Николай Пешалов ще вдига политиката в Хърватия

"Откакто България е в ЕС, като че е слуга в собствения си дом"
25 ное 2011 07:04, Елка Василева
75
Николай Пешалов ще вдига политиката в Хърватия
Снимка: Reuters

Изтъкнатият български щангист Николай Пешалов, който в края на кариерата си се състезаваше за Хърватия, се включи в предизборната борба в тази страна.

Благодарение на Пешалов Социалистическата работническа партия привлече силно интереса на хърватската общественост. Той е втори в листата на партията в 10-и избирателен район, пишат хърватските вестници.

Програмата на СРП в Сплит беше представена на пресконференция от Пешалов и заместник-председателя на партията Ранко Адорич.

Основните моменти в нея са: връщане на социализма, плановата икономика, излизане на Хърватия от НАТО, не влизане в ЕС, отмяна на вероучението в училищата, безплатно здравеопазване и образование за всички.

"За Хърватия ще е по-добре да не влиза в ЕС. България е там почти десет години. Откакто влезе, като че е слуга в собствения си дом. Всичко поскъпна, заплатите са малки, други държави определят как да живееш, какво да ядеш, къде да спиш, защо да спиш“, каза щангистът с българско и хърватско гражданство на пресконференцията.

Пешалов изрази недоволството си от неизпълнените обещания на хърватските управляващи и влошаващата се ситуация.

"В началото си мислех, че се отнасят лошо с мен, защото съм чужденец. Но с времето разбрах, че отношението не е по-добро и към останалите колеги олимпийски, световни и европейски шампиони.

Когато спечелиш медал, от едната или другата управляваща партия те канят: „Кога ще дойдете да се снимаме“. Беше им приятно да печеля медали. Имаше много обещания, а след това нищо!

Имам деца и те не могат да ядат медали, купи, нито похвали. Докато бях спортист на световния подиум, всички ме снимаха. Приключих със спорта и като че никога не съм бил в тази държава“, оплака се спортистът, спечелил много медали за Хърватия.

"На 41 години съм, от тях 30 години съм в тренировъчната зала. Излиза, че ние спортистите сме глупави, защото политиците се осигуряват за 2,5 години седене в парламента с пенсия. Как ще тренират децата за върхови постижения в държава, която не инвестира в спорта?“, попита Пешалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
40
 
! Отговори
егати преди 12 години
Дори един щангист е проумял по-добре от герберасите истината за фалшиментото наречено ЕС!
52
0
 
0
 
! Отговори
от 47 до 50 преди 12 години
Беше грешка, извинявай.Видях го чак когато го публикувах...
51
0
 
0
 
! Отговори
до 47 от 40 преди 12 години
Това пък за какво ми го пишеш?!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жоро-Бг 18 годишен хлапак ...
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BG prieha v EU za da nesme vechniya SATELIT RUSIYA
48
0
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Англия Не е в еврозоната само.
47
2
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Година Държава1957 Белгия, Франция, Западна Германия (ФРГ), Италия, Люксембург, Холандия (основателки)1973 Дания, Ирландия, Обединено Кралство1981 Гърция1986 Португалия, Испания1990 Източна Германия се обединява със Западна Германия и територията и се влива в рамките на ЕС[3]1995 Австрия, Финландия, Швеция2004 Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Чехия2007 България, Румъния
46
11
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Великобритания е в ЕС, много *** тук бе ужас и после защо сме били бедни, еми с такъв материал какви да сме?
45
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 12 години
Кой каквото може - това дига, един дига в политиката, друг дига куфари, трети и оная си работа не може да вдигне ...
44
4
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Абе що не прочетете нещо преди да пишете ! Предсъединителните програми почват от 2000г. Добре,че вие сте по-умни, та да съдите за Пашалов, който е уважаван човек в по-развита от нас държава в еволюцията.
43
5
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
UK не е в ЕС ... ползва някакъв статут на страна членка, но не пълен ... UK никога няма да станат пълноправен член на ЕС, не и поне докато паунда е в пъти по добре от еврото и ред други причини
42
4
 
1
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Разбира се че без НАТО няма ЕС, единственото изключение е Австрия, която е задъжлена още от края на втората световна да стой неутрална, за да не я заграби Сталин и така е останало, ако някоя друга държава си мисли че може да влезне само в ЕС, но не и в НАТО много дълбоко се лъже..... Други изключения няма да има. Гледайте сърбите, който НАТО ги избомби, как ще се натискат да влизат, защото без НАТО ще гледат ЕС само през крив макарон.
41
1
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Ние да не сме Австрия??Хората ти го казаха ясно, България се прие в ЕС единствено по политически причини. И ако няма Нато , няма ЕС. Политико-военният съюз НАТО ни вкара в ЕС.
40
0
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Така е. Само не са в еврозоната. Но в ЕС не са Лихтенщайн, Норвегия, Исландия.
39
12
 
11
 
! Отговори
Gxx преди 12 години
""За Хърватия ще е по-добре да не влиза в ЕС. България е там почти десет години" Тоя къде ги преброй от 2007-а до 2011 10 години? Аман от грамотни спортисти политици!
38
10
 
12
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
"За Хърватия ще е по-добре да не влиза в ЕС. България е там почти десет години."Този е пълен *** !!!!
37
2
 
9
 
! Отговори
сдсад преди 12 години
По повод коментара, че без НАТО няма ЕС- хора, не се излагайте, едното няма нищо общо с другото и членствата не са взимни условия....Австрия, например не е в НАТО.
36
16
 
20
 
! Отговори
коко преди 12 години
България беше под турско - нищо,под руско - нищо,при социализма - нищо, в ЕС - пак нищо.Все бедни и последни. И все другите ни виновни.Нищи не става от тоз народ.
35
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора затова,че сме бедни и живеем мизерно не е виновен ЕС.Ние сме си виновни сами.Бедни бяхме и преди да влезем в ЕС бедни сме и сега.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23 и 31 не пишете за неща,които не знаете.UK или според 23 Англия е член на ЕС от 1973 г.