Корпоративна търговска банка с апетити към сръбския пазар

Намеренията й са да купи банка и да строи газова електроцентрала
Обновена: 27 мар 2012 17:29 | 27 мар 2012 17:29, Елка Василева
28
Корпоративна търговска банка с апетити към сръбския пазар
Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото

Корпоративна търговска банка проявява интерес да купи банка в Сърбия. Това заяви председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев за сръбската агенция Бета.

КТБ желае да разшири дейността си на сръбския пазар, като решение за закупуване на банка в Сърбия ще бъде взето, след като бъде реализирана сделката за Сръбския завод за стъкло в Парачин. Днес беше подписан анекс към договор, с който КТБ гарантира поемането на завода от консорциум от българските фирми „Рубин“ и „Глас индустри“, чийто мажоритарен собственик е банката.

Цветан Василев каза, че КТБ освен това проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягас“.

От своя страна генералният директор на „Сърбиягаз“ Душан Баятович каза, че неговата компания планира да установи сътрудничество с КТБ в областта на земеделието, енергетиката и финансите.

По думите му българската банка проявява интерес да бъде собственик или да финансира фонд за проекти в земеделието в Сърбия, както и да финансира или да е собственик на електроцентрали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
финансист преди 12 години
Добре е,че има такива бизнесмени като Цветан Василев и Корпоративна банка,които работят здраво и се рзвиват и извъм пределите на България,това е хубава новина. Дано да им върви добре бизнеса и да идват повече пари в България,а и те привличат инвеститори у нас и инвестират сериозно в българския бизнес!
7
1
 
0
 
! Отговори
cherna_patka преди 12 години
това може само да ни радва, че един от най-успешните ще гради добро име на държавата ни в съседна на нас! все пак по-добре, отколкото това да е донев!
6
1
 
1
 
! Отговори
koko_shanel преди 12 години
Не случайно г-н Василев е на челни позиции във Форбс. За разлика от плазмодия Огнян Донев, той цели да разширява дейността си и да развива бизнес, а и след като може, защо не? По-добре да се инвестира в такива проекти, отколкото да се продават хапове на евтинийка и да се избиват парите на наш гръб после;)
5
1
 
2
 
! Отговори
mihluzin преди 12 години
за този поне съм сигурен, че няма да опетни името на българия в съседна сърбия! защото поразиите, които направи там ковачки там вероятно дълго време ще бъдат помнени от нашите съседи! дано да му се получи инвестицията, защото не е въпрос само на умения, каквито безспорно василев има!
4
1
 
1
 
! Отговори
twin_peaks преди 12 години
Цецо Василев е един от най-добрите български банкери! С каквото се е захванал - всичко просперира! Така че щом може да удари рано на сръбския завод - аз само мога да му пожелая успех!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз също съм му голям фен, като бизнесмен, обаче е крайно безскруполен и има една много типична за балканските олигарси черта-големите му сделки са се със властта или поне с нейна подкрепа.Разбира се, горното не променя факта, че е доста умен и проницателен.
2
0
 
2
 
! Отговори
Ирин Н преди 12 години
И Бойко като него! С кво'т се е фанал се у ряката!
1
2
 
9
 
! Отговори
Ирина Н преди 12 години
След като българите трудно оценяват ,това което имат ,нека сърбите да му се радват.Там където Цветан Василев се е заел да прави нещо ,все е излязло успешно.Успех му пожелавам и добро здраве !