Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов

Възможно е да продаваме ток в Италия по 92 евро за мегаватчас
30 юни 2011 20:05, Елка Василева
196
Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов
Снимка: Reuters

Проектобюджетът на ЕС за 2014–2020 година е изключително благоприятен за България според премиера Бойко Борисов. В него са заложени близо 70 процента повече средства за земеделските ни производители, около 15 процента повече по кохезионните фондове, включено е и финансирането на строежа на магистрала "Хемус".

Усвояването на парите от еврофондовете ще стигне до 85-90 процента в края на 2013 година, подчерта Бойко Борисов, цитиран от БТА. Това било важно, когато се залага новият бюджет на ЕС.

Ако продължавахме да работим като при правителството на Сергей Станишев, когато усвояването на еврофондовете беше 0,7 процента, нямаше да можем да искаме повече пари, обясни Борисов. Нашите евродепутати и аз самият, ще подкрепим проектобюджета на Европейската комисия, каза премиерът.

Още по темата

Министър-председателят участва в Черна гора в на високо равнище на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Там стана ясно, че Черна гора прокарва подводен кабел за електроенергия за високо напрежение до Южна Италия. По него може да се изнася енергия от всички страни от региона, обясни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков преди началото на срещата в черногорския курорт Свети Стефан.

Сега изнасяме електроенергия на цена 30 евро за мегаватчас, а с този кабел можем да я продаваме в Италия по 92 евро за мегават час според премиера Бойко Борисов. С този кабел парите за електроенергията няма да остават в посредниците, смята той.

Министър Трайков съобщи още, че са обсъждани и доставките на електроенергия за комбинат за производство на алуминий в Черна гора, който и сега е голям наш потребител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
9
 
! Отговори
от плажа преди 12 години
С разликата и печалбата от продажбата на ток, да се оправят всички училища, дет. градини,и университети а особено тоалетните, да се направят като в 5-звезден хотел. По границите тоалетните също. Да се оправят всички църкви. Да се финансират за лекуване всички тежко болни, инвалиди и онкоболни. Да се осигури финансиране на всички желаещи за инвитро и нуждаещи се от трансплантации. Да се ремонтират всички старчески домове и да станат като хотели.
127
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм фен на ББ ,но той няма алтернатива в момента. Ако утре са изборите за кого ще гласувате,а? (към критикантите му)
126
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов"Абе ти не се ли усещаш, *** ли си, или тепигьозлъка ти е в повече, дотогава ще бъдеш отритнат политически труп !
125
10
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ... преди 12 години
....СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ---ДОКАЗАЛИ ,ЧЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ!ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!ТВЪРДО И АБСОЛЮТНО!НИКАКВИ ,КОМПРОМИСИ!
124
12
 
7
 
! Отговори
гергана преди 12 години
*** УМИРАТ ОТ СТРАХ, ЧЕ АКО БОРИСОВ НАПРАВИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО, ХОРАТА ШЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА МОЖЕ И ДОБРЕ ДА СЕ РАБОТИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ***, ПОНЕЖЕ ЩЕ ЗНАЯТ ЧЕ ЩО Е ЧЕРВЕНО САМО КРАДЕЗАТОВА ГЛЕДАТ ДА ГО ИЗБУТАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПО БЪРЗО ОТ ВЛАСТТА, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕ НАРОДА ДА СЕ НАУЧИ НА ЛОШО И ДА НЕ ДАВА ДА ГО КРАДАТ
123
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боце набоЦкай им го червените гоцета.
122
0
 
1
 
! Отговори
107 до 112 преди 12 години
инсект,ще получиш ултравиолетово насилие придружено от озон от бактерицидна лампа и членчетата ти от 6 ше станат на 1,6 което е идеалния брой членчета,щото днк то ти ше се обърне от *** обожател на нещо което ще пита какво съм аз
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така Боце.
120
11
 
6
 
! Отговори
Супер ГЕРБ преди 12 години
Браво Бойко.Напред Герб- Напред България.
119
1
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ако ги наредим всички минали прз властта през последните 22 години, не в Народното събрание, а пред стените му, друга песен ще запеят...и данъчните им декларации ще са други...и ще забравят за усвояване на фондове в собствените си джобове...
118
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ ГЕРБ !!!!!!!!!! преди 12 години
Долу ГЕРБ писна ми да бъда лъган и тъпкан от горилата Борисов !!!
117
1
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Енергията, която използва българина, за да пише по форумите трябва да я насочи към организиране на масови акции за смачкване тиквите на всички политици, които ни докараха до това положение вместо за писане да използваме омразата,която ни насажадат точно те - политиците, както я използваха румънците против Чаушеску и сега техните политици си имат едно на ум да не дойде и техния ред...радикални смени без кръв и жертви не се постигат!!!
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА УСВОЯВА4 ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ А ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ'
115
0
 
3
 
! Отговори
se преди 12 години
Az nemoga da razbera kakvo me bolli men onaia rabota po kolko shte prodavame tok na Italia kato na nas toka pak go vdignaha,az shte glasuvam za toia koito mi svali cenata na toka s 20% nai malko i izgoni mrasnite gnusni lapachi kato CEZ I EON,ama triabva da se organizirame i da otidem s kamani pri tazi komisia po energiino i vodno regulirane i da im schupim glavichkite
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България не мъ обича а аз съм е*ати пича!!!
113
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, хайде поне изчакай да усвоите 8,5-9% че тогава да говориш... Защото рекорда ви за сега е 7,8% по ОП транспорт!
112
4
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Този път Премиерът е 100% прав. През 2013 година друг ще управлява бБългария.
111
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, Генерал Борисов! Всички българи Ви подкрепят! Смело напред!
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВИЖ ТВ3
109
0
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
братле, травестит ли си или шлякан ебалник... ?братле , ти си един шлякан ебалник ....и не само ще те направя ***.... но ще ти направя *** като ръкав на кимоно... а преди това ще те гримирам, облека в хубаво бельо.... и ще те опръскам с много бело по лицето