Местни избори в София през есента

Просълзен, Софиянски обясни, че избира депутатското място, защото чувства, че започва да губи доверието на част от софиянци
30 юни 2005 17:20,
Местни избори в София през есента
Снимка: Булфото

Избори за местна власт ще има през през октомври в София и в още 5-6 града, прогнозира днес Стефан Софиянски, който по-рано обяви, че ще стане депутат в 40-то Народно събрание. Извънредният вот ще е на места, където кметовете са избрани за народни представители.

Общата кандидатура за кмет на десните сили в София трябва да бъде определена с вътрешни избори, каза лидерът на Съюза на свободните демократи.

Според него обаче най-голямо право да излъчи бъдещ градоначалник на столицата има партията "Демократи за силна България", тъй като тя е спечелила най-много гласове сред десните сили на парламентарния вот в София. Софиянски дори имал фаворит във формацията на Иван Костов, но не пожела да го обяви.

Просълзен, столичният кмет посочи, че основната причина за решението му да стане депутат е, че през последната година е усетил, че започва да губи доверието на част от софиянци и не е могъл да работи добре с общинския съвет. Много по добре за столичани би било след 10 години с един и същ кмет да потърсят едно ново решение, заяви той и обеща, че ще бъде много силно лоби на местното самоуправление в парламента.

След заседанието на Столичния общински съвет председателят му Владимир Кисьов, който е и в ръководството на СДС, каза, че допуска издигането на всякакви кандидатури за кмет на столицата. На въпрос дали той може да бъде номиниран, Кисьов отговори, че теоретично това е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание