа или да водят нормален живот, твърдят експерти, цитирани от в. "Таймс".
  
Британският "Гардиън" разказва, че Фрицъл променил решението си в съда и се признал за виновен по всички обвинения, когато обърнал глава в съдебната зала и видял дъщеря си Елизабет.

Тогава изведнъж го обхванал ужас и той си дал сметка какво е извършил. После, когато се върнал в арестантската килия, той се разплакал и казал, че ще се признае за виновен по всички обвинения.

Фрицъл все още е в затвора в град Санкт Пьолтен и чака прехвърлянето си в психиатричната клиника.

Според заместник-директора на затвора Ерих Хубер-Гюнстхофер психическото състояние на Фрицъл рязко се е влошило и има съмнения, че може да посегне на живота си. Затова пазачите зачестили с визитите в килията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Вафел преди 13 години
Баси гадните очи има! Като на коза!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво се чудите бе... Хитлер каНация от психопати.
39
2
 
7
 
! Отговори
?! преди 13 години
не мога да повярвам?! вместо да го ЕКЗЕКУТИРАТ, "цивилизованите" австрийци, един от които е и този ***, ще го учат на АНГЛИЙСКИ!защо за едно такова престъпление ще лежи в психиатрия?! в ОАЕ един, който изнасили и уби дете и беше с психически отклонения, ГО ОБЕЗГЛАВИХА! не го вкараха в психиатрия
38
0
 
5
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Mi da se samoubiva kakvo chaka, na nikogo nqma da lipsva,a i po malko breme za danakoplateca!Hich ne mi e jal za nego.Nqma proshka za tova.Roni krokodilski salzi samo, s cel da si izvoiuva malko po-"udobno" badeshte v zatvora
37
0
 
7
 
! Отговори
преди 15 години
Dobrede shtom e ubil tiq momi4eta bi trqblo da hodi v zatvora dojivotno za tolkova iznasilvaniq i ubivaniq! Neshto ne gi razbiram tiq zakoni
36
0
 
9
 
! Отговори
преди 15 години
Поне да го бяха изпратили в някоя от наште психиатрични клиники.
35
0
 
2
 
! Отговори
от 34 преди 15 години
Направо ще се разплача.
34
2
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Ама то стана като в Латински сериал. Накрая всички заживяха щастливо.
33
0
 
7
 
! Отговори
fffffffff преди 15 години
наистина защо за *** няма правосъдие,ще си го оставят да си чете книжки и да ходи на фитнес,защо не го пратят на курорт
32
0
 
6
 
! Отговори
преди 15 години
а бе защо не ги убиват ***
31
0
 
6
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
значи убивай насилвай и ще те съжаляват, накрая ще и лекуват. на свеж въздух и изучаване на чужди езици,интелектуално възпитание. по този начин даваме пример на шизофреници и психично агресивни хора да живеят спокойно и да не се притесняват за своето бъдеще и настояще.
30
0
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Nai-tagnoto e che za gertvite ne se interesuva nikoi !!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Moge i Mancho Panjukov , deto obezglavi dvete si deza, da go izpratjat tam ....da se lekuva.....moge i film da napravjat za tjah.....Nesto vav tozi svjat ne e nared !!!
28
0
 
2
 
! Отговори
fritc преди 15 години
bravo
27
0
 
4
 
! Отговори
jhb преди 15 години
bahti zatvora
26
0
 
3
 
! Отговори
bizona преди 15 години
toq e pobyrkal 6 deca i 1 jena ... v prodyljenie na godiniii predstavete si vas da vi my4at taka prez celqi vi smislen jivot i da ste na kym 20 ... i go slagat tama ne e 4estno ..
25
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
до 24 ... И ще т надживееее
24
0
 
5
 
! Отговори
миша преди 15 години
Изобщо не заслужава да бъде лекуван такъв ***! Не заслужава нищо, освен да умре от собствената си самота и съвест/ако изобщо има такава/. Ако съм аз: ще го затворя на тъмно, тясно и гадно помещение без никакви предмети около него, без храна, вода и дрехи и ще чакам да умре от дерзания и мисли, в собствената си гнила обвивка!!!!
23
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Иван Костов е виновен, тоя му е брат близнак, ама от друга майка роден
22
1
 
3
 
! Отговори
hm... преди 15 години
Аре бе се едно не сте гледали "Silence of the Lambs" и други подобни филми, науката се интересува от такива "гениални" изчадия... нормално е.