Одобриха кредит от 12 млрд. евро за Гърция

Финансовите министри от еврозоната взеха това очаквано решение
Обновена: 2 юли 2011 22:17 | 2 юли 2011 22:02, Елка Василева
19
Одобриха кредит от 12 млрд. евро за Гърция
Снимка: Reuters

Финансовите министри от еврозоната днес официално одобриха кредит от 12 милиарда евро (17 милиарда долара), необходим на Гърция, за да избегне неплатежоспособност по дълга си, предадоха световните агенции.

Финансовите министри от еврозоната взеха очакваното решение на видеоконференция, след като гръцкият парламент одобри пореден пакет от мерки за строги икономии, уточни ДПА.

Още по темата

ЕС осигурява 8,7 милиарда евро по този заем, който е част от 110-те милиарда евро, договорени по силата на тригодишния спасителен план заедно с Международния валутен фонд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Гърцияеврозонатазаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Ако имам милион дълг е голям мой проблем но ако имам 100 милиона вече става проблем на банката :)
18
1
 
1
 
! Отговори
Ставри Примо преди 12 години
Гърция е велика нация, в момента там МИНИМАЛНАТА заплата е около 800 ЕВРО, естествено че криза има, но ЕВРОПА ЩЕ СТОРИ ВСИЧКО ЗА ДА възтанови гръцката икономика!
17
1
 
2
 
! Отговори
Rioter преди 12 години
Представете си сега същата тази снимка като на статията в раздел "България", и с "Народното Сбрание" зад милиционерите (и надписи на БеГе на трансперанта)!Но млъкни сърце, надали ще доживееш да видиш това....
16
2
 
6
 
! Отговори
Смешко преди 12 години
Ей! Ако зависта болеше ,що народ щеше да умре от болки !?А 15 ХАЙЛАКИ- МАЛАКИ сигурно щеше да има "родилни болки" ! :)))
15
3
 
3
 
! Отговори
ХАЙЛАКИ- МАЛАКИ преди 12 години
Хайлазуване + малакуване= нищожно гъркуване.
14
1
 
2
 
! Отговори
Иван Митев преди 12 години
Конкретен спор, който се води за Р. Гърция е с тема: Какво да е държавното финансово управление в Р. Гърция, според ползвани Златни или Незлатни пари. ...
13
2
 
4
 
! Отговори
отговор преди 12 години
Всички напудрени, надути до пръсване "богати икономики"- без да вкарвам в това число Германия и Япония, са длъжници до гроб на тези, които ограбиха Света без да им мигне окото- световната еврейска мафиотизирана конспиративна машина!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви дългове какво чудо има ли държави които не дължат пари на някой само САЩ имат външен плюс вътрешен дълг към 125 трилиона има нещо гнило в капитализма.
11
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Хаааахаха...!!! И са квооо...? Некой ше си види кинтите на п**кинден, ама май не му пука много, щото и кинтите му май не са от истинските... хехехехе
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми ето една задачка:1. БВП на САЩ е 14 трлн.$, а (само) външният дълг е над 15 трлн.$2. БВП на Англия е 3 трлн.$, а (само) ВД е 9 трлн.$3. БВП на Франция е 2.2 трлн.$, а (само) ВД е 5 трлн.$И въпросчето:След като 3 от най-богатите и развити икономики изкарват общо за година под 20 трлн.$, кой е този, който е изкарал много над 30 трлн.$, за да може да им даде на заем 30 от тях?И забележете - тук не коментираме дълговете на целия останал свят, който уж е по-зле, особено Лат. Америка!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Верно, кой е тоя баровец, дето има толкова много кинти, че да дава заеми на цел свят постоянно и с растящи темпове, винаги има за даване и може и да не си ги прибира навреме. И от къде ги има?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бре пичове, някой замисля ли се, че дълг, по-голям от 1/2 БВП няма връщане, а само се множи! Това значи, че длъжникът е във фактически фалит. А някой сеща ли се, че освен Германия, целият западен свят + Япония дължат толкова пари, че никога няма да ги върнат! Тогава какво ще правят? Просто като бял боб - няма да ги връщат!Има обаче едно тъпо въпросче, което никой не задава:След като уж най-богатите държави дължат няколко стотици трилиона долара, някой знае ли НА КОГО ГИ ДЪЛЖАТ?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дават им парите да си връщат заемите. Така че пак се връщат, откъдето са дошли, но гърците затъват с още 12 млрд.
6
7
 
11
 
! Отговори
сиртаки преди 12 години
Само им разгледайте в момента ТВ каналите на гърчулята и ще видите- то не са софри с вино, узо, баници, прасенца. Дрънкулят на бузукита и се кълчат като шашави.Абе с една дума и тия 10 милиарда ще ги изпапат и изтанцуват...Така са си научени от векове и няма да се променят.
5
1
 
5
 
! Отговори
TOI преди 12 години
EDNO VREME ...NI PLAWEHA SAS NAWIIAT VANWEN DALG...OT 11 MILIARDA.....SMIAH....I NIE ,.....VIARVAHME...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги изпапкат ли бързо,или ще ги инвестират разумно?
3
12
 
11
 
! Отговори
гръцка НАГЛОСТ преди 12 години
Гръцки НАГЛИ К.П.Л.Т.- У М Р Е Т Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те тия пари няма да ги видят.Директно отиват за избягване неплатежоспособност по дълга.Т.е. от единия кредитор в другия
1
7
 
13
 
! Отговори
Ура ! :-) преди 12 години
Сега ще се започнат едни празници и там, не е истина. Ще ги опукат и тях за нула време и после ще искат заем и от Китай. А, дано си стъпят на краката, но надали.