Безплатен ток за най-бедните сърби през февруари

Президентът Тадич обаче призова да се пести електроенергия
Обновена: 9 фев 2012 14:49 | 9 фев 2012 09:47, Елка Василева
39
Безплатен ток за най-бедните сърби през февруари
Паркът в крепостта Калемегдан в Белград. Снимка: Reuters

Президентът на Сърбия Борис Тадич заяви, че най-бедните домакинства ще бъдат освободени от плащане за потребената електроенергия през февруари.

"Трябва да обезпечим никой да не бъде изключен от мрежата при тези тежки обстоятелства", каза Тадич, цитиран от сръбските медии.

Той изрази загриженост за гражданите, които поради метеорологичните условия са се оказали в трудна ситуация.

Тадич заяви, че при тези тежки условия никой не бива да бъде изключен от мрежата, а компетентните органи трябва да се погрижат електроенергийната система да функционира по-възможно най-добрия начин в създалата се обстановка. 

Гражданите и институциите да спестяват където и колкото е възможно, заяви обаче Тадич.

Още по темата

"Не е време за  осветление за украса, а за икономии на ток", категоричен бе той.

Като подчерта, че най-бедните домакинства ще бъдат пощадени да не плащат ток за този месец, той посочи, че това не означава, че ток може да се ползва неконтролирано. Определение за това кои са бедните домакинства ще бъде дадена от предприятието „Електропривреда Сърбие“.

Междувременно сръбското правителство реши да ограничи доставките на ток за учрежденията и компаниите, които са големи потребители, а не са от жизнено важно значение за всекидневния живот.

Решението е взето с цел защита на енергийната система на страната след доклад на енергийната компания, че независимо от всички усилия електроенергийната ситуация в Сърбия е много тежка поради изключително лошото време. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: СърбиятокБорис Тадич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
srb преди 12 години
аве сега са изборите в май месец, затова се прави на интересен президента...
22
2
 
6
 
! Отговори
Judge Dredd преди 12 години
Дано наистина да е за сърбите, а не както е в Абсурдистан за *** ***......
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ара бегай да си купиш кило краставици от Лидъл, да се наклатиш сам некъде олигофгрен, че има опашка от кандидати, избиват се...!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се задава ше те плюна бе
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24 що се плюиш сам бе ***?
18
0
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Леко да не се задавиш от злоба.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че го изтри няма значение! Прочете ли го? Прочете го! Това е важното! В тъпата кратуна ти е! Ай сега си *** *** майчина смрадлива още веднъж, *** черно, гнидясало!:))
16
0
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
За такива като тебе говоря, дето се хранят от злоба и ненавист към българите. А ти какъв си бе, ***?!
15
1
 
8
 
! Отговори
. преди 12 години
В *** въпреки , че мреме все едно има война , война отдавна не е имало , отдавна не се е ляла боклушка кръв и все си чакаме и си ни мачкат ...мачкат ....мачкат.
14
0
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
Само ,че в коментарите си пропускате един важен момент , в Сърбия имаше война , това малко или много сплотява и национализма става мотор за изплуване от блатото , да кажем , че в Сърбия политиците са от по годен матр'ял (само предполагам , не знам нищо за Сърбия).
13
0
 
10
 
! Отговори
. преди 12 години
Айдеее всичкото *** на безплатния ток , тежко им на сръбете по нашия път са тръгнали , европейско семейство с двойни стандарти и хрантутене на ***.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сърбите и гърците имат вроден инстинкт за самосъхранение, така че ще си намерят колая. Ние, обаче имаме възпитан инстинкт за самоунищожение, а колкото до *** - коментарите ви са справедливи, но "не е виновен този, който яде баницата ...", нали
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Злобата и завистта ще ни погубят нас българите. Сърбите и гърците да не ги мислим, те ще се оправят.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България плаща тока пожизнено на всеки така ценен за народа ни циганинб родил се благодарение на парите от нашите данъци, които държавата дава за тяхното размножаване.
9
4
 
5
 
! Отговори
Този преди 12 години
Популизъм, все пак избори и там идват...
8
0
 
13
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
в бг тока за ВСИЧКИ Е БЕЗПЛАТЕН(стотинките,които някои плащат са смешни),така че аз съчувствам и на сърби и на гърци и на всички народи в европа,как ще си платят отоплението за този месец горките,а българите тяхната е лесна,те живеят шапка на тояга-имат си по 5 къщи,храна си произвеждат,всичко е толкова евтино,че не си струва да се коментира,не са за мислене изобщо,прав е бойко като казва че са богати не си знаят парите,а хленчат само
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da jivee ciganizaciqta :))) te polzvat beplaten tok ot kakto sa se rodili :)))) do den dne6en :)) sarbite imat mnpogo da ni gonqt po demokraciq :)))))))))))))))))))))
6
1
 
4
 
! Отговори
Кардашиян преди 12 години
Аз пък искам още новини за Кардашката !
5
9
 
32
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Браво на сърбите това е социална държава!Нашите *** да вземат пример и вместо да продават всичко печелившо на частни мошеници срещу комисионни да се вземат в ръце и да помислят за хората.Ама какво се размечтах нали ни управлява мафията на бкп чрез сикаджийските си мутри.
4
1
 
17
 
! Отговори
както 1 преди 12 години
както коментар 1.Никога не могат да ни стигнат :)Ние даваме на 500.000-1.000.000 безплатен ток от 20г насам, че и вода и телефони и какво ли не :)