Косовски фенове: "Българи от Господ, македонци от Тито"

На хандбален мач в Прищина беше изгорено македонското знаме
Обновена: 17 фев 2012 19:32 | 17 фев 2012 19:12, Елка Василева
632
Косовски фенове: "Българи от Господ, македонци от Тито"
Снимка: архив, Reuters

„Българи от Господ, македонци от Тито“, „Баща югославянин, майка българка, какво сте вие?“, „Македония не съществува“ - това са гласели транспарантите, носени от косовски фенове на хандбална среща между Косово и Македония снощи в Прищина.

В максимално неприятелска атмосфера в залата в Прищина хандбалът отиде на втори план, тъй като фен групата „Плисат“ изнесе свое „шоу“, пише сайтът mnogoo.mk. След като изгориха македонското знаме, те през целия мач пееха националистически песни и издигаха транспаранти  с обидно съдържание за македонската нация, съобщават македонските медии. Косовските фенове скандираха още „Господ ви направи българи, а Тито македонци“.

Още преди седмица, когато стана ясно, че Македония ще гостува в Косово, групата фенове „Плисат“ се заканиха, че ще отмъстят за това, че македонските фенове пееха „А бре, македонче“ на европейското първенство по хандбал в Сърбия. В нея се казва: „дајте ни алкохол сега да пиеме, а после надвор Шиптари да биеме“.

Македонските спортни фенове имат и друга любима в последно време песен - „Излези момче право на тераса“. Текстът й, публикуван в македонския вестник "Курир", гласи:

Излези момче право на тераса
и поздрави ја Гоцевата раса,
кренете раце високо горе
наше ќе биде и Солунско поле

Извади момче ти црвено знаме
и поздрави ги децата на Јане,
црвени шалови, црвени знамиња,
наша ќе биде и Пирин планина.

Играјте храбро и со сите сили,
сега сте вие четата на Гули,
Македонско знаме гордо се вее,
и секој Македонец сега нека пее
але алеееееее але алеееее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
1
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Чета и се чудя! Тия елини разбират български! А сега сериозно, отношението към т. нар. "македонци" трябва да бъде като към кучешко *** на тротоара-прескачаш го и забравяш...
402
1
 
29
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Когато един народ го е страх да погледне врага си в очите, той си обръща *** към него и започнва да се репчи на някой , който нищо лошо не му прави. Холандеца не смее да се изправи срещу африканците и арабите, които искат да му вземат жената и къщата, а показва мускули на българите доколкото ги има там. По същия начин са и "великите" македонци -албанците им горят знамето на улицата, пишат по стените "Тук не е Македония" но страхливия македонец не смее да им се озъби, обаче псува България?
401
7
 
1
 
! Отговори
rgrg преди 12 години
kosovo sled vreme 6te predizvika vsi4kite darjavi okolo negooo sirbiaa nemojaha da gi mahnat kamali makedonia ili bilgaria zat kosovo stoiii cqlaaa Turciaaa daje ima turska armyyy v kosovo
400
2
 
37
 
! Отговори
изследовател преди 12 години
Храбрите като лъвове македонци къде бяхте през последните 2 000 години, че нещо не намирам нищо за вас в историческите извори през тоя период. Никой не ви споменава ни ромеите, ни българите ,ни сръбите нито турците. Внимателно проучих всичко което са писали турските летописци за 14-16 век, установих че изобщо не са подозирали че има македонци.
399
3
 
47
 
! Отговори
Косовец = пич преди 12 години
Косовци винаги са били пичове! :D А сега ми станаха още по-симпатични с ненормалната фраза: "Господ ви напрви българи, Тито македонци!" :D:D:D:D Мед ми покапа по душата! :D
398
1
 
27
 
! Отговори
Плевнелиев преди 12 години
За по-малко от месец македонците, които станаха български граждани, пораснаха от 35 808 на 42 372Кандидати за гражданство чакат пред сграда на Министерството на правосъдието за получаване на укази от вицепрезидента на България.
397
2
 
