Поискаха единна държава на албанците на Балканите

Границите й са ясни, тя щяла да стане факт до 2013 г.
Обновена: 2 ное 2010 14:53 | 1 ное 2010 12:02, Елка Василева
553
Поискаха единна държава на албанците на Балканите
Карта на Велика Албания. Снимка: РТС

На митинг в Тирана беше представена „Листа на естествената Албания“, чиято цел е създаване на единна държава на всички албанци на Балканите. Участваха стотици албанци от Прешевската долина, от Косово, Македония, Черна гора, Гърция и диаспората, пише РТС.

Инициативата е на директора на Института за регионални прогнози в Тирана Кочо Данай, който е бивш съветник на трима албански премиери.

Данай се обявява за единна държава на всички албанци на Балканите като каза, че тази цел може да бъде осъществена изключително по мирен път, чрез преговори със съседите.

На митинга Данай каза, че сформирането на тази листа води към стабилност и просперитет на региона на Балканите, който има европейски път, предаде агенция Фонет.

Данай съобщи още, че листата ще участва на предстоящите избори на териториите, на които живеят албанци.

Той поиска ревизия на Лондонския договор от 1913 г., за който смята, че е „разделил албанския народ в няколко държави“.

Новата албанска държава, която да обхваща Албания, Косово, частите от Сърбия, както и частите от Черна гора, Македония и Гърция, където живеят албанци, според прогнозите на Данай трябва да бъде сформирана до 2013 г.

За тази цел албанците в тези държави трябва да гласуват на референдум, каза Данай, който очаква решение за това да бъде взето скоро в Косово.

По оценка на Данай формирането на „естествена Албания“ ще означава решаване на албанския въпрос на Балканите, пише РТС.

Данай смята, че тази идея се подкрепя и от международната общност. Той отбеляза, че за това „ясно говори присъствието на представители на Дания и Германия на срещата в Тирана“.

Сформирането на „Листа на естествена Албания“ беше приветствано от кмета на община Прешево Рагми Мустафа, председателя на общинския съвет в Буяновац Йонуз Муслиу и заместник-председателя на общинския съвет Прешево Орхан Реджепи (Прешево и Буяновац са общини в Южна Сърбия).

„Прешевската долина е най-окупираната част от албанската територия“, каза Реджепи, който е сигурен, че „Листата на естествена Албания“ ще участва на следващите избори в Прешево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тези теророристи и мюсюлмани накрая ще имаме май обща граница.....И Турция.......И познайте какво ще става....заградени от две страни с мюсюлмански държави.......
16
5
 
24
 
! Отговори
до Тошко преди 13 години
Армията ни е нужна... беше национално предателство търговията с нейните активи и редуцирането й до един влак хора!
15
3
 
50
 
! Отговори
на 20 преди 13 години
горките македонци утре ще реват на границата ще искат да стават българи
14
9
 
4
 
! Отговори
Горгона преди 13 години
Ако някой има повече информация по въпроса за Пиринско моля да даде разяснение....
13
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо не се споменава в статията за някаква клауза на ДОГОВОР ОТ 1913г. според който Пиринско щяло да бъде в БГ до 2013?ТАКИВА НЕЩА ЧЕТА В НЯКОИ САЙТОВЕ....
12
4
 
75
 
! Отговори
аз преди 13 години
А защо за албанците да може Велика Албания, а за българите да не може Велика България? А?
11
3
 
48
 
! Отговори
KARTOFF2 преди 13 години
леко нагличък е този :)) Половин Македония и Черна гора хахаха, още части от Сърбия и то след като съвсем скоро взеха Косово, а вече и на Гърция пффф...Нито м2 не трябва да им дават повече на тези ***
10
7
 
68
 
! Отговори
тошко преди 13 години
Ето затова ни трябва боеспособна армия. Неизбежно е един ден шиптарите да поискат разцепване на Македония. И колкото и макетата да се правят на независими българофоби кой ще им помогне тогава? Гърция? Или Сърбия? Или пак ще опре работата до тяхната майка България, която за пореден път трябва да отнася негативите заради защитата на неблагодарните си чеда?
9
1
 
51
 
! Отговори
тт преди 13 години
Това е абсурдно искане и няма как да стане... Само не знам кой се опитва пак да драсне клечката на барутния погреб и да мъти водата...
8
3
 
29
 
! Отговори
ясен преди 13 години
От България не са щипнали... :)
7
6
 
77
 
! Отговори
DarkLord преди 13 години
Така е като американците им спонсорираха подривната дейност, дадоха им косово, скоро и македония на цената на нарко каналите. Сега ще има "велика" *** албания, царство на дрогата и престъпността. Честито на печелившите ;)
6
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А такааааааааааааааааааа! Лошо изказване и още по лошо, че презокеанския "батко" сигурно е измислил това. Балканска орисия ........
5
3
 
80
 
! Отговори
:D преди 13 години
:D :D :D Успех с Гърция! :D :D :D
4
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е добре
3
1
 
38
 
! Отговори
xaaxax преди 13 години
tuka sha stane strashno , qvno nqkoi im naliva pari4ki da pravat mizeri...
2
7
 
20
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
SKENDERBEG e bil idin 4utoven hrabar VUENONA4ALNIK na ALBANTCITE ut 15 vek i bis malku da Pubedi TURTCITE---uba4i NI OSPIAL...Albantcite/ARNAUTI/ sa idin KUVAREN+PERFIDEN VRAK...Zakolvad ta za idnoto NISHTO...
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очакваше се......Следваща стъпка-Велика Албания........