Косовски фенове: "Българи от Господ, македонци от Тито"

На хандбален мач в Прищина беше изгорено македонското знаме
Обновена: 17 фев 2012 19:32 | 17 фев 2012 19:12, Елка Василева
632
Косовски фенове: "Българи от Господ, македонци от Тито"
Снимка: архив, Reuters

„Българи от Господ, македонци от Тито“, „Баща югославянин, майка българка, какво сте вие?“, „Македония не съществува“ - това са гласели транспарантите, носени от косовски фенове на хандбална среща между Косово и Македония снощи в Прищина.

В максимално неприятелска атмосфера в залата в Прищина хандбалът отиде на втори план, тъй като фен групата „Плисат“ изнесе свое „шоу“, пише сайтът mnogoo.mk. След като изгориха македонското знаме, те през целия мач пееха националистически песни и издигаха транспаранти  с обидно съдържание за македонската нация, съобщават македонските медии. Косовските фенове скандираха още „Господ ви направи българи, а Тито македонци“.

Още преди седмица, когато стана ясно, че Македония ще гостува в Косово, групата фенове „Плисат“ се заканиха, че ще отмъстят за това, че македонските фенове пееха „А бре, македонче“ на европейското първенство по хандбал в Сърбия. В нея се казва: „дајте ни алкохол сега да пиеме, а после надвор Шиптари да биеме“.

Македонските спортни фенове имат и друга любима в последно време песен - „Излези момче право на тераса“. Текстът й, публикуван в македонския вестник "Курир", гласи:

Излези момче право на тераса
и поздрави ја Гоцевата раса,
кренете раце високо горе
наше ќе биде и Солунско поле

Извади момче ти црвено знаме
и поздрави ги децата на Јане,
црвени шалови, црвени знамиња,
наша ќе биде и Пирин планина.

Играјте храбро и со сите сили,
сега сте вие четата на Гули,
Македонско знаме гордо се вее,
и секој Македонец сега нека пее
але алеееееее але алеееее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
32
 
! Отговори
Passante преди 12 години
Ама честно казано знаеш ли колко ми дреме?Направо албанците да ги смажат!!!От тия *** ми писна вече.Като почне войната сега да затваряме границата и да си бегат към сърбия.
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаххаа АНТИЧНА ИСТОРИЯ !!!!! МУхахахаааааа МАКЕДОНСКИ ЦАРЕ хохохохохохохохоооооо!!!! Аз наскоро четох и за МАКЕДОНСКАТА КРАЛИЦА КЛЕОПАТРА, абе не монети бе, направо тави са изсичали!
21
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е па те македонците са си българи кво се правят на ***?Говорят си нашия език имат много подобна писменост на нашата подобна на нашата кухня.*** сигурно имаме 85 прилики и 5 разлики.Все едно софиянци да викнат :"Ние сме от шопско" Най великата нация: Крали Марко е направил Витоша с левия чепик а с десния Стара планина!" Пичовете от южна България и те ще измислят нещо ,тези от черноморието и де могат да кажат че са велика нация и така докато не се разцепим на 100 000 нациики и народчета.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нормално, след толкова години промиване на тиквите...на мен ми дреме, всъщност да се определят както си искат и без това изчезват от картата има нема още 10на години и няма да има вече такава велика нация... албанците с тоя прираст...
19
6
 
9
 
! Отговори
име преди 12 години
Като манталитет макетата са много по блиско до сърбите отколкото до нас реално погледнато.Единственото место където усетих хората като блиски до българите в Македония беше в Струмица, Щип и Делчево.
18
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещата с "Македония" са елементарно прости, а именно: Тази територия има отчайващо-спешна нужда да стане част от обединена Европа, което значи - част от България, но няма да стане, защото едни крадливи *** дето са на власт в Скопие нямат интерес от такова развитие.
17
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
първо обичах макетата и ги смятах за мои братя с лош късмет, пораснах малко и ми станаха смешни и леко глуповати с опитите си да се правят на каквито не са, сега ми е мъчно за тях и ги съжалявам....
16
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само и македонци са ни претрябвали ся......за кво са ни ? Тая *** не искам да се нарича Българин!
15
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
М да , изгорили са Японското бойно знаме :)) Така , докато тия свиркаджии се базикат с България , няма и да усетят как ще ги *** Албанците , ама хак да им е !
14
8
 
25
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
Че е истина е истина, но че албанците са *** е също истина.
13
0
 
6
 
! Отговори
do 15 преди 12 години
Няма we ... ти специлно си умно момче, какво се правиш ...
12
0
 
23
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Брат ми, нали правиш разлика между Пиринско и Петричко.. Има разлика ;)))
11
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаааааа изгорили им вентилатора дето го имат за знаме...
10
4
 
59
 
! Отговори
do 10 преди 12 години
"разказваха" ли ти ?Е нека пък аз ти разкажа, като човек от Пиринско, че тук "македонци" няма.
9
8
 
26
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
а може всеки да си стисне *** и зъбите и да живеем в разбирателство
8
46
 
11
 
! Отговори
Какви? преди 12 години
Вие ще се подигравате, ама ми разказваха за тия селата до границата,например Ключ, хората там се имат за македонци. Говорят македонски, мислят като македонци, и им се промиват мозъците с приказките за седем хилядолетна Македония :)))
7
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Враждебното отношение към всички съседни държави е съзнателна политика на македонските "политичари."Обикновените хора нямат нищо общо с това.
6
5
 
97
 
! Отговори
asdds преди 12 години
Цял свят им каза,че са българи,дори сърбите ще им го кажат,а те продължават да вярват,че произхождат от велико-древно-антична Македония,зад която всъщност стои легендата за Атлантида.
5
8
 
71
 
! Отговори
ew преди 12 години
Няма такива смешници като тия фиромци...:)
4
33
 
41
 
! Отговори
юнака преди 12 години
браво на албанците ,тая сръбска ***-македонците трябва да се избият.