32
 
! Отговори
.I. преди 12 години
Македонците са долни изменници които рано или късно ще си получат заслуженото. Голяма еваларка на косовците. Ама като им казват истината ги боли, а? И ми пишат тука "високо патриотични" МАКЕ песни. Буахахахахаха!
396
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешните албанци-(косовари) нямат много общо с древните илири,а са стратегически и насилствено заселени от турците, кюрди смесили се с изгонените и неприети в Гърция гръцки роми, като успешно са се адаптирали и са колонизирали бившите средновековни български и сръбски територий в югозападна Македония, агресивно асимилирайки южнославянското население в изкуствена държва и са далеч от каквато и да е родствена връзка с българите !
395
3
 
33
 
! Отговори
Албанец преди 12 години
Историците установиха, че:От заплод на кон и магаре се пръква КАТЪР!От Българин и Сръбкиня - МАКЕДОНЕЦ!А статистиците:- че, общото между тези два поразително приличащи си производни продукта е ...ИНАТА и ГЛУПОСТТА !
394
2
 
7
 
! Отговори
До Пешо преди 12 години
Мери си приказките *** !!! Има много достойни хора в армията !!!
393
1
 
31
 
! Отговори
Да попитам преди 12 години
Македонците кога ще гласуват за император?:))
392
1
 
18
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
Македонска чета води люта битка с башибозушки орди. Дълго време вече се бият, но непрекъснато пристигат вражески подкрепления. Един от македонците се обръща към войводата: Войводо, много станаха душманите, ке се биеме ли, или ке се предаваме? Македонски четник не се предава! строго казал войводата. Ке бегаме!
391
2
 
19
 
! Отговори
Лари Кинг преди 12 години
CNN breaking news :Рано тази сутрин, пиян руски турист е пребил с ритници и шамари целият личен състав на Македонската армия.Повече информация - в късните новини.
390
3
 
10
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Явно един *** се забавлява, олигавен и ухилен, пред монитора и сменя никове за всеки пост, та белким мине за легион македонци на Санде Педерот? :))) Нека се забавлява, то му се види акъла колко му е, това все пак е единствения начин да бъде забелязан извън стените на психиатрията.
389
1
 
1
 
! Отговори
виолета димитрова преди 12 години
517 откаде го извади това
388
2
 
6
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Лошото е, че нашите българи по вардарско ще платят цената на тая помашка шизофрения, която се вихри днес в тази наша земя и на гърба на наш народ! Сръбските помаци са лесни, те ще си идат в Шумадия, шиптърите са отделен случай, те си имат държава на полуострова и ще се изнесат там, но българите в Македония са у дома си, те нема де да идат и остават там, при ***-помаци и агентите на УДБА! За тези хора е нужно да мислим, не за копелдаците във форума, които сменят никове през минута...
387
3
 
8
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Но какво ли да искаме от събрание на шизофреници, избрали за национален флаг дамска превръзка? Такива имат проблеми със своята човешка идентичност, какво остава за национална...
386
2
 
9
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Това знаме, друже, е нещото, което майката на Пешко и другите сръбски помаци отдавна не знаят какво е-чаршафа след първата брачна нощ на момата! Майките на ония не са били моми никога, и така не могат да знаят за този обичай на българите от всички области, вкл. и Македония-да се показва чаршафа след първата нощ на комшийките и да се докаже така честността на девойката, запазена до брака. Как обаче сръбски шафрантии да покажат чаршафа си, след като там ще има само жълто и кафево, но не и червено?
385
3
 
8
 
! Отговори
Хм преди 12 години
Че много хубаво са им го казали хората , то това си е самата истина . А за знамето - то това знаме не е ли Японското през 2-рата световна...
384
1
 
8
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
То, верно са казали старите хора:пази, Боже, от еничари! При помака, бил той турски, сръбски или гръцки, е налице една вродена омраза към корените му, към собствения му народ, от който той е вече откъснат и връщането е свързано с покаяние. Именно покаянието е непоносимо за помака, затова той предпочита да остане ни жив, ни мъртъв, и така може само да мрази бившия свой народ. Защото си нема свой, него никой не го иска...Тъжна е съдбата на помака, види се от всички и всички се гнусят от него.