Контрабандата взе главата на митничар №1 в Румъния

В северната ни съседка вървят масови арести
Обновена: 10 фев 2011 18:54 | 10 фев 2011 18:36, Елка Василева
40
Контрабандата взе главата на митничар №1 в Румъния
Емил Бок. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Премиерът на Румъния Емил Бок уволни шефа на митниците Раду Маргинеан, след като по-рано избухна голям скандал с контрабанда на цигари и бяха извършени масови арести на митничари и полицаи, взимали подкупи.

Директорът на митниците Раду Маргинеан беше уволнен след заседание на правителството, тъй като е заподозрян, че е взимал подкупи, заяви говорителят на румънския кабинет.

Премиерът Бок предприе тази крачка след консултации с данъчната агенция, съобщи агенция "Аджерпрес".

След масовите арести, започнали в сряда, когато бяха разпитани над 150 души, в ареста остават 86 полицаи и митничари, заподозрени, че са взимали подкупи, за да пропускат контрабандни цигари. Една смяна от 12 митничари са прибирали до 6 000 евро на ден.

Акцията беше проведена по граничните пунктове със Сърбия.

Преди това имаше подобна операция по западната граница на Румъния с Украйна, когато бяха задържани над 60 души.

По данни на данъчните служби годишно Румъния губи около милиард евро от контрабанда на цигари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само нов Висш съдебен съвет може да оправи работата. Костов смени ВСС, като дойде на власт, сложи си Филчев за шеф на прокурорите и Иван Григоров на съда. Сега продължава да държи съдебната власт. Неслучайно никой негов министър не беше осъден, а само разследвани и съдени.
34
1
 
2
 
! Отговори
те преди 13 години
затова и ще се оправятм за разлика от нас... в целия свят ако някой управник сгафи, не се церемонят с него, само нашите са със самочувствието на стоящи над всякакви закони и морални норми... и се стараят всячески да насъскат народа да се изпоизяжда помежду си, само и единствено за да си осигурят личен комфорт да си развяват пищовите на спокойствие...а народа си се джафка и продтлжават да го тъпчат... да видим докога
33
0
 
1
 
! Отговори
RedmoonZ преди 13 години
3. Ходът е възприет като жест, демонстриращ способността и решимостта на Румъния да е член на Шенген.4. Румъния влиза в Шенген.Контрабандата в региона продължава. Фонда на авера на Барозов се пълни с милиарди, Бок и другите са осигурили старините на правнуците, народът е обеднял още малко докато е гледал в телевизора.
32
0
 
2
 
! Отговори
RedmoonZ преди 13 години
Политическа воля и желание тинтири минтири. Всичко опира до пари, приятели мои.1. Председателя Барозов и премиера Бок (на немски козел, на турски ***) най-сетне се разбират каква да е сумата.2. Барозов отива при един приятел извън работата и взима няколко (въшливи) десетки милиона от фонда му. С неголяма част от парите Бок обезщетява уволнения шеф на митниците, както и хората, които са платили за него и назначава нов шеф, който има едни приятели, един от които познава Барозов.
31
0
 
4
 
! Отговори
Новина преди 13 години
Бойко бил хванал грипа! Но корумпираният съд го пуснал......
30
0
 
6
 
! Отговори
romanian neighbour:) преди 13 години
I read yourments and I see how silly you are to believe that in ROMANIA everything is so much better than in BULGARIA :) Of coure I read yourments,but I do not understand anything,after all I do not speak Bulgarian :) One info from me,your romanian neighbour,in Romania we see things like you see things in Bulgaria.I mean for you-Bulgaria sucks but Romania is OK,for us Romania sucks but Bulgaria is OK :) Trust me it is the same shit everywhere!peace!See you in Kaufland RUSE! :)
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
31, страхотно чувство за хумор, жалко че *** няма да го ценят :))
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле румънците колко са го закъсали! Корупция, контрабанда, арести ...А в България откакто г-н Борисов дойде, всичко това изчезна!Слава на ГЕРБ!
27
11
 
8
 
! Отговори
knowledge6 преди 13 години
--------За първи път имаме хора, които се изправиха пред 20 годишната тирания, крадене и геноцид наложен ни от червените = десните, които са едни и същи комунисти, държавна сигурност и олигарси, примесени и покровителстващи мафията. Скоро ще се отървем от агент Гоце най-накрая - чадър 8 години на престъпността. Да са живи и здрави от ГЕРБ, само това мога да пожелая от далечен САЩ !П.С. И на серГЕЙЧО, че такъв *** ...--------
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тъпотия ли да го наречеш, урблолешка инерция на овехтял сценарий ли, ама един Брюксел що не се огледа по-задълго в огледалото, пък и тия дето му се кланят, и те да гледат с четири очи, та белким някой се светне, че всичко мара втасала, та седнала и акъл да дава. Всичко лети с нова динамика. Днес не е вчера. Най-малко пък Брюксел се променя към добро. Е, тогава кво добро да чакат Балканите напр. от Брюксел УТРЕ?
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, вземай пример от румънците. За смях станахме.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пипат твърдо и влизат в шенген. Ние нищо не правим и не влизаме.
23
0
 
3
 
! Отговори
Velichko Adamov преди 13 години
Това не е интересно, вижте ректора на Стопанската Академия в Свищов и шефовете на ГЕРБ как се забавляват със студентки!!!!youtube/watch?v=AWIY6soRPcU
22
0
 
6
 
! Отговори
шерше ла корупсион преди 13 години
Това единствено ще доведе до по-фини пътища за корупция. Не може ти да биеш през ръцете слабия 24/7 бачкатор, че си е гребнал повечко от казана с чорбата, и на това да му викаш успешна борба с корупцията, а на ония дето са все на кьор софри, в напр. ЕП, ЕК и ко, и трупат тлъсти банкови сметки (познай как) за синекурно целогодишно нищоправене и нищоприказване и за клатене на крачета, да им сваляш шапка. Заради високите им мъдри напътствия? Баш корупцията винаги кряка с най-менторски тон.
21
2
 
6
 
! Отговори
bg преди 13 години
RUMANIA OTDAVNA NI ZADMINA NASCHITE POLITIZI ZA DOSTA ZASPALI
20
3
 
15
 
! Отговори
Учи се от историята преди 13 години
Разликата ни с Румъния е че у нас няма контрабанда а има организиран нелегален внос има разлика......На Българската митница винаги се е крадяло, краде се и ще се краде..... ако някой се съмнява в това да прочете Бай *** и ще му се избистри цялото житие и битие на настоящия Български политик.....
19
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 17 / "Дано да нямат български съдии,че всички ще са извън ареста до 2 седмицш "НЕ!!!ДАНО НЯМАТ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, ЧЕ ДО 5 МИНУТИ ДА СА ИМ ЗВЪННАЛИ ДА ПРЕКРАТЯТ ПРОВЕРКАТА, ЩОТ НЕ БИЛИ "КАТО ПРЕЗИДЕНТА"
18
7
 
17
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Контрабандата взе главата на митничар 1 в РумънияВ северната ни съседка вървят масови арести"Ами нормално. В Румъния както във всяка БЯЛА държава арестуват контрабандистите. У нас поставят бомби на журналистите говорещи че има КОНТРАБАНДА и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА...Евала им на Мамалигарите, за пореден път ДОКАЗВАТ ЧЕ СА МНОГО ПРЕД НАС!!!
17
2
 
20
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
НЕКА РУМЪНИЯ ДАСЕ ПРИСЪЕДИНИ В ШЕНГЕН НИЕ ЩЕ ПОЧАКАМЕ ..СВИКНАЛИ СМЕ ДА БЪДЕМ ПОСЛЕДНИ ВЪВ ВСИЧКИ КЛАСИРАНИЯ....
16
1
 
23
 
! Отговори
Българче преди 13 години
Единственият начин България да влезе в пътя е ПОЛИТИЦИТЕ ДА ИМАТ СТРАХ ОТ ЗАКОНА !За целта трябва да се ремонтира из ОСНОВИ прогнилата съдебна система